Hava Durumu

Tarihi liseye dokunmayın…

Gaziantep’in en köklü eğitim kurumlarından olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı doğrultusunda kurulan Gaziantep Lisesi’nin bölünerek, mevcut alana Bahçelievler Anadolu Lisesi yapılacağı öğrenildi. Gaziantep Lisesi’nin bölünmesi ile ilgili karara Gazianteplilerden tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2020 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2020 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tarihi liseye dokunmayın…

Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından gündeme getirilen konu, kentte tartışma konusu oldu. Yüzbinlerce öğrencinin mezun olduğu, kentin en köklü eğitim kurumunun bölünecek olması ile ilgili Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Büyük Atatürk’ün talimatı ile kurulan, Gaziantep’in sembol kurumlarında, Gaziantep ve ülkeye hemen her alanda değer katan birbirinden başarılı bürokrat, hukukçu, bilim ve iş insanlarının yetiştirilmesinde etkin rol oynayan ve sınavla öğrenci alınan Gaziantep Lisesi’ni, yeniden başarılı günlerini yaşaması ve Türk Milli Eğitimi içerisinde ayrıcalıklı konumuna gelmesi için sizlerle birlikte çaba gösterirken maalesef mevcut binanın yarısının Bahçelievler Anadolu Lisesi olarak hizmet vermesinin kararlaştırıldığını öğrendik.”

“HATADAN DÖNÜLMELİ”

Söz konusu açıklamada kentin ileri gelenlerine çağrıda bulunularak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu kararını gözden geçirmeye ve Gaziantep Lisesi’nin bütünlüğünü korumaya davet ediyoruz. Yüreğimizi acıtan ve hata olarak gördüğümüz bu karardan dönülmesi gerektiğine inanıyor, Gaziantep Lisesi Mezunlarımızı ve yetkilileri duyarlılık göstermeye çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.