Hava Durumu

“Müsaade etmeyiz!”

2021 Yılı 2. Dönem 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Gaziantep’te devam eden projelerin koordinasyon eksikliği nedeniyle bir türlü tamamlanamaması gündeme geldi. Konuya ilişkin sert açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Bölge müdürlükleri burada olmadığı için koordinasyon sıkıntısı var. Biz mutsuzuz. Allah rızası için Gaziantep’e farklı muamele yapılmasın” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Bölge Müdürlüğü Gaziantep’te olmayan yerlerde, Bölge Müdürlüğü ile ilgili gelen kaynağın müdürlüğün bulunduğu İle gittiği ile ilgili bir kanaat var. Biz buna müsaade edemeyiz, kimse kusura bakmasın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2021 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2021 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Müsaade etmeyiz!”

 

2021 Yılı 2. Dönem 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında, Bölge Müdürleri ve İl Müdürlerinin katılımıyla Onat Kutlar Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, kent ayrılan ödenek miktarının 3 milyar TL’ye ulaşacağını söyledi. Vali Gül, “17 milyar 693 Milyon Lira. 2021 yılı ödeneği 3 Milyar 228 Milyon Lira, dönem itibariyle 1 Milyar 352 Milyon Lira harcaması mevcut. Yılın sonuna doğru ödeneklerin tamamı harcanmış olacak. Ayrıca ilave ödeneklerle birlikte de 3 Milyar 228 Milyon Liralık ödeneğimiz 5 Milyarın üzerine çıkmış olacak” dedi.

“KILAVUZLU 3. KISIMDA ÖDENEĞİMİZ YOK!”

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Temsilcisi tarafından yapılan sunumda, kentte devam eden projeler anlatıldı. Söz konusu sunumda, “Gaziantep’te 10 büyük, 9 küçük su işi olmak üzere 19 proje devam etmekte. Projelerin toplam maliyeti 4 milyar 920 milyon liradır. Harcamamız 95,5 milyon liradır. Kayacık sulamamızda 69 milyon TL ödeneğimiz var, harcamamız 43 milyon TL. Proje ile Gaziantep’te 4 bin hektar alanın sulamaya açacağız. 115 milyon lira ilave ödenek ihtiyacımız var. Kılavuzlu 3.kısımda ödeneğimiz yok, devam etmeyeceğiz. Kılavuzlu 4.kısımda da sene başı ödeneğimiz 3.7 milyon TL’ydi.90 Milyon TL ilave ödenek ihtiyacımız var. Düzbağ, yüzde 100 biten projemiz oldu, Geçici kabulü yapıldı.”

“SACIR DERESİ, TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERİYOR”

Oğuzeli Belediye Başkanı Sait kılıç, Sacır Deresi’ni gündeme taşıdı. Kılıç, “Projelendirilmiş alanların dışında kalan bölgelerde insanların tarım arazilerini sel götürüyor. Dolayısıyla Kılavuzlu’nun 3.kısmının da yapılması gerekir. Her yıl yağış rejimi değiştiği için Allebenden gelen su çoğaldığı ve tarım yapılan arazi yumuşak toprak olduğu için sağlı sollu götürüyor. Önlem alınması gerekir. Sacır’ın genişliği normalde 10-12 metre fakat yer yer genişleyerek 50-60 metreye ulaşıp tarım arazileri sele gitmiş oluyor. Bu yıl çalışma halen başlamadı” dedi.

“MÜSAADE ETMEYİZ”

Vali Gül tarafından gündeme getirilen kaynakların adaletli kullanımı konusu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de gündeminde idi. Toplantıda konuşan Şahin, “Valimizin söylediği konuyu çok önemli buluyorum. Kaynaklarımız yeterli iken herkes yeterince yatırım aldığında çok gündem olmuyor ancak biraz önceki sunumda da görüldüğü üzere Bölge Müdürlüğü Gaziantep’te olmayan yerlerde, Bölge Müdürlüğü ile ilgili gelen kaynağın müdürlüğün bulunduğu İle gittiği ile ilgili bir kanaat var. Kanaat doğru ya da yanlış olabilir ancak kaynakları doğru yönetmemiz ve adaletli olmamız gerekiyor. Biz buna müsaade edemeyiz, kimse kusura bakmasın. Gelen kaynakların adaletli şekilde dağıtılması ve doğru şekilde yönetilmesi gerekiyor. O bakımdan konunun yakın takipçiyiz, Bakanımız ve vekillerimiz bunu yakından takip ediyor. Müdürlerimizden de istirhamımız kaynakların adaletli şekilde dağıtılmasıdır.”

“KAYNAKLAR DOĞRU YÖNETİLMELİ”

Sözlerini sürdüren Şahin, “Şu anda dünyanın en büyük sorunu kuraklık ve su yönetimi. Eğer göleti yapıp, küçük bir maliyet ile sulama kanalını yapmıyorsanız, çiftçi suya bakıyorsa, o göleti yapmanız da bir şey ifade etmez. Halbuki denizi geçip derede boğuluyoruz. Sonuçta biz bunu çiftçimiz için yapıyoruz, oradaki çiftçi rahatlarsa şehir rahatlayacak. Sulama ile ilgili iyi yönetilmeye muhtaç bir alan var, bu kısmın yüzde 10’u tamamlanmadan diğer kısmı yüzde 20’ye kaydırdığınız zaman hepsi yarım kalıyor. O yüzden bizim isteğimiz çiftçilerimizin yüzünün gülmesi, su yönetiminin doğru şekilde yapılması, kaynakların adaletli şekilde dağıtılmasıdır. Bunu da yakından takip ediyoruz. Bunun dışındaki uygulamaya da asla müsaade etmeyiz. Şehrin alması gereken bir yatırım alınmıyor ve Bölge Müdürlüğünün olduğu şehre gidiyorsa, buna müdahalesini yaparız. En büyük zarar, bu işi yapan arkadaşlarımıza düşer. İstediğimiz şey şehir milliyetçiliği değil, adaletli dağıtım. Kaynakların doğru kullanılması, verimlilik. Şu anda dönemsel olarak gelirlerin azaldığı giderlerin arttığı bir dönemde, kaynakları doğru yönetmemiz gerekiyor. Bölge müdürlüğü başka illerde olan müdürlükler ile ilgili böyle bir hassasiyet oluştu şehirde. Bölge Müdürlerimizden bu konuda hassas olmalarını istiyorum.”

“GAZİANTEP’İN SORUNLARINI BİLİYORUZ”

Toplantı bitiminde açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Koordinasyon Kurullarının mantığı, olayları koordine etmektir. Buraya kadar gelen meseleler, aslında daha önce çözülmesi ve konuşulması gerekiyor. Herkes birbirine bir telefon kadar yakın, iletişim kanallarının açık olması gerekiyor. Ödenek sorunu aşılabilir. Gaziantep’in sorunlarını biliyoruz, çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını da biliyoruz. Biz onun doğru zamanda, doğru yerde gündeme getirmemiz gerekiyor. öncelik sırasına göre, hangi bölge ya da il müdürlüğünün ihtiyaçları varsa bunları çıkartıp en geç Ağustos ayının 20’sine kadar Valiliğimize ulaştırmanızı istiyoruz. Bu konuları Adalet Bakanımız ve vekillerimize ulaştıralım, Bakanımız öncülüğünde bu sorunlarımızı çözebilelim. Aralık ayında bu konu gündeme geldiği zaman iş işten geçmiş olur. Alt yapı kuruluşlarının çalışmalarında birbirleri ile irtibatlı olmaları gerekiyor. iş bittikten sonra koordinasyonsuzluktan dolayı 6 ay ya da 1 yıl zaman kaybettirmeye gerek yok. Herkesten üst düzey duyarlılık bekliyoruz. Katılamayan bölge müdürlerinin toplantılara katılmasını istiyoruz. 3 ayda bir Gaziantep’te bu meseleleri konuşmamız gerekiyor. kısıtlı ödenekler nedeniyle yapılamayan işlerin bir sonraki yıla sarkmaması için tedbir almanızı diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.