Hava Durumu

Karantina kenti!

Koronavirüs vakalarının tırmandığı Gaziantep’te, karantina altına alınan yerleşim yerlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Kent genelinde son 15 gün içerisinde 4 yerleşim yeri ve çok sayıda vatandaş karantinaya alındı. Karantinaya alınan yerleşim yerlerinde meydana gelen artışlar, salgının Gaziantep’teki etkisini gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2020 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2020 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Karantina kenti!

Gaziantep’te koronavirüs salgınının etkisi artarak devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre Gaziantep’te vaka sayıları bin 400’lere ulaşırken, karantina işlemi uygulanan yerleşim yerlerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Gaziantep’te son 15 gün içerisinde 4 yerleşim yeri ve çok sayıda hane, koronavirüs vakaları nedeniyle karantinaya alındı. Geçtiğimiz hafta karantina işleminin uygulandığını Atalar Mahallesi’nde ise mahalle muhtarı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

ANNE İLE KIZIN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

İslahiye ilçesine bağlı Kozdere Mahallesi'nde yaşayan ve yüksek ateş şikayeti ile hastaneye başvuran E.K isimli kadında ve yanında kalan N.Y., isimli kızında korona virüs görüldü. Yaşanan olay üzerine harekete İslahiye İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorlar ve sağlık çalışanları, yürüttükleri filyasyon çalışması ile ilk etapta E.K. ile temas kuran 16 evde bulunan 48 kişinin olduğunu tespit etti. Covid 19 testi pozitif çıkan N.Y'nin de temaslarını araştıran ekipler, alarma geçerken durumun iletildiği İslahiye İlçe Hıfzıssıhha Kurulu korona virüs tespit edilen anne ve kızının yaşadığı Kozdere Mahallesi’ni 11 gün sürelik karantina uygulaması başlattı.

MAHALLE GİRİŞ-ÇIKIŞLARA KAPATILDI

Şehitkamil ilçesine bağlı Atalar Mahallesi'nde görülen korona virüs (Covid-19) vakaları nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması başlatıldı. Şehitkamil İlçesi Hıfzısıhha Kurulu tarafından Atalar Mahallesi'nde artan virüs vakaları nedeniyle 21 Mayıs Perşembe günü akşam saat 17.00'den itibaren sokağa çıkılması yasaklandı. Ayrıca mahalleye giriş çıkışlara da kısıtlama getirilirken, kısıtlamaların ikinci bir emre kadar devam edeceği belirtildi.

Öte yandan Atalar Mahallesi Muhtarı, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

KUAFÖRÜN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Şehitkamil ilçesinde erkek kuaförlüğü yapan bir kişide korona virüs tespit edildi. Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Şehitkâmil ilçesinde erkek kuaförlüğü yapan M.Ö'nün korona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı belirtildi. M.A'nın tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, "Şehitkâmil ilçesinde erkek kuaförlüğü yapan M.Ö, Covid-19 test sonucunun pozitif çıkması nedeni ile acilen tedavi altına alınmış, tespit edilen 14 müşterisine ve ailesine filyasyon yapılarak izleme prosedürü başlatılmıştır. Öte yandan söz konusu kişinin erkek kuaför dükkanı İl Hıfzıssıhha kararı ile ekiplerimiz tarafından kapatılmıştır" denildi.

AŞAĞI ARIL VE UĞURLUCA MAHALLELERİ KARANTİNAYA ALINDI

Şehitkamil ilçesi Aşağı Arıl Mahallesi'nde ikamet eden 2 kişi ve Uğruca Mahallesi’nde yaşayan 1 kişinin korona virüs testlerinin pozitif çıkması üzerine iki mahallede de karantina uygulaması başlatıldı. Test sonuçları pozitif çıkan şahıslar hastanede tedavi altına alınırken, şahısların aileleri ve temas kurdukları yakınları ise evlerinde karantina uygulamasına dahil edildi.

NİZİP İLÇESİ’NDE 8 HANE KARANTİNAYA ALINDI

Korona virüs (Covid -19) ile mücadele devam ederken, Gaziantep'in Nizip ilçesinde 28 kişinin yaşadığı 8 evde karantina uygulamasının devam ettiği belirtildi. Nizip Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Korona virüs (Covid-19) nedeniyle ilçemiz genelinde 13.05.2020 tarihi itibarıyla toplam 8 hanede 28 kişi karantina altında bulunmaktadır" denildi.

Kent genelinde ortaya çıkan bu manzaralar, Gaziantep’te salgının etkisinin artarak devam edeceğini gözler önüne serdi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.