Hava Durumu

“Kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyoruz”

Anadolu Basın Birliği Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Semra Öztürk, beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ziyarette bulundu. Ziyarette basının içinde bulunduğu sıkıntılı süreç, basına yönelik Büyükşehir Belediyesi ile yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyoruz”

Anadolu Basın Birliği Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Semra Öztürk, beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette ABB Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Semra Öztürk, ABB Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ankay, ABB Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Sinan Çiçek, Okan Çelik, Ekspres Gazetesi Haber Müdürü Ayhan Duman ve Ceyda Nur Bozkurt hazır bulundu.

“BASINA DESTEK ŞART”

ABB Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Semra Öztürk, basının içinde bulunduğu sıkıntılı süreç, basın emekçilerinin sorunlarını anlattı. Öztürk,” Pandemi döneminde en çok basın kuruluşları ve basın çalışanları sıkıntı yaşadı. Toparlanmayı beklerken, tasarruf tedbirleri kararnamesi iyice sıkıntı yaşanmasına neden oldu. Bunun yanı sıra kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Hangi basın kuruluşu ile konuşulsa herkesin grafiker ihtiyacı var. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var. Basının desteklenmesinin elzem olduğunu bildirdi.”

“GRAFİKERLİK EĞİTİMİ İÇİN KURS AÇALIM”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, ziyaretin önemine dikkat çekerek,  “ Basın Kuruluşlarının sıkıntılarında destek olmak isteriz. İnsan Kaynakları Müdürlüğüne talimat vererek, Gasmek Kurslarında Grafiker yetiştirilmesi için kurslar açalım. Hem kendi bünyemizde, hem de basın kuruluşlarına eleman yetiştirmiş oluruz. Gençlerimize iş garantili meslek kursları zaten açıyorduk. Grafikerlikte geleceği olan bir meslek, geliştirmek için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli çalışmaları başlatırız.” şeklinde konuştu

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.