Hava Durumu

#19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı

Gaziantep Ekspres Gazetesi - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

19 branşta 742 genç sporcuya ödül Haber

19 branşta 742 genç sporcuya ödül

19 Branşta Toplam 742 Genç Sporcu Ödüllendirildi Sporun tabana yayılması için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen spor etkinliklerinde gençler ödüller için kıyasıya yarıştı. Yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı müsabakaların sonunda Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törenle ödüller dağıtıldı. Törene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdullah Aksoy, Oya Alpay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdulkadir Gözegir, Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden Gaziantepli Artistik Jimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı, il protokol üyeleri ve sporcular katıldı. EFİLOĞLU: 4 YILDA GAZİ ŞEHRİN ŞEREFLİ EVLATLARIYLA BERABER BİZ TAM 2010 MADALYA, 165 KUPA 4 ALTIN KEMER ALDIK Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, yaptığı konuşmada turnuva hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ diyor. Zaman zaman bazı cümleler sloganda kalıyor içini dolduramıyoruz ama ben Gaziantep’in, Gaziantep Modeli’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünün içini en iyi dolduran şehir olduğu kanaatindeyim. 4 yılda Gazi şehrin şerefli evlatlarıyla beraber biz tam 2010 madalya, 165 kupa 4 altın kemer aldık.” ŞANLI: ATATÜRK’ÜN DE ÖĞÜTLEDİĞİ GİBİ TEK İHTİYACIMIZ OLAN ÇALIŞMAK  Jimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı ise törendeki konuşmasında başarıyı elde ederken yaşadığı zorluklardan bahsederek, “Benim hedef ve hayallerim vardı. Atatürk’ün de öğütlediği gibi tek ihtiyacımız olan çalışmak. Sporcu kardeşlerim olarak sizlerde çok çalışırsanız, inanır ve hayal ederseniz hedeflerinizi yakalayabilirsiniz. Sizler çalışmalarınızla ülkemizi, Gazi şehrimizi en iyi şekilde temsil edebilirsiniz” diye konuştu. Konuşmaların sonunda protokol takımlara ve sporculara ödüllerini verdi.

Yüzlerce Genç, Bayramı Coşkuyla Kutladı Haber

Yüzlerce Genç, Bayramı Coşkuyla Kutladı

Şehitkamil Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla organize edilen etkinliklere, yüzlerce genç katıldı ve bayramı coşkuyla kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümünde, gençlere yönelik geleneksel spor etkinliklerine yüzlerce genç katılım sağladı. Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle basketbol, paintball, futbol, yüzme gibi branşlarda organize edilen turnuvalarda dereceye giren gençlere, sporculara; kulaklık, bisiklet, branşlarına özgü spor malzemeleri armağan edilecek. 10. Geleneksel Basketbol Gençlik Kupası’nı kız ve erkek kategorilerinde 14 farklı okuldan 255 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdikleri bilgisini veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 4. Geleneksel Paintball Gençlik Kupası’nı ise 14 farklı okuldan 98 öğrencinin katılımıyla tamamladıklarını kaydetti. 6. Geleneksel Futbol Gençlik Kupası’nı 9 farklı okuldan 162 öğrencinin katılımıyla yaptıklarını belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, 4. Geleneksel Okullar Arası 3x3 Basketbol Gençlik Kupası’nı kız ve erkek kategorilerinde 16 farklı takımdan 88 öğrencinin katılımı, Geleneksel Kulüpler Arası 3x3 Basketbol Turnuvası’nı ise büyükler ve gençler kategorilerinde 42 farklı takımdan 168 sporcunun katılımıyla sonlandırdıklarını ifade etti. Başkan Fadıloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunun yüzme branşında Mayıs ayı sonuna kadar Okullar Arası Minikler Yüzme İl Birinciliği Müsabakaları ve 10. Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Bölge Müsabakaları ile devam edeceğini söyledi.

Şahin: Milli Mücadele Ruhu, Hala Gençlerde Var Haber

Şahin: Milli Mücadele Ruhu, Hala Gençlerde Var

Şahin mesajında; 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yayılan ateşin, bütün yurdu sardığını, yüreği istiklal aşkı ile çarpan her bir vatan evladının inançla, ümitle ve kararlılıkla bu kutlu mücadelenin bir neferi olduğunu belirtti. Başkan Şahin, tüm milletin umudu olan bu mücadelemizin 104’üncü yılını idrak ederken, 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan, Amasya, Erzurum, Sivas ile tüm yurda yayılan, Antep, Maraş, Urfa’ya unvanlar kazandıran Milli Mücadele ruhunun, aradan geçen bunca yıla rağmen hala gençlerde var olduğunu; bu azim, irade ve ruhun her daim korunduğunu ve gelecek nesillere aktarılacağını belirtti ve mesajına şöyle devam etti: “Vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri milletimizin canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemiz, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Bizi yükselterek zirveye taşıyan, geçmişimizdeki zaferlerden aldığımız güç ve ders, bugünün heyecan ve birikimi, yarına bakarken ki azim ve kararlığımızdır. Bu yolda her gencimizin zihnine, fikrine, inancına, beraber iş yapabilme, beraber yol alabilme arzu, kabiliyet ve enerjisine ihtiyacımız var. Bu bayram tüm bu sıfatları bize hatırlatan en önemli günlerden biri, çocuklarından gençlerine, gençlerinden büyüklerine ve ecdadına her bireyi ile bu vatan kendini diri tutmakta ve tarihi ile gurur duymaktadır. Unutmamalıyız ki, tarih geçmişte kalan değildir. Süre gelen, devam eden, içinde yaşarken şekillenen, temelleri bugün atılan, yarına bakışımızdır. Biz bu tarih yolculuğunda dünden elde ettiğimiz her bir kazanımı korurken, her bir değere sahip çıkarken şunu unutmamalıyız ‘İnançla, imanla başlanan hiçbir iradenin mağlubu yoktur.’ Gençlerimizin gözlerinde bu inancı bugün halen görebilmek bizim mutluluğumuzdur. Biz gençlerimize tüm bunlara inanarak yol göstermeye, fırsat vermeye, dahil etmeye, beraber yol almaya inanmış kişiler olarak, kendi özel hayatımızda da emanet aldığımız görevlerde de bunu hiç unutmadan ilerliyoruz. Hanemize başarıları yazdıran, gençlerin heyecanını paylaşmamız, güçlerini kendimize katmamızdır. Her bir gencimizin bir parçası olduğu, bu yolda biz sizin için, sizin şekillendireceğiniz geleceğimiz için çalışıyoruz. Bu yolda kılavuzumuz, medeniyetimiz, tarihimiz, kültürümüz ve inancımız ile dünyaya örnek olan ecdadımızdır. Bizlere bu cennet vatanı emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”  

Fadıloğlu, sporculara eşlik etti Haber

Fadıloğlu, sporculara eşlik etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İbrahimli Spor Merkezi’ndeki ‘Yaşam Boyu Spor’ temasıyla sürdürülen sportif faaliyetlerin yanı sıra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen müsabakalara katılan sporcuları ziyaret etti. Spor etkinliklerine eşlik eden Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak ana branşlarda mümkün olduğu kadar spora destek olmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Şehitkamil Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı oluşumunda düzenlenen geleneksel spor etkinlikleri farklı branşında düzenlenen müsabakalar ve şenliklerle hız kesmeden devam ediyor. İbrahimli Spor Merkezi’nde düzenlenen Kulüpler Arası 3x3 Basketbol Gençlik Kupası’na katılan sporculara yönelik yaptığı ziyaretin ardından tesisin müdavimi usta masa tenisçilerle bir maç yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaşam boyu spor faaliyetlerine katılan üyeler ve sporcu velileriyle sohbet gerçekleştirdi. Temel Cimnastik ve Geleneksel Çocuk Oyunları Spor Akademisi’nde gerçekleştirilen temel eğitim faaliyetleriyle ilgili eğitmenlerden bilgiler alan Başkan Fadıloğlu, geleceğin şampiyonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. "Tek 3x3 sahasında oynuyoruz" Etkinlikte konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak ana branşlarda mümkün olduğu kadar spora destek olmaya gayret gösteriyoruz. Kulüpler Arası 3x3 Basketbol Gençlik Kupası ile ilgili olarak, bu faaliyete de farklı bir boyut getirdik. Şu an bildiğim kadarıyla Gaziantep’te ve Türkiye’de standartlara uygun tek 3x3 sahasında oynuyoruz. Tabii bu başlangıç ile birlikte inşallah bu sahalarımıza yenilerini de eklememiz gerekiyor. Bu konuda destek veren tüm yöneticilerimize, federasyon temsilcimize, hakemlerimize teşekkür ediyorum. Ben bu vesileyle tüm katılımcılara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.