Hava Durumu

#Araç Fiyatları

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Araç Fiyatları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Araç Fiyatları haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Araç fiyatları durmak bilmiyor  Haber

Araç fiyatları durmak bilmiyor 

Dövizdeki artış tüm sektörleri etkilediği gibi otomotiv sektörünü de etkiledi. Dövizdeki bu yükseliş araç fiyatlarının artmasına neden oldu. Sektörden gelen açıklamalar 20 bin ile 70bin arasında zam gördüklerini gösterdi. Bazı firmalar bu fiyat artışından dolayı istedikleri sayıda otomobil ithal edemiyor, bu yüzden araçlar bayiye gelmeden satılıyor ya da üretim bantlarında satışa sunuluyor, sektör temsilcileri acilen ÖTV de bir matrah düzenlenmesine gidilmesi gerektiğini söylüyor. Matrah düzenleme sonrası önümüzdeki süreç içerisinde fiyat düşüşü olacağını söyleyen satıcılar, düzenlenme olmazsa ve döviz bu kadar yükselmeye devam ederse araba fiyatlarında hiçbir şekilde düşme olmayacak aksine yükseliş devam edecektir ifadelerinde bulundular. Sektördeki çip krizi ham madde sorunu enerji sorunu yukarı yönlü harekete sebep olurken birçok otomobil fiyatlarda artışa gitti, artışlar bu denli devam ederken sıfır araç alma hayali kuran vatandaşlar en uygun ve güncel otomobil fiyatlarını araştırmaya başladı. Özellikle Tesla, Toyota ve Honda zamların yansıdığı firmaların başında geldi. Tesla son dönemde yüzde iki ile altı oranında, Toyota yüzde iki ile dört oranında zam gördü. Piyasada çokça ilgi gören ama alınamayan sıfır araç modelleri Togg hyundai Fiat Volkswagen Dacia   mersedens-benz gibi çeşitli markaların otomobilleri oldu. Togg, için 953 ile 1.215.000 TL arasın da bir fiyat açıklanırken Hyundai 609 bin ile 712bin arası, Dacia fiyatlar ise 655 binden alıcılarını bekler oldu. Son yıllarda çokça beğeni alan ve 890 binden başlayan MERCEDES-BENZ 5.450.000 TL’yi gördü. Fiyatların daha da artacağını belirten sektör temsilcileri ihtiyaç var ise alınmalı diyerek talebin fiyat artışını tetikleyeceğini belirtip vatandaşa uyarıda bulundular. (C.BOZKURT)    

Bayram Öncesi İlanlardaki Düz Vitesli Araç Sayısı Arttı Haber

Bayram Öncesi İlanlardaki Düz Vitesli Araç Sayısı Arttı

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ve bahar aylarının gelişiyle birlikte ikinci el ve düz vitesli araçlara rağbet arttı. arabam.com’daki ilanlarda en çok 150.000 km. ve üzerindeki araçlar görüldü. Bayramı ve yaz aylarını araçsız geçirmek istemeyen tüketicilerin bütçelerine uygun otomobiller için arayışta oldukları gözlemlendi. Türkiye’nin önde gelen 2.el otomobil ilan platformu arabam.com, mart ayının ikinci el ilan verilerini paylaştı. Mart ayında ilanlarda en çok 300.000 TL’ye kadar olan araçlar yer aldı. En çok ilana koyulan araçlar da sırasıyla 2012, 2016 ve 2015 yılına ait modeller oldu. Mart ayında ilanlarda en çok düz vitesli araç sayıları arttı ve düz vitesli araçların ilan oranı %68 oldu. Mart ayı boyunca ilanlarda en çok görülen 5 kategori, 10 marka, 10 otomobil modeli ve yılı, 10 arazi/SUV/Pick-up modeli, yakıt türleri, vites türleri, motor hacimleri, km. değerleri gibi temel verilere göre kategorize edilen ikinci el arabam.com analizi şu şekilde: arabam.com’da mart ayında ikinci el araç ilanların %71’ini otomobiller oluşturdu. Otomobilleri hafif ticari araçlar, arazi araçları, ticari araçlar ve motosikletler izledi. Traktör ve tarım iş makinaları gibi ilanlar ise %1’lik kısmı oluşturdu. İlanlarda En Çok Görülen Marka ve Modeller arabam.com’da ilanlarda en çok görülen markalar sırasıyla Renault, Fiat, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Honda ve Citroen oldu. İlanlara model özelinde bakıldığında mart ayında en çok ilan verilen otomobil modelleri sırasıyla Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Passat ve Civic oldu. Bu modelleri de sırasıyla Polo ve Fiesta takip etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.