Hava Durumu

Manşon Nedir Nerelerde Kullanılır?

Evlerdeki tesisatlardan endüstriyel projelere kadar pek çok farklı alanda kullanılan ve tesisatlarda boruların birbirleriyle birleştirilmesini sağlayan bağlantı elementine manşon adı verilmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2020 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2020 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Manşon Nedir Nerelerde Kullanılır?

Evlerdeki tesisatlardan endüstriyel projelere kadar pek çok farklı alanda kullanılan ve tesisatlarda boruların birbirleriyle birleştirilmesini sağlayan bağlantı elementine manşon adı verilmektedir. Uygulanan tesisatın türüne ve kullanılma amacına göre maşon ve borular birbirleriyle kaynakla birleştirilmekte,  ya da her ikisinde bulunan dişli yapı nedeniyle kolayca iç içe geçmesi sağlanmaktadır.

Böylece büyük ustalığa gerek kalmadan ya da tecrübe gerektirmeden kolayca kullanılabilen manşonlar ile borular birbirlerine rahatlıkla eklenebilmektedir. Tesisatın yapısına göre boruların sayısı ve uzunluğu ayarlanabildiği gibi, kullanılan manşonlarda da kalınlık ve uzunluklarına göre farklılıklar gösterebilmektedir.

Manşon Çeşitleri Nelerdir?

Hem ev gibi küçük alanlarda hem de büyük sanayi bölgelerindeki boru tesisatlarında kullanılan manşonlar, ortamdaki fiziksel etkiler ve ortam şartları göz önüne alınarak seçilmelidir. Kaynaklı ve dişli olarak sınıflandırılan ürünler, malzemesine göre; PPRC, Galvanizli, Paslanmaz, siyah ve U-PVC olarak ayrılmaktadır.

Ayrıca dişli bulunmayan soket ve kaynak ile birleşme sağlayan redüksiyon kaynaklı tüm manşon modellerinin herhangi bir işçiliğe gerek duyulmadan rahatlıkla sökülüp takılması, bir avantajdır. Bu nedenle ihtiyaç halinde bu tarz ürünleri en kaliteli olarak bulabilmeniz için https://www.sanayiden.com/manson-te-reduksiyon-dirsek-sanayi-sanayi-ürünleri sayfasını ziyaret etmeniz yeterlidir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.