Hava Durumu

Vatandaşa öncelik verilmiyor…

İç İşleri Bakanlığı tarafından trafikte yayalara öncelik tanınması için hayata geçirilen “Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın” kampanyası 2019 yılı Ocak ayından bu yana uygulanıyor. Uygulamanın hayata geçtiği ilk günden bu yana yüzlerce sürücüye cezai işlem uygulandı. Gaziantep’te hayata geçirilen uygulamaya ilişkin Gaziantepli vatandaşlarla konuştuk.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2019 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2019 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vatandaşa öncelik verilmiyor…

İç İşleri Bakanlığı tarafından trafikte yayalara öncelik tanınması için hayata geçirilen “Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın” kampanyası 2019 yılı Ocak ayından bu yana uygulanıyor. Uygulamanın hayata geçtiği ilk günden bu yana yüzlerce sürücüye cezai işlem uygulandı. Gaziantep’te hayata geçirilen uygulamaya ilişkin Gaziantepli vatandaşlarla konuştuk.

İç İşleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmişti. “Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın” kampanyası kapsamında trafikte yayalara öncelik vermeye sürücülere 604 lira ceza kesilmeye başlandı. Gaziantep genelinde de uygulanan uygulama kapsamında yüzlerce sürücüye cezai işlem uygulandı. Gaziantepli vatandaşlara, trafikte yayalara öncelik tanınıp tanınmadığını sorduk.

VATANDAŞLAR KONUŞTU:

“VATANDAŞLARA ÖNCELİK VERİLMİYOR”

Metin Arıcı, “Ben pek fazla sorun olduğunu düşünmüyorum, vatandaşlarımız bu konuyu biraz fazla abartıyor. Herkes sırasını bilirse hiç bir sorun olmaz. Zaten şoförlerimiz o kadar da sorunlu değil tabi bunun haricinde Düztepe’de pek fazla yaya geçitlerinde vatandaşlara öncelik tanınmıyor. İzin verilmiyor ama bunun dışında çok fazla sorun yaşamıyoruz.”

“SORUMSUZ SÜRÜCÜLER YAYALARA YOL VERMİYOR”

Refik Kılınç, “Vatandaş olarak bu bizim için çok büyük bir sorun çünkü bu sorundan dolayı kazalar gerçekleşiyor. Böyle olmasını istemezdik ama sürücülerimiz biraz sorumsuz davranıyor. İşlek caddelerde bu sorunu çok fazla yaşıyoruz, bunun yaşanmasını istemezdik ama sorumsuz sürücülerimiz durmuyor. Yayaların geçmesine izin vermiyorlar biz bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını isteriz.”

“SÜRÜCÜLER BİLİNÇSİZ DAVRANIYOR”

İzzet Bakır, “Genel olarak yayalara yol verilmiyor. Vatandaşlarımız bu konuda fazlasıyla sorun yaşıyor, sürücülerimiz pek fazla bilinçsiz davranıyor. İşlek caddelerde bu sorun da çok yaşanıyor, yaşlılar karşıdan karşıya geçemiyor. Bu sorun bizler için çok önemli, bu sorun yüzünden kazalar gerçekleşiyor.”

“YAYA GEÇİTLERİNDE DAHİ ÖNCELİK TANINMIYOR”

Hayri Taşcı, “Vatandaşlarımız bu konuda çok fazla bilinçsiz davranıyor, yayalara yol verilmiyor. Bizler geçmek isteyince de sorun çıkartıyorlar. Bu konu yüzünden yolda genelde tartışma çıkıyor ve kazalar oluyor. Sürücülerimiz bu konuda fazla sorumsuz ve bilinçsiz davranıyor. Yaya geçitlerine geçme hakkı verilmiyor, hemen hemen hiçbir yerde verilmiyor özelliklede işlek caddelerde karşıya geçmek için çok fazla sorun yaşıyoruz.”

“TRAFİKTE TARTIŞMA YAŞANIYOR”

Tamer Güneş, "Yayalara kesinlikle yol vermiyorlar karşıya geçmek için sürücüleri çok fazla bekliyoruz ve kazalar gerçekleşiyor bu sorumsuzluk, karşı tarafı da düşünmeleri gerekiyor. Belki bizim de acil bir işimiz var. Özellikle de çarşı gibi işlek caddelerde çok fazla bekletiliyoruz. Arabalarda sigara içme yasağı koyulacağına bu konu hakkında vatandaşlarımıza yardımcı olunması gerekiyor. Bilinçsiz davranılıyor, geçmek istediğimiz zaman bizlere sorun çıkartılıyor, bazen çok ters davranıyorlar. Bu tür tartışmalar çok kez başıma geldi.”

“SÜRÜCÜLER SORUMLU DAVRANMALI”

Nurettin Benzer, “Kesinlikle bu sorunun halledilmesini bir an önce isteriz, kırsal yerlerde bu sorunu çok yaşıyoruz sürücülerimiz bize sorun yaşatıyor. Çok fazla bekliyoruz karşıdan karşıya geçerken, bu konu yüzünden atışmalar çıkıyor ve kazalar oluyor. Vatandaşlarımızın biraz sorumlu davranması gerekiyor.”

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.