Hava Durumu

“Sucu’nun hakkını korumak bu meclise düşer”

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 3.Birleşim Toplantısında CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu, bazı ilçe başkanları ve meclis üyelerinin Beştepe Mahallesi’nde bir arazi satın alarak Büyükşehir Belediyesi’nde imar tadilatı yaptırdıklarına dair iddia gündeme geldi. İddiaları cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bir İl Başkanı değişimi yapılacaksa burada hayırda yarışarak nasıl yapılabilir diye bakılması gerekir. Fitne, dedikodu ile bir insanın hem de Covid-19 iken görevden alınıp, nedenine de bunun konulması benim vicdanımı sızlatıyor. Hayri Sucu’nun kamusal konularda, şehirle ilgili talepleri olmuştur ancak bireysel hiçbir talebi olmamıştır. Hayri Sucu’nun hakkını korumak bu meclise düşer” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Sucu’nun hakkını korumak bu meclise düşer”

İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı ve yönetimlerinin görevden alınmasında imar usulsüzlüğünün etkili olduğu iddiası kentte tartışmalara neden olmuştu. İddialara göre, İl Başkanı Hayri Sucu, bazı ilçe başkanları ve bazı meclis üyelerinin, Beştepe Mahallesi’nde kısa süre önce ortak satın aldıkları araziyi, imar tadilatı yaptırarak ciddi bir rant sağladıkları, genel merkezin de bu gelişme üzerine başkan ve yönetimleri toplu görevden aldığı ileri sürülmüştü. Söz konusu iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu, Büyükşehir Belediyesi’ni konuya ilişkin açıklama yapmaya davet etmişti.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ CEVAP İSTEDİ

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 3.Birleşim Toplantısında CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu, bazı ilçe başkanları ve meclis üyelerinin Beştepe Mahallesi’nde bir arazi satın alarak Büyükşehir Belediyesi’nde imar tadilatı yaptırdıklarına dair iddia gündeme geldi. CHP’li meclis üyeleri söz konusu iddianın cevaplanması isteminde bulundular.

CİHAN, SUNUM YAPTI

Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Sezer Cihan, Beştepe Mahallesi’nde yapılan imar tadilatına ilişkin sunumda bulundu. Cihan, “Gündeme gelen alandaki revizyon 1,500 milyon metrekarelik bir alan. 1,500 milyon metrekarelik alandaki imar hakları 0,40 ila 2.00 arasında değişiyor. İki yıldır bu süreç devam ediyoruz.  Bu bölgede arazisi bulunan vatandaşlarla bir araya geldik, yapacaklarımızı anlattık. Bağış dilekçeleri alındıktan sonra bu revizyona girdik, 13 Mart 2020 tarihinde yapılan 1/5000’lik imar planımızı Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirdik.  1/1000’lik planı 18 Eylül 2020 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirdik. 1/1000’lik planlar, 1/5000’lik planlara uygun olarak yapılmak zorundadır. Mart ayında nerenin ticaret, konut alanı olacağı emsalleri belliydi. Dilekçe ve prosedürleri geçirmek için 1/1000’lik planı da Eylül ayında geçirmiş olduk. Emsal 1,50, 8 katlı bütüncül bir plan. Burada 142 vatandaşın mülkiyeti var. Bu alanları kapsayan bir planlama yaptık” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN ŞAHSA ÖZEL PLAN TADİLATI YAPILMADI”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ak Parti Belediyeciliği ile birlikte Gaziantep’te hiçbir şekilde şahsa özel plan tadilatı yapılmamıştır. Mülkiyetin hak olduğu bir yerde 1,5 milyon metrekare alanın içerisinde 20 bin metrekare bir alandan söz ediyor olmak kadar yanlış bir şey olamaz. Bu konuda bir bütünün içerisinde insanlar, bedelini ödeyerek yer almıştır, satmıştır. Noktasal olarak bir şahsa yönelik olsa bu tartışılır. Revizyonla birlikte daha nitelikli hale getirilen, geçmişinden beri planı olan bir yerde bunu dedikodu yapmak yanlış bir uygulamadır. AK Parti Belediyeciliği ile çok şey değişti, biz topografyaya bakarız, mülkiyete bakmayız” ifadelerini kullandı.

“HAYRİ SUCU’NUN BİZDEN BÖYLE BİR TALEBİ OLMAMIŞTIR”

İddiaları cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Türkiye bir Hukuk Devletidir. İmar Hukukuna göre bir şehrin imarı ile ilgili İmar Master Planı’nı yaparak 2040 yılında bu şehrin yaşanabilir bir şehir olması, yeşil alanı, sosyal donatı alanı, eğitim, sağlık hayatı ile ilgili yapılabilir ne varsa çok özel bir çalışma içerisindeyiz. Demokrasi dediğimiz şey, tüm siyasi partilerle halkın hakemliğine gitmektir. AK Parti olarak biz vizyon koyuyoruz, halkın hakemliğine gidiyoruz. Seçimlerde de halkımız böyle bir meclisi uygun görüyor ve siyasi partiler farklı düşünceleri oluşturuyor.  Demokrasi budur, başkasına saygıda budur. Tüm siyasi parti ve il başkanları ile sağlık ortamda çalışmaya devam edeceğiz. Ana muhalefet il başkanları ile farklı konularda birbirimize saygı duyduk. Asla ve asla kendi şahıs, aile ve kurumları ile ilgili bizden bir talepte bulunmadılar. Hayri Sucu Başkanımızın bizden böyle bir talebi olmamıştır. Mahkeme-i Kübra var, bizim yanlış yapmamız gerekiyor, bizim buna müsaade etmemiz gerekiyor. “

VİCDANIM SIZLADI

İddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Şahin, “Hukuk Devletinde İmar Hukukunda yapılanlar budur. Mülkiyet hakkı en temel haktır. Ben, burada kimin malı olduğuna bakmam. 7 yıldan bu yana kimsenin şahsına özel çalışma yapmadık, bu bizim kırmızı çizgimizdir. Bu şehrin konut ihtiyacını giderecek şekilde bakarız. CHP içerisinde bir İl Başkanı değişimi yaşanacaksa bunun fesatla, sanki başkan rantla bu işi yapıyor şeklinde Genel Merkeze verilen bilgilerin hiçbiri doğru değildir, yanlıştır. Bir İl Başkanı değişimi yapılacaksa burada hayırda yarışarak nasıl yapılabilir diye bakılması gerekir.  Fitne, dedikodu ile bir insanın hem de Covid-19 iken görevden alınıp, nedenine de bunun konulması benim vicdanımı sızlatıyor. Çok yanlış, böyle bir talep gelmemiştir. Zaten gelse de bu bünye bunu yapmaz. Kişiye özel hiçbir uygulama yapmadık, yapmayız.  Bugün Hayri Sucu’nun hakkını, hukukunu korumak bu meclise düşer. Kesinlikle böyle bir şey talep edilmemiştir, çok yanlıştır. Benim meclisim böyle bir iddia ile zan altında bırakılıyor.  Doğrular üzerine bu şehri inşa etmemiz gerekiyor. Hayri Sucu’nun kamusal konularda, şehirle ilgili talepleri olmuştur ancak bireysel hiçbir talebi olmamıştır. Hayri Sucu’nun hakkını korumak bu meclise düşer” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.