Hava Durumu

“Master Planı yeniden ele alınmalı”

Karkamış Antik Kenti kazı çalışmaları bilgilendirme toplantısında söz alan Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, Gaziantep Master Planı’nın yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2019 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2019 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Master Planı yeniden ele alınmalı”

Karkamış Antik Kenti Kazı Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda söz alan Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, Gaziantep ile ilgili olarak hazırlanan Master Planı’nın yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Severoğlu, “Karkamış ile ilgili atmamız gereken bazı adımlar var. Anadolu Eserleri Müzesi’nde ve dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan müzelerde yer alan Karkamış eserleri ile ilgili çalışma yapılması gerekecek. Bizim Gaziantep Master Planı’nı yeniden ele almamız gerekiyor. Gaziantep Kültür Turizmi, kültürel değerlere karşı sorumluluklarımız hem de kentin ekonomik sorunlarının çözülmesi açısından Yesemek’ten başlayan Dülük’ü içerisine alan, özellikle Keber Tepe kazılarını içerisine alan,  Zeugma’dan Karkamış’a varan hilal içerisinde Gaziantep’in geleceğini çok farklı noktalara taşıyabiliriz. Milyonlarca turistin Gaziantep’e gelmesi bizler için hayal olmaktan çıkar. Bu kent farklı bir noktaya taşınır ve tüm sorunlardan da kurtuluruz. Karkamış‘ın Gaziantep’e Zeugma’nın 10 katı oranında katkısı olacaktır.”

ŞAHİN’DEN MASTER PLANI ÖNERİSİNE DESTEK GELDİ

Severoğlu’nun konuşmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Sunmuş olduğunuz Master Planı önerisi çok doğru bir öneri. Rektör hocamızın da desteği ile bu konuya eğileceğiz. Akademik destek bu noktada bizler için çok önemli, geçmişte üniversitemizden bu konuda büyük destekler aldık” dedi.

Severoğlu, Karkamış Kazı Başkanı Prof. Dr. Nicolò Marchetti’ye Karkamış’ın 1920’li yıllara ait fotoğraflarını ve dönemde Fransızlar tarafından tutulan raporları hediye etti.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.