Hava Durumu

Sarıca, güven tazeledi...

Koop-İş Sendikası Gaziantep Şubesi'nde Olağan Genel Kurul Heyecanı yaşandı. Tek liste ile yapılan genel kurulda Koop-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, güven tazeledi. 

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2021 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2021 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sarıca, güven tazeledi...

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Koop-İş Sendikası Gaziantep Şubesi'nde Olağan Genel Kurul Heyecanı yaşandı. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Genel Kurulda konuşan Koop-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, "Koop-İş Sendikası Gaziantep Şubesi’nin Olağan Genel Kurulunda Sizleri aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz. Öncelikle şunu söylemek isterim ki, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta  görev yapan Kooperatif, büro, ticaret, eğitim ve büro işkolu işçileri olarak, Koop-İş Sendikası’nda örgütlü olmaktan, sendikal hareketin parlayan yıldızının bir parçası olmaktan, Koop-İş’li olmaktan, gurur duyuyoruz."


"SENDİKAMIZI LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
"Çünkü, 1964 yılında bir avuç büro emekçisinin kurduğu, bugün kamu ve özel sektörde Üye sayısı ve örgütlü olduğu işyerleri bakımından Lider sendika olan sendikamız, Sendikal değişimin, yenilenmenin,  Gelişmenin öncüsü bir sendika konumuna ulaşmıştır. Koop-İş Sendikası, her geçen gün artan üye sayısıyla,  gerek kamuda, gerekse özel sektördeki örgütlenme çabalarıyla imzaladığı örnek toplu iş sözleşmeleriyle sendikal harekete damgasını vurmakta, ilke, amaç, hedef ve vizyon bakımından sendikal harekette müstesna bir yere sahip olmaktadır. 2017 yılında yapılan genel kurulumuzun ardından, yaklaşık dört yıllık bir çalışma dönemini geride bıraktık. Genel Kurulun ardından, sizlerin desteği ve güveniyle yeniden devraldığımız hizmet bayrağını layık olduğu yere taşımak için bu dönemde çeşitli çalışmalar yaptık. Koop-İş’in ilkeleri ve görüşleri, Türk sendikacılığına getirdiği yenilik ve hedefleri gözeterek Genel Merkezimizin talimat ve talepleri doğrultusunda, Sendikamızı temsil etmeye çalıştık.


ÜYE SAYISI 7 BİNE YÜKSELDİ
Genel Merkezimizden aldığımız güçle, Örgütlenme konusunda çalışmalar yaptık. Bu kapsamda kamu kesiminde, 696 sayılı KHK gereğince, Bizim işkolumuzda bulunan, Adalet Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, KOSGEB, Gelir İdaresi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı,  Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme (Piktes Öğretmenleri), İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstiklal Üniversitesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Vakıf Pazarlama. Özel sektörde ise; Metro Gross Market, H&M gibi mağazaları Genel Merkezimiz ile koordineli çalışarak, sendikamız bünyesine kattık.
Böylece, Bir önceki genel kurulda 2150 civarında olan şube üye sayımız, bugün yaklaşık olarak 7 bin  olmuştur. Aramıza katılan tüm arkadaşlarımıza Ailemize hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum. Örgütlendiğimiz her işyerinde, İmzaladığımız toplu iş sözleşmeleri, Başarıyla sonuçlanıyor. Şubemizin kapsamı içinde bulunan illerdeki tüm üyelerimiz, İmzalanan toplu sözleşmelerden son derece memnunlar. Bu nedenle, Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, Genel Yönetim Kurulumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.


"KONFEDERASYONUMUZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Şubemizde örgütlü kamu işçileri, Büyük bir heyecanla, Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ ile Hükümetimiz arasında İmzalanacak olan Kamu kesimi toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolünün Sonuçlanmasını bekliyor. Hepimiz TÜRK-İŞ Yönetimine  ve TÜRK-İŞ Yönetiminde bizi büyük bir başarıyla temsil eden Sayın Genel Başkanımıza güveniyoruz. Eminiz ki, TÜRK-İŞ ve Koop-İş, Bu zorlu müzakereden başarıyla çıkılacaktır. Üyelerimizin hak ettiği refaha ve gelire kavuşmaları için Başkanlarımız ellerinden geleni yapacaktır. Biz, Gaziantep ve çevresinde çalışan emekçiler olarak, Her zaman ve her yerde, İl Temsilcisi olarak görev yapmaktan büyük bir gurur duyduğum TÜRK-İŞ’li olmaya devam edeceğiz. Konfederasyonumuza sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu süreçte, Pandemi koşullarıyla mücadele edilirken, Gündeme getirilen  ve kıdem tazminatı hakkımıza yönelen tasarılar TÜRK-İŞ’imiz tarafından geri püskürtülmüştür. Yılların mücadeleleriyle elde edilen kıdem tazminatı hakkımızı korumak adına Bu zor koşullarda mücadelesini vermiştir.
Bizler, Şubemizde örgütlü olan her arkadaşımızın sorunlarını çözmek, Onlara işyerlerinde huzurlu bir ortam sağlamak için Var gücümüzle mücadele veriyoruz. Çalışmalarımızın tümünü daha önce sizlere gönderdiğimiz faaliyet raporumuzda gördünüz. O nedenle ayrıntıya girmek istemiyorum. Ancak sizler için çalıştığımızı, sizleri mutlu etmek, sorunlarınızı aza indirmek, bize olan inanç ve güveninizi boşa çıkarmamak için kmek harcadığımızı bilmenizi isterim. Özellikle pandemi sürecinde, üyelerimizin bu süreçten en az zararla çıkması için Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük.
Üyelerimizi işyerlerinde ziyaret ettik, işyerlerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için gerekli girişimlerde bulunduk. Üyelerimizle diyaloğu hiç kesmedik, onlara her zaman destek olduk. Bu süreçte ne yazık ki, bazı üyelerimiz hastalandı. Onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Covid-19 virüsü nedeniyle hayatını kaybeden bütün üyelerimize, Allah’tan rahmet, Yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
"GURUR DUYDUK"
Şube yönetimi olarak göreve gelmiş olduğumuz günden bu yana sendikamızı daha güçlü ve verimli bir duruma getirmek için üyelerimiz ile el ele vererek gönül birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere Genel Yönetim Kurulumuz, Şubemize her zaman her konuda büyük destek verdi. Her zaman ve her platformda, biz de sendikamızla Sayın Genel Başkanımızla ve Genel Merkez yöneticilerimizle gurur duyduk.
O nedenle, Gaziantep Şubede örgütlü tüm arkadaşlarım adına hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Genel Başkanımıza bir kez daha şifa diliyor, bundan sonra da, onun önderliğinde sendikal mücadelemizi sürdüreceğimize yürekten inandığımızı belirtmek istiyorum. Bu duygularla, Genel Kurulumuzun çalışma hayatımıza ve Koop-İş topluluğuna hayırlar getirmesini diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
F.ÇENGEL
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.