Hava Durumu

Maskelerde kanser tehlikesi…

Covid-19 Salgını ile birlikte vatandaşların maske kullanımı arttı. Tek kullanımlık maskelerin uzun vadede vatandaşın bütçesini olumsuz etkilemesi nedeniyle kimi vatandaşlar, yıkanabilir maske olarak adlandırılan maskelere yöneliyorlar. Söz konusu maskelerin Covid-19’a karşı koruyuculuğu tartışılırken, ortaya atılan bir iddia merdivenaltı işletmelerde üretilen maskelerin insan sağlığını nasıl etkileye attığı konusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Merdivenaltı işletmelerde üretilen bez maskelerin kanserojen madde içerebileceği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2020 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2020 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Maskelerde kanser tehlikesi…

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı maske, hayatımızın bir parçası haline geldi. Virüsten korunmada önemli bir rol oynayan maskeyi takmak, zorunlu hale getirildi. Durum böyle olunca hemen her yerde cerrahi ve bez maske satılmaya başladı. Kimi meydanlarda seyyar tezgahlarda maske satıyor, kimi çeşitli dükkanlarda tek veya kutu halinde maske satışı yapıyor.

UZMANLAR UYARDI…

Uzmanlar merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretilen maskelerin virüse karşı koruması olmadığını belirterek, bu maskelerin risk oluşturduğunu ifade ediyor. Özellikle nerede üretildiği bilinmeyen ve pek çok yerde satılan boyalı, desenli bez maskelerin kanserojen madde içerebileceği belirtiliyor.

Uzmanların bu uyarısı, merdivenaltı işletmelerde üretilen bez maskelerin sağlık yönünden tehlikelerini bir kez daha ortaya koydu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.