Hava Durumu

Yeni döneme hazırız!

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim uygulamasına ilişkin teknik detayları içeren yazıyı il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Söz konusu yazının ardından Gaziantep’te de okulların açılışı için çalışmalar hızlanırken, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe yeni eğitim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tepe, okulların yeni eğitim yılına hazır olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2020 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yeni döneme hazırız!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 21 Eylül Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitimin nasıl uygulanacağına dair teknik detayları içeren yazı, 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderildi. Yazıya göre, okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak. İhtiyaç duyulması halinde okulun fiziki şartları da dikkate alınarak, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde şubedeki öğrenciler gruplara bölünerek yüz yüze eğitim yapılacak. Sınıf mevcudunun bölünmesiyle ortaya çıkan grupların okula gelecekleri günler birbirinden farklı olacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.

“YIL BOYUNCA SÜRECEK”

Yeni eğitim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Öğrencilerin daha temiz ve ferah okullarda öğrenim görmesi için çalışmalarımızı yaptık. Koronavirüsle mücadeleye yönelik tedbir ve hizmetler artırıldı. Tüm okullarda ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması yapıldı.  Velilerin içlerinin rahat olması, öğrencilerin okullarına güvenle gidebilmesi için okul bahçeleri, sınıflar, koridorlar, tuvaletler ile tüm iç ve dış mekânlar ekipler tarafından özenle ilaçlandı.  Okullara yönelik ilaçlama çalışmaları yeni eğitim-öğretim yılı boyunca sürecek.”

KANTİNCİLERE VE SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Okulların önümüzdeki hafta açılacağını duyuran Tepe, “21 Eylül tarihinde okullarımıza açılacak, okul öncesi ve ilkokul 1.sınıf öğrencileri bu tarihte okullara başlayacaklar. Okulla gelecek olan çocuklarımızı 5 gruba böleceğiz. Hazırlıklarımız tamamlandı. Okullarda kantinlerimiz açık olmayacak, yemek vermeyeceğiz. Sonraki süreçte yemek verilmesi ile ilgili karar değişikliği olabileceğini düşünerek, kantincilerimizi eğitime tabi tuttuk. Servis şoförlerimizin tamamını Pandemi sürecinde nelere dikkat edilmeli’ konusunda eğitimler verdik. Tüm arkadaşlarımız eğitimin paydaşları konumundalar.”

MATEMATİK, HAYAT BİLGİSİ VE TÜRKÇE DERSLERİ VERİLECEK

 “21 Eylül tarihinde okullarımıza açılacak, okul öncesi ve ilkokul 1.sınıf öğrencileri bu tarihte okullara başlayacaklar” diyen Tepe sözlerini şöyle sürdürdü, “Okulla gelecek olan çocuklarımızı 5 gruba böleceğiz. Örneğin 30 kişilik bir sınıfta bulunan öğrencileri 5 gruba böldüğünüzde her gruba 6 öğrenci düşüyor. Onların planlamalarını okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz yapacaklar. Her çocuğumuzu okullara davet edeceğiz, istemeleri halinde velilerimiz de gelebilecekler. Çocuklarımızı, 5 saat misafir edeceğiz. Matematik, Hayat Bilgisi ve Türkçe dersleri vereceğiz. Aynı zamanda salgın sürecinde neler yapıp, neler yapmamaları konusunda eğitimlerimiz olacak. Okulda yapılmaması gereken davranışlar, servislerde iniş ve binişlerde neler olacağı ile ilgili bir eğitim vereceğiz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.