Hava Durumu

#Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Cumhur İttifakı’nda İşlem Tamam! Haber

Cumhur İttifakı’nda İşlem Tamam!

Yerel Seçimlere 63 gün kala Cumhur ittifakı, Gaziantep’te adaylarını tanıttı. AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Cumhur İttifakı Ortakları AK Parti ve MHP’li Belediye Başkan Adayları tanıtıldı. Aday Tanıtım Toplantısında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden zaferle ayrılacağının mesajı verildi. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi AK Parti Gaziantep’te Belediye Başkan Adayları kamuoyuna tanıtıldı. Şehitkamil Kongre Merkezi’nde (ŞKM) AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, MHP İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, Belediye Başkan Adayları ve partililer katıldı. Şehitkamil Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Aday Tanıtım Toplantısı, salonun yetersizliği nedeniyle zaman zaman gergin anlar yaşandı. Gaziantep Yine Birinci Çıkacak Aday Tanıtım Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin,  Gaziantep' in deprem felaketine rağmen 12 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla önemli bir şehir olduğunu söyledi.  Çetin, "31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak 10'da 10 yapacağız,  Sandıkları patlatacağız.  Gaziantep bu seçimlerden de birinci çıkacak" dedi. Seçim Beyannamesi 14 Şubat’ta Açıklanacak Partililerin sevgi seli arasında sahneye çıkan GBB Başkanı Fatma Şahin, Gazianteplilere seslendi. Yeni projelerle karşılarına çıkacaklarını kaydeden Şahin, seçim beyannamesini ise Sevgililer Günü olan 14 Şubat’ta açıklayacaklarını belirtti. Gaziantep Yeni Rekora Hazır Ak Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, Aday Tanıtım Toplantısında konuştu. Salonun coşkulu sloganları altında konuşmasını sürdüren Abdülhamit Gül, Gaziantep'in zafere hazır olduğunu söyledi. 31 Mart Yerel Seçimlerinde büyük bir destan yazmaya kararlı olduklarını söyledi. İnşallah Rekor bir oyla çok güzel bir sonuç alacağız" dedi. Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den övgüyle bahsetti, Şahin'in ustalık dönemi için hazır olduğunu kaydetti. Adaylar Tanıtıldı Aday Tanıtım Toplantısında Cumhur İttifakının Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkan  Adayı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkan Adayı Sait Kılıç, Nizip Belediye Başkan Adayı Hacı Fevzi Akdoğan, Nurdağı Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırır, İslahiye Belediye Başkan Adayı Kemal Vural, Yavuzeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Kemal Sakaroğlu, Araban Belediye Başkan Adayı Mehmet Özdemir ve Karkamış Belediye Başkan Adayı Bülent Tiryaki olarak tanıtıldı. 

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nı ziyaret etti Haber

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Gazze'nin yüzde 30'u maalesef yıkıldı artık bütün dünyanın bu gerçeği görüp Gazze'nin mutlaka uluslararası koruma altına alınıp korunması da büyük önem taşıyor." dedi. Bakan Bolat, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı ziyaretinde, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Parti'nin 21 yıldır iktidarda olduğuna işaret eden Bolat, teşkilatının vatandaşa güven vererek halkın sorunlarının çözümü için gayret gösterdiğini belirtti. Bolat, Türkiye'nin prestijinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, dünyanın her yerinde saygıyla anılıp itibar gördüğünü ifade etti. Partisinin birçok zorluk ve engellemelere rağmen iktidarını sürdürmeyi başardığını anlatan Bolat, Türkiye'nin zor bir dönemden ve süreçten geçtiğini söyledi. "Türkiye ve İslam ülkelerine çok önemli sorumluluk düşüyor" İsrail'in Filistin saldırılarına tepki gösteren Bakan Bolat, şunları kaydetti: "Filistin'deki mezalimi görüyorsunuz. Orada masum insanlar ve şehirler Gazze'de İsrail ordusu tarafından hedef gözetmeksizin bombalanıyor. Gazze'nin yüzde 30'u maalesef yıkıldı artık, bütün dünyanın bu gerçeği görüp Gazze'nin mutlaka uluslararası koruma altına alınıp korunması da büyük önem taşıyor. Burada Türkiye ve İslam ülkelerine çok önemli sorumluluk düşüyor. Cumhurbaşkanımız gece gündüz Gazze'deki sivillerin ve şehrin korunması noktasında ve akan kanın durması noktasında Dışişleri Bakanımızla büyük gayret sarf ediyor. Güçlü bir ekonomi, güçlü bir askeri gücünüz, güçlü bir siyasi yönetiminiz olursa dünyada sözünüz dinleniyor arkadaşlar. Bugün Türkiye dünyada lideriyle, yönetimiyle sözü dinlenen, etkili, güçlü, saygın bir ülke konumuna ulaştı. Bugüne kadar 21 yıldan bu yana buna emek veren bütün teşkilatlarımızda ve çalışmış bütün AK Partili kadrolardan Allah razı olsun diyoruz." "Biz görevimizi yapacağız" Bolat, partisinin üyelerinden çalışmalarına ara vermeden devam etmelerini istedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in kısa sürede yaralarını sararak çevre illere destek olabilecek konuma geldiğini dile getiren Bolat, şöyle devam etti: "Bütün gayemiz gelecekte Türkiye'mizin ebediyen bu topraklarda bizim ana yurdumuz, vatanımız olarak kıyamete kadar var olması, bizden sonraki nesillerin de bu topraklarda şehadet kanıyla sulanmış bu vatan topraklarında özgürce ve müreffeh bir şekilde, huzurlu bir şekilde, sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlamaktır. Biz görevimizi yapacağız, bizden sonrakiler görevlerini yapacak ve inşallah bu devran kıyamete kadar devam edecek." Gaziantep'te partisinin 235 bin üyesi olduğu bilgisini paylaşan Bolat, teşkilatın üye sayısını daha da artırmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

AK Parti’den İsrail saldırılarına tepki Haber

AK Parti’den İsrail saldırılarına tepki

AK Parti Gaziantep İl Başkanlığında düzenlenen açıklamada; Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının ihtiyaçlarının kısıtlanmaması ve gereken tüm çalışmaların yapılması için uluslararası toplumun gereken adımları atması gerektiği vurgulandı. Gaziantep AK Parti İl Başkanı Murat Çetin yaptığı basın açıklamasında, "İsrail’in, 10 Ekim 2023'te ilan ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda, çocuk, genç, yaşlı ve kadın erkek 700’ü aşkın kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Dünya, İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acılarını görmektedir. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur. Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam şartları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan insanlar, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Ayrıca, Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum, masum sivillerin hayatlarını tehdit etmektedir. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam şartlarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Gazze halkı, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir. 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda geç kaldığımız her gün, maalesef bölgemiz çatışma, kan ve gözyaşı girdabından kurtulamayacaktır. Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı vardır. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz. " diye konuştu. 81 ilde eş zamanlı düzenlenen basın açıklamasına, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, AK Parti Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz ve AK Parti teşkilat üyeleri katıldı.

"Türkiye dimdik ayakta" Haber

"Türkiye dimdik ayakta"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin tüm zorluklara rağmen istikrar ve güvenini devam ettirdiğini söyledi. Bir dizi ziyaret ve program için Gaziantep'te bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda ana kademe milletvekilleri, önceki dönem milletvekilleri, önceki dönem il başkanları, önceki dönem ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve önceki dönem ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Partililerle buluşma programında depremlerin etkilediği Nurdağı ve İslahiye ilçesindeki çalışmaları incelediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Gaziantep'in özel, girişimci, cazibe merkezi, birliği, beraberliği, kardeşliği ve tarihi değerleriyle örnek kent olduğunu vurguladı. Yılmaz, dünyada, bölgede ve ülkede yaşanan tüm zorluklara rağmen Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dimdik ayakta durduğunu vurguladı. "Türkiye istikrarını ve güvenini devam ettiriyor" Yaşanan zorlu süreç hakkında bilgi veren Yılmaz, "Bütün zorluklara rağmen Türkiye çok şükür istikrar abidesi gibi istikrarını, güvenini devam ettiriyor, yoluna devam ediyor. Bunda tabi AK Parti'nin ve kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük emeği ve imzası var. Son zamanlarda da elbette Cumhur İttifakı ile oluşturduğumuz siyasi, güven, istikrar ikliminin de etkisi var. Bu kadar olumsuzluğun dünyada, bölgemizde yaşandığı bir dönemde bir de Türkiye'de liderlik, siyasi iktidar eksikliği olsaydı şu anda nasıl bir durumda olurduk takdire bırakıyorum. Tabi sorunlarımız var, sıkıntılar yaşıyoruz ama bunların hiçbiri aşılamayacak, üstesinden gelinemeyecek sorunlar değil yeter ki doğru bildiğimiz politikaları uygulamaya devam edelim. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi. "Türkiye yüksek gelirli ülkeler liginin de eşiğindedir" Zorlu sürece rağmen Türkiye'nin gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini ifade eden Yılmaz, "Türkiye yüzyıllık birikimi üzerine daha yeni hedefler koyan, teknolojiden kurumsal gelişmelere, altyapıdan üstü yapıya, insan kaynağına çevreden sosyal yaşama, dış ilişkilere varıncaya kadar inşallah daha farklı bir Türkiye göreceğiz. Yaptıklarımızla son 20 yılda Türkiye'yi dünyada alt orta gelir liginden üst orta gelir ligine kadar çıkardık. Yüksek gelirli ülkeler liginin de eşiğindeyiz. Dolayısıyla önümüzdeki 5 yıllık süreç yüksek gelir ligine çıkacağımız bir süreç olacak. İnsani kalkınma anlamında da en yüksek insani kalkınmışlık vasfımızı daha da pekiştireceğiz. Bu perspektifle gittiğimizde dünyada da çok daha etkili bir güç olarak Türkiye yerini alacak, bölgesinde ve dünyada aktör konumunu daha da kuvvetlendirecek. Onun için birliğimiz, beraberliğimiz, kararlılığımız, istikrarımız çok ve hepsi de çok şükür mevcut. Bütün bu istikrarda, güven ortamında partimizin büyük bir katkısı var." şeklinde konuştu. "AK Parti belediyeciliği samimi bir belediyeciliktir" 7 Ekim'de yapılacak AK Parti Kongresi'ne ve önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "AK Parti belediyeciliği samimi bir belediyeciliktir, gösteriş, reklam, tanıtım, şöhret belediyeciliği değil. Belediyecilik yaparken başka yerlere gözünü dikip başka hedeflerin peşinde koşma şeklinde bir belediyecilik de değil. Seçimde söz verip onları unutup başka mevzulardan toplumun gözünü boyama belediyeciliği de değildir. AK Parti belediyeciliği samimi belediyecilik, hizmete odaklı, vatandaşın derdiyle dertlenen, vatandaşla iç içe olan bir belediyeciliktir. Bunu daha güçlü şekilde inşallah önümüzdeki seçimlerde yansıtacağız. 7 Ekim'de partimizin genel kongresini yapacağız. İnşallah yerel seçimlere gideceğiz. Orda da inanıyorum ki nasıl genel seçimlerde nasıl halkımız bize güç verdiyse herkesin karnesini en güzel şekilde, vicdanı ve aklıyla değerlendirecek ve gerekli cevabı sandıkta verecektir. Gerçek belediyecilik yapanlarla şov yapanları, reklam peşinde koşanları, başka hedefler için belediyeleri araç olarak kullananları gayet iyi ayırt edeceğine inanıyorum." diye konuştu. (

Ak Parti’ye CHP’den katılım Haber

Ak Parti’ye CHP’den katılım

14 Mayıs seçimleri öncesinden bu yana çeşitlik meslek kollarından tutun da mahalle sakinlerine kadar birçok vatandaşla bir araya gelen AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı temsilcileri ve milletvekilleri, son olarak triko üretimi yapan tüccarlarla buluştu. Buluşmada, Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleyen yaklaşık 30 kişilik grup, AK Parti’nin seçim beyannamesi ve projelerini dinleyerek, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinden AK Parti’yi destekleme kararı aldı.  AK Parti’ye katılan seçmenlerin rozetleri, Önceki Dönem Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Teymur, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri tarafından takıldı.  AK Parti’ye katılanlara teşekkürlerini sunan Abdulhamit GÜL, “Bizim dayandığımız tek güç var o da millet iradesidir. Bizim yolumuz millete hizmet yoludur. 28 Mayıs'ta büyük Türkiye zaferi için doğru adamla durmak yok, yola devam” ifadesini kullandı.  Yıllardır süre gelen hizmetlere yönelik memnuniyetini dile getiren seçmenler ise “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye Yüzyılına hazırız. 28 Mayıs’ta sandıklardan çıkan sonuçlarda bunu çok net göreceğiz” diye konuştu.  Günbegün katılım sayısını artıran AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı ve 28’nci Dönem Milletvekilleri, 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.