Hava Durumu

“Öz yurdumuzda yabancı olduk!”

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, son dönemlerde giderek artan kaçak göçmen sorununa dikkat çekti. Gaziantep ve Kilis’in ardından tüm ülkenin kaçak göçmenlerin meskeni haline geldiğini kaydeden Hocaoğlu, “Öz yurdumuzda yabancı olduk” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2021 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2021 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Öz yurdumuzda yabancı olduk!”

 

Türkiye’de son yıllarda yaşanan kaçak göçmen sorunu artarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu bir otobüste yapılan aramada, 11 Afganistan uyruklu göçmen otobüsün bagaj bölümünde yakalandı. 45 derecelik sıcaklıkta seyahat eden göçmenlerin durumu kentte tartışma yaratırken, kaçak göçmenlerin sayısındaki bu artış tedirginliğe neden oluyor.

MÜLTECİ VE GÖÇMEN SAYISI ARTIYOR

3 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’de İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis gibi illerde, nüfusun önemli bir bölümünü mülteci ve göçmenlerden oluşuyor. Söz konusu durumun ilerleyen yıllarda sosyal yapıda bozulmalara neden olacağı kaydedilirken, kaçak göçmenlere karşı uygulanan politikalar da eleştiri konusu oldu.

“SONUÇLARI AĞIR OLUR”

Göçmen sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, "Göçmen Sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı. Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli konusu olmaya namzet. Ensar, retoriği sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilmezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur" ifadelerine yer verdi.

“BÖYLE GÖÇMEN POLİTİKASI OLMAZ”

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, son dönemlerde giderek artan kaçak göçmen sorununa dikkat çekti. Gaziantep ve Kilis’in ardından tüm ülkenin kaçak göçmenlerin meskeni haline geldiğini kaydeden Hocaoğlu, “Hukuki açıdan dünyanın hiçbir yerinden böyle bir durum yok. Göçmenler, belirli bir bölgede kalır. Ancak bu insanlar ülkemizde bizden rahat dolaşabiliyorlar. Bırakın Gaziantep’i Kilis’i, İstanbul nüfusunun yüzde 25’inin Suriyeli ve Afganlılardan oluştuğu biliniyor. Bu durum önümüzdeki yıllarda sosyal sorunlara neden olacak.

“HÜKÜMETİN GÖÇMEN POLİTİKASI DA YOK!”

Açıklamalarını sürdüren Hocaoğlu, “AKP’nin hiçbir politikası olmadığı gibi göçmen politikası da yok. Dünyanın hiçbir yerinde bir göçmen, bu kadar rahat bir şekilde dolaşıp iş yapamıyor. Yaşam kalitesi olarak bizden çok gerideler. Hemen her yerde karşımıza çıkıyorlar. Maalesef kültür yozlaşmasına doğru gidiyoruz.”

“UYAN GAZİANTEP!”

“Öz yurdumuzda yabancı olduk” diyen Hocaoğlu, “Suriyeliler, Afganlar ve diğerleri, Önce Kilis, Gaziantep şimdi tüm ülke; batı size minnettar AKP! Uyan Gaziantep, uyan Türkiye, uyanın beka diyenler. AKP biran önce sandığa gömülmelidir. İYİ Parti bu ülkenin umududur” ifadelerine yer verdi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.