Hava Durumu

Tarımsal destekler artıyor

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, kent tarımına ve tarımsal projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Karayılan, “Genç Çiftçi Projesi ile köye dönüş konusunda yapılan projelerin artması için elimizden geleni yapıyoruz. 2019 yılı içerisinde 176 milyon TL destekleme ödemesi gerçekleştirdik” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2019 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tarımsal destekler artıyor

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, kent tarımına ve tarımsal projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Karayılan,  “Genç Çiftçi Projesi ile köye dönüş konusunda yapılan projelerin artması için elimizden geleni yapıyoruz. 2019 yılı içerisinde 176 milyon TL destekleme ödemesi gerçekleştirdik” dedi.

Gaziantep’te tarımsal üretimin artırılması için çalışmalar devam ediyor. Son yıllarda tarımsal üretimde girdilerin artması ve pahalılık nedeniyle köyden kente göçler artıyor. Gençler arasında işsizlik oranlarının da yükselmesi ile birlikte Genç Çiftçi Projesi başlatıldı. Başlatılan proje ile köyden kente göçün önüne geçilmesi ve artan işsizlik sorununun önlenmesi hedefleniyor.

“176 MİLYON TL DESTEK VERDİK”

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen İl İstihdam Kurulu Toplantısında konuşan Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Gaziantep’te yürütülen tarım faaliyetlerine ve desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gaziantep'te 682 bin hektar alanlarının olduğunu belirten Karayılan, "Bu alanlarımızda daha çok meyve alanlarımız ön plana çıkmaktadır. Meyvede Antep Fıstığı ve zeytin ön planda. Türkiye'de tarımsal sıralamada yüzde 4'lük bir payımız var. 2019 yılı içerisinde yapmış olduğumuz desteklemelerle 176 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Ekonomik yatırımlarla ilgili 2014 yılından bu yana 2 yıl üst üste Türkiye 2.si olduk. Toplam da 113 milyon TL hibe ödemesi yaptık. Toplamda 286 projeye ödeme gerçekleşti.”

“PROJELERİN ARTMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN HERŞEYİ YAPIYORUZ”

“Genç çiftçi projeleriyle köye dönüş projelerinin artması için elimizden geleni yapıyoruz. GAP Eylem Planı Süt Sığırcılığı projesi kapsamında 231 proje kabul edildi ve bunun 202 projesi tamamlanmış durumda. Burada toplam bedeli 144 milyon TL iken tarafımızca ödenen hibe miktarı yaklaşık 50 milyon TL. Balıkçılık ve Su Ürünleri konusunda şu anda her ne kadar denizimiz yoksa da üretim açısından Türkiye'de ilk 20'nin içerisindeyiz” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.