Hava Durumu

Yayınevine kıyak mı?

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, son dönemlerde yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı tarafından son dönemlerde gerçekleştirilen faaliyetlerde Zekeriya Efiloğlu’nun kitaplarının da basıldığı Hayat Yayınevine ait 6 kitabın öğrencilere verilmesi ve yine Hayat Yayınlarının yazarı olan Tuncel Altınköprü’nün konferans vermek üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilmesi tepkilere neden oldu. Sosyal medya üzerinden Efiloğlu’na, “Kendi kitaplarınızı çıkaran yayın evinin kitaplarını dağıtmak sizce etik mi?” sorusu yöneltildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2019 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2019 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yayınevine kıyak mı?

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine atanan yazar Zekeriya Efiloğlu, yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. Yeni bir bakış açısı kazandırdığı görevinde taktir toplayan Efiloğlu, son dönemlerde yaptığı çalışmalarda sosyal medyadan yoğun tepki alıyor. Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı tarafından son dönemlerde gerçekleştirilen faaliyetlerde Zekeriya Efiloğlu’nun kitaplarının da basıldığı Hayat Yayınevine ait kitapların öğrencilere verilmesi ve yine Hayat Yayınlarının yazarı olan Tuncel Altınköprü’nün konferans vermek üzere Gaziantep’e gelmesi tepkilere neden oldu.

6 KİTAP AYNI YAYINEVİNDEN

Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 110 ortaokul ve lise öğrencisinin katılımıyla 5.Okuyan Gençlik Programı düzenlendi. Düzenlenen programda öğrencilere okunmaları için 7 adet kitap getirildi. Getirilen 7 kitaptan Arınma Terapisi, Buz Yürekler, Can Boğazdan Çıkar, Eşimi Anlamak İstiyorum,  Kendime Yardım Etmek İstiyorum ve Bu Ne Biçim Ajanda isimli kitapların Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu’nun da kitaplarının çıktığı Hayat Yayınevine ait olması dikkat çekti.

HAYAT YAZARI KONFERANS VERECEK…

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bir diğer etkinlik kapsamında ise yine Hayat Yayınevinin yazarlarından olan çocuk kitabı yazarı Tuncel Altınköprü ile ilgili oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen etkinlik kapsamında Altınköprü, 2 Aralık Pazartesi Günü Şehit Hüseyin Gümüş Ortaokulunda ve Ali Kücülü Ortaokulunda, “Gerçek Başarı Nedir?” konulu konferans verecek.  Efiloğlu tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, “Türkiye'nin EN ÇOK SATAN çocuk ve genç yazarı Tuncel ALTINKÖPRÜ 2 okulumuzda konferans vermek için Gaziantep'e geliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yıl sonuna kadar 9 yazarı daha çocuklarımızla buluşturacağız” ifadelerine yer verildi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ…

Yaşanan durum karşısında sosyal medyadan Efiloğlu’na tepkiler gecikmedi. Etkinlik kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine dağıtılan kitapların öğrencilere uygun olmadığı vatandaşlar tarafından dile getirildi. Öte yandan Efiloğlu’nun kendisinin de yazarı olduğu Yayınevine ait kitapların etkinlik kapsamında öğrencilere dağıtılması tepkiyle karşılandı. Efiloğlu’na, “Kendi kitaplarınızı çıkaran yayın evinin kitaplarını dağıtmak sizce etik mi?” sorusu yöneltildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.