Hava Durumu

“Kararlardan haberimiz yok”

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ramazan Sürücü, İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlara tepki gösterdi. Hiçbir toplantıya davet edilmediklerini söyleyen Sürücü, “İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantılarında Tabipler Odası’nın yasal olarak bulunma zorunluluğu olmasına rağmen bu toplantılara çağrılmıyoruz. İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlarda ismimiz bulunuyor ancak bu toplantılara çağrılmadığımız gibi “oy birliği” ile alındığı belirtilen kararlardan haberimiz yok. Çağrılmadığımız toplantıda bizim adımıza karar alınıyor, bu hukuksuz bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2020 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2020 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Kararlardan haberimiz yok”

 

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ramazan Sürücü, İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlara tepki gösterdi. Hiçbir toplantıya davet edilmediklerini söyleyen Sürücü, “İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantılarında Tabipler Odası’nın yasal olarak bulunma zorunluluğu olmasına rağmen bu toplantılara çağrılmıyoruz.  İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlarda ismimiz bulunuyor ancak bu toplantılara çağrılmadığımız gibi “oy birliği” ile alındığı belirtilen kararlardan haberimiz yok. Çağrılmadığımız toplantıda bizim adımıza karar alınıyor, bu hukuksuz bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de koronavirüs salgını etkisini sürdürüyor. Gaziantep’te ve Türkiye genelinde alınan tedbirlerle salgınla mücadele devam ettiriliyor. İl Pandemi ve Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlar ile kente yönelik tedbirler ortaya konulurken, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ramazan Sürücü, İl Pandemi Kurulu ve İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlara tepki gösterdi.

“PANDEMİ KURULUNA DAHİL EDİLMEDİK”

Geçtiğimiz hafta İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararları eleştiren Sürücü, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası’nın İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantılarına davet edilmediğini söyledi. Sürücü, “Koronavirüs Salgınının üzerinden 1 aydan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen halen Pandemi Kuruluna dahil edilmedik. Pandemi Kuruluna dahil edilmemiz konusunda yeniden bir görüşme yapılacak. Öte yandan İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantılarında Tabipler Odası’nın yasal olarak bulunma zorunluluğu olmasına rağmen bu toplantılara çağrılmıyoruz. Bu noktadaki taleplerimizi iletmeye devam ediyoruz.”

“TOPLANTIYA ÇAĞRILMADIK AMA KARARLARDA İSMİMİZ VAR!”

Konuşmasını sürdüren Sürücü, “İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlarda ismimiz bulunuyor ancak bu toplantılara çağrılmadığımız gibi “oy birliği” ile alındığı belirtilen kararlardan haberimiz yok. “Oy birliği ile karar alınmıştır” ibarelerine rağmen Gaziantep-Kilis Tabipler Odası, herhangi bir toplantıya çağrılmadı. Alınan kararlar bize imzaya dahi gönderilmedi.”

“TÜM KESİMLERİN DÜŞÜNCELERİ ALINMALI”

İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararları eleştiren Sürücü, “Normalde, toplantıya tüm kesimlerin katılması ve öneriler doğrultusunda kararların oluşması gerekir. Bizim haberimizin olmadığı bir toplantı var, burada oy birliği ile alındığı ifade edilen kararlar var. Hiçbir dahilimiz olmayan kararlar yayımlanıyor. Alınan kararlarla ilgili hiçbir fikrimiz sorulmadı ve alınan kararların altına adımız konuluyor. Bu hukuksuz bir uygulamadır. Çağrılmadığımız toplantıda bizim adımıza karar alınıyor.

BAKKALLAR ODASI BİLE İL PANDEMİ KURULUNDA…

Pandemi Kuruluna ilişkin eleştirilerde bulunan Sürücü, “İl Pandemi Kuruluna, Bakkallar Odası ve Optisyenler Derneğinin de dahil edildiğini öğrendik. Veterinerler Odası ve Eczacılar Odası İl Pandemi Kuruluna kabul edildi. Bizim neden Pandemi Kuruluna dahil edilmediğimizi anlamış değiliz. Pandemi Kurulunda alınan kararlar İl Hıfzıssıhha Kurulu üzerinden uygulanıyor. Bizim dahilimizin olmadığı, fikrimizin sorulmadığı kararlar alınıyor” açıklamasında bulundu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.