Hava Durumu

Yesemek’e kıymayın!

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Kocalar, Gaziantep Kent Konseyi Yesemek Komsiyonu çalışma sonuçları doğrultusunda, bölgede yürütülen çalışmaların durdurulması ve arkeolojik alana sahip çıkılması isteğinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2021 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yesemek’e kıymayın!

 

Yesemek Arkeolojik sit alanı çevresinde yürütülen çalışmaların neden olduğu sıkıntılar, geçtiğimiz haftalarda Gaziantep Kent Konseyi’nde masaya yatırıldı. Toplantı sonunda Yesemek’in korunması için faaliyetlerin durdurulması yönünde karar çıktı.

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Kocalar ve TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Birimleri, Yesemek’te yürütülen çalışmaların durdurulması gerektiğini belirttiler.

“YESEMEK’E SAHİP ÇIKILMALI”

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Kocalar tarafından yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Kent Konseyi Yesemek Komisyonu tarafından Yesemek ile ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamalar sonucunda konunun vahameti ve aciliyeti bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Sadece Gaziantep’in ya da Türkiye’nin değil, bütün dünyanın kültürel mirası olan Yesemek arkeolojik alanına sahip çıkılmalı, eserlere zarar verebilecek faaliyetler bir an önce durdurulmalıdır.”

“ÖNLEM ALINMALI”

“Yetkililer yapılan çağrılara kulak vererek yanlıştan bir an önce dönmeli, bu kültürel mirasın gelecek nesillere zarar görmeden aktarılması ve kalıcı olarak UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alması için her türlü önlem alınmalıdır.

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu bünyesindeki aşağıda unvanı yer alan odalar olarak Gaziantep Kent Konseyi Yesemek Komisyonu tarafından tespit edilen bütün hususlara katıldığımızı, bundan sonraki süreçte konunun yakından takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadeleri yer aldı.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.