Hava Durumu

Yasak öncesi manzaraları!

Korona virüs ile mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma başladı. Tam kapanma öncesi kent genelinde kaydedilen görüntüler, pes dedirtti. Kapanma öncesi kent merkezine akın eden vatandaşlar, yoğun trafiğe ve kalabalık görüntülere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2021 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2021 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yasak öncesi manzaraları!

 

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma uygulanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası tam kapanma uygulaması başlarken, tam kapanma öncesi kent merkezinde kaydedilen görüntüler pes dedirtti.

ÇARŞIDA BİLİNDİK MANZARA

Kentin en işlek noktalarından olan Gaziler ve Karagöz Caddelerinde adeta insan seli yaşandı. Kent merkezine akın eden binlerce vatandaş, temel gıda maddeleri başta olmak üzere alışverişi yapmak üzere çarşıya akın etti. Gaziler ve Karagöz Caddelerinde her kısıtlama öncesi oluşan görüntülere alışılırken, 17 günlük tam kapanma öncesi yoğunlukların arttığı görüldü.

BANKALARA YIĞILDIK

Tam kapanma öncesi kent merkezinde bulunan banka ve bankamatiklere akın eden vatandaşlar, para çekme, yatırma, kredi kullanımı gibi işlemlerini yaptırdılar. Söz konusu işlemler nedeniyle bankaların önünde uzun kuyruklar oluşurken vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymadıkları görüldü.

TRAFİK KİLİTLENDİ!

Gaziantep genelinde tam kapanma öncesi vatandaşların kent merkezine akın etmesi nedeniyle trafik adeta kilitlendi. Kent genelinde görevlendirilen trafik polisleri, kimi noktalarda oluşan yoğunluk sorununu ortadan kaldırmak için yol kapattı. Dakikalarca trafikte bekleyen vatandaşlar ise duruma isyan etti.

VALİ GÜL UYARDI!

Krona virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler sıkılaşıyor. 17 günlük yasağın başlaması ile birlikte Gaziantep Valisi Davut Gül’den de uyarılar başladı. Açık olan işletmelere vatandaşların kalabalık ve araba kullanarak gidişinin yasak olduğuna dikkat çeken Vali Gül, “Açık olacak bakkal vb. işletmelere engelliler hariç olmak üzere kesinlikle araçla gidilmeyecektir. Marketlere ailecek gidilmeyip, temel ihtiyaç maddelerini almak için tek kişi gidebilecektir. Çocuklar marketlere alınmayacaktır. Kısıtlama günlerinde; üretim, imalat ve tedarikin aksayıp daha büyük sıkıntıların oluşmaması için çeşitli muafiyetler getirilmiştir. Sokağa çıkma muafiyeti olan kişiler sadece ev-iş arasında gidip gelebilecek, asla farklı güzergah ya da ilgisiz zamanlarda dışarda olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.