Hava Durumu

OSB’ye hastane yapılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğinde OSB’de poliklinik hizmeti ve acil müdahalelerin yapılacağı sağlık tesisinin hayata geçirilmesi ve Sanayi Bölgesi’nde Travmatoloji ve ilk yardım anlamında hizmet sunması beklenen hastanenin yer tahsisi için Gaziantep Valiliğinde Protokol düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
OSB’ye hastane yapılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğinde OSB’de poliklinik hizmeti ve acil müdahalelerin yapılacağı sağlık tesisinin hayata geçirilmesi için Valilik’te protokol imza töreni gerçekleştirildi.

“İLK MÜDAHALE ANLAMINDA HASTANEYE İHTİYAÇ VAR”

Protokolde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Organize Sanayi, Gaziantep’in her döneminde önemli işler yaptı. Son dönemde Cengiz Başkan ve yönetim kurulu, birçok çalışma başlattı ve sorunları çözdü. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin OSB’ye götürdüğü GAZİRAY var. Proje 1 yıl içerisinde bittiği zaman, OSB’nin içerisine kadar uzanmış olacak. Büyükşehir Belediyesi, OSB Başkanlığı ve Gaziantep Valiliği işbirliğinde OSB’de çalışan annelerin çocuklarını bırakabilecekleri kreşin yapımı devam ediyor. Çalışan annelere büyük kolaylık sağlanacak. Sanayicinin otoyola kolay çıkması, ürünlerin limana kolay ulaşımı için iki kavşak çalışması başlatıldı. Su ve alt yapıyla ilgili önemli çalışmalar oldu. Her şeyin başı sağlık. Birbirinden bağımsız iki protokol hazırladık. Birisi Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında poliklinik hastalarına hizmet verecek bir sağlık merkezi oluşturulması oldu. İkincisi ise iş kazalarına karşı Travma başta olmak üzere ilk müdahale anlamında bir hastaneye ihtiyaç var. Yerini YİKOB tahsis ediyor, OSB Başkanlığı tarafından hastane yapılacak ve Sağlık İl Müdürlüğümüz tarafından işletilecek. Her iki proje, Organize Sanayi Bölgemize katkı sağlayacak. Katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.

“İŞÇİ SAĞLIKLIYSA, ŞEHİR DE SAĞLIKLIDIR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz sanayi şehriyiz. Sanayi bizim en büyük gücümüz. Pandemi döneminde büyük ülkeler küçülürken Gazi Şehri büyüten, sanayi alt yapımız, sanayici gücümü var. Bugün OSB’nin başında Sayın Valimiz koordinasyonu başkanlığında, hem şehrimizin istihdamını, ihracatını, ekonomisini büyütüyoruz, hem de buna dahil olan çalışmalarda bir aradayız. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye’de hastanesi olan tek büyükşehir belediyesiyiz. Başka bir şehirde, Büyükşehir Belediyesinin hastanesi yok. Hayırseverimizin desteği ile İnayet Topçuoğlu Hastanesi yapıldı. Hastanemiz bugün tam kapasite ile çalışıyor. Sanayideki gücümüzü de sağlıkla güçlendirmek istiyoruz. İşçi sağlığı ve güvenliği bizim için önemli. 240 bin işçimiz var, bu yönüyle işçi kentiyiz. İşçilerimiz mutluysa, gelecekle ilgili kaygısı yoksa ve sağlıklıysa bu şehirde sağlıklıdır.”

“SAĞLIK ŞEHRİ GAZİANTEP’İN ALT YAPISI GÜÇLENECEK”

Sözlerini sürdüren Başkan Şahin, “Bir iş kazası olduğundan en kısa sürede müdahale etmek gerekiyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde böyle bir ihtiyacı gördük. Valimiz önümüzü açıyor. Bu çalışmayla işçimizin sağlığını koruyan, iş verimliliğini artıran Sağlık Şehri Gaziantep’in de alt yapısını güçlendiren bir çalışma hayata geçirdik. Eser bittiği zaman işletmesini de biz yapacağız. Bu modeli Türkiye’ye örnek bir model olarak hayata geçireceğiz” dedi.

“İŞÇİLERİN İLK TEDAVİSİ BURADA YAPILACAK”

Protokol töreninde konuşan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, “Gaziantep Organize Sanayi Bölgemizin büyümesi ile birlikte 240 bin işçi istihdam ediyoruz. Burada çalışan 240 bin işçimizin poliklinik ihtiyaçlarını giderme noktasında Büyükşehir Belediyemiz bize büyük destek verdi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Başkanlığı bünyesinde poliklinik yaparak, Büyükşehir Belediyesine vereceğiz. Bölgedeki işçilerimizin günlük tedavi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biz binayı yapacağız, işletmesini tamamen Büyükşehir Belediyesine bırakacağız. Biz de yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız.”

OSB’YE HASTANE YAPILACAK…

Sözlerini sürdüren Şimşek, “Bunun yanı sıra bir sorunumuz daha var. Bu işçinin çalıştığı bir bölgede ister istemez kazalar oluyor. Bu kazazedelerin şehirdeki hastanelere nakledilmesi, yarım saat sürüyor. İşçilerin sağlığını korumak için Sayın Valimizin desteği ile YİKOB arazisi tahsis edildi. İnşallah bu noktaya da Travmatoloji hastanesi yaparak, Sağlık Bakanlığı ile işleterek, acil yardımları şehre gitmeye gerek kalmadan tedavi edeceğiz.  Arsa YİKOB verecek, biz de binayı yaparak, Sağlık Müdürlüğü ile işletmesini yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERECEK”

OSB’ye yapılması planlanan Travmatoloji Hastanesi’nin bir ihtisas hastanesi olacağını kaydeden Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, “İlimizde gerçekten önemli bir ihtiyacı gidereceğini düşünüyorum. Travma Hastanesi, başlı başına bir uzmanlık ve ihtisas hastanesi. En fazla kişinin çalıştığı ve zaman zaman kazaların da yaşandığı OSB’mizde böyle bir hastane yatırımının ilimiz için hayırlı olacağını düşünüyorum.  Katkısı geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.