Hava Durumu

#Chp Gaziantep Milletvekili Aday Adayı

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Chp Gaziantep Milletvekili Aday Adayı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Chp Gaziantep Milletvekili Aday Adayı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

'Mağduriyetler iki katına çıktı' Haber

'Mağduriyetler iki katına çıktı'

CHP Gaziantep Milletvekili adayı Melih Meriç, deprem felaketinin ardından çıkan hortum nedeniyle bir kez daha mağdur olan Pazarcık’a giderek  vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Melih Meriç, çıkan hotumla ikinci felaketi yaşayan Pazarcıklılara sorunlarının çözümü konusunda ellerinden gelen her türlü katkıyı sunacaklarını ifade etti. CHP Gaziantep Milletvekili adayı Melih Meriç, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde geçtiğimiz gün çıkan hortum neticesinde ikinci felaketi yaşayan Pazarcıklı vatandaşları unutmadı. Partililerle birlikte Pazarcık ilçesine gelen Meriç, deprem sonrası ve ardından yaşanan hortum felaketinden etkilenen vatandaşların dertlerini dinledi ve geçmiş olsun dileklerini iletti.  Deprem felaketinin izlerinin henüz silinmediğine dikkat çeken Melih Meriç “ Pazarcık merkezli yaşadığımız felaketin yıkıma uğrattığı Pazarcık ilçemizde depremin izleri henüz silinmiş değil. Vatandaşlarımızın mağduriyeti devam ediyor. Hasar tespiti konusunda belirsizlik devam ediyor. Az hasarlı binaların onarımı konusunda devletin hiç bir katkısı maalesef yoktur. Devletimiz onarım konusunda mutlaka katkı sağlamalıdır. Kiralık ev bulmak mümkün değil. Pazarcıklı vatandaşlarımız bu sorunlarla boğuşurken ikinci bir felaketi yaşamaları da mağduriyeti iki katına çıkarmış durumdadır. Çadırlarda yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce konteynerlere geçiş yapmaları, yaşam koşullarının iyileştirilmesi açısından önemlidir. Devletimizin bir an önce buraya el uzatması gerekmektedir” dedi.  Melih Meriç Cumhuriyet Halk Partisi ve onun mensupları olarak her zaman Pazarcık halkının yanında olduklarını ifade etti.  

Ferda Çakıroğlu, adaylığını açıkladı Haber

Ferda Çakıroğlu, adaylığını açıkladı

CHP Gaziantep Milletvekili aday adaylığını açıklayan Ferda Çakıroğlu, gelecek nesiller için herkse büyük görevler düştüğünü belirterek, “Çalışma hayatındaki tecrübelerden de faydalanarak, ben de üzerime düşen görevleri yerine getirmek istiyorum. Özelikle kadın cinayetleri ve istismarı sorunlarına eğileceğim. Çocuklarımızın geleceği için, onlara daha güvenilir ve huzurlu bir ortam sağlamak için hep birlikte çalışacağız.” dedi. CHP Gaziantep Milletvekili aday adaylığını açıklayan Beslenme Uzmanı, araştırmacı, yazar Ferda Çakıroğlu, “Öncelikle Gaziantep il başkanı Sayın Mehmet Neşet Uçara ve eğitim biriminden Ayten Gülsever’e, Kadın Kolları’ndan Cemile Şevran’a, yine Aylin Nazlı Aka’ya destekleri için teşekkür ederim  Bu seçim çalışmalarında CHP ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlunu inşallah cumhurbaşkanı olarak yükseltmek için çalışacağız.” dedi. Kadın cinayetleri ve istismar sorunlarına dikkat çekmeye çalışacağını belirten Çakıroğlu,  “Şimdiye kadar Akdeniz Üniversitesi’ndeki hocalarımla görevli olarak bazı çalışmalara katıldım. Özellikle 60 yaş üzeri bireylerde burada edindiğim tecrübelerin, gelecekte saha çalışmalarında bana yardımcı olacağına inanıyorum. Öncelikle vurgulamak istediğim şey aslında Türkiye’deki son dönemlerde göç sorunu, kadın cinayetleri, toplumda özellikle istismar sorunlarına dikkat çekmeye çalışacağım. İstanbul Sözleşmesi ve kadının aile içerisindeki önemi, anne olmadan önce bir birey olarak toplum içerisinde var olmasının farkına varması, kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi ve ekonomik bağımsızlığa sahip olması özellikle üzerinde durmamız gereken konular. Hukuki açıdan haklarına sahip çıkabileceğini bilmesi ve bunu bilincinde olması önemli. Evlatlarımıza iyi bir gelecek hazırlamak hepimiz için önemli ve hedeflerimiz içerisinde. Geleceğimize karşı sorumluluklarımız var. Onlara güvenilir ve sağlıklı bir ortam içerisinde büyütmek istiyoruz. Tabii ki burada hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu çalışmalarda desteklerinizi bekliyorum” şeklinde Konuştu C.BOZKURT

CHP’li gençler sıkı çalışıyor Haber

CHP’li gençler sıkı çalışıyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni oy kullanacak gençlere yazdığı mektup, tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak Gaziantep’te de dağıtılıyor.  Gaziantep'in Nizip ilçesinde devam eden etkinlik ve eş zamanlı stant çalışması yapıldı.  CHP Gaziantep İl Gençlik kolları başkanı Av. Okan Karlıdağ seçim alışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karlıdağ, ’’ Türkiye’nin kader seçimi olan 2023 Genel Seçimlerinde, ilk defa oy kullanacak 6 milyon civarında yeni seçmen var.  Bu rakam, seçimlerde oy kullanacak toplam seçmen sayısının yaklaşık ’una tekabül ediyor. Bununla ilgili olarak Genel Merkezimizin “Güç Sende Senin Elinde” adı altında harika bir projesi var. Bu proje kapsamında biz, CHP Gaziantep Gençlik Kolları olarak Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk defa oy kullanacak seçmenlere yazmış olduğu mektubunu, tek tek evlerini ziyaret ederek genç kardeşlerimize takdim ediyoruz. ‘’ dedi. dedi. İlçelerdeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Karlıdağ ‘’Gençlik Kolları olarak, Güç Sende Senin Elinde Projesi kapsamında Gaziantep’teki çalışmalarımızı 6 Şubat depreminden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerimiz hariç olmak üzere kalan 7 ilçemizin tamamında hızla sürdürüyoruz.’’şeklinde konuştu. YENİ SEÇMENLER DEĞİŞİM İSTİYOR Nizipli gençler sosyal medya üzerinden mektupları beklediğine dair paylaşım yaparak CHP Nizip Gençlik Kollarına desteklerini sunuyor. Şehrin genelinde bulunan gençlerin düşüncelerini dinleyen Gençlik Kolları Başkanı ‘’Saha çalışmalarımızda edindiğimiz genel kanıya göre gençler hayat pahalılığı, sosyal hak ve özgürlüklerden hayli şikâyetçi. Ayrıca gençlerin neredeyse tamamı gelecek kaygısı yaşıyor. Bu sebeplerle mutlak bir değişim istiyorlar. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na ise oldukça sıcak bakıyorlar. ‘’ dedi. CHP Gaziantep Gençlik Örgütü seçimden çok ümitli.  Karlıdağ ‘’Özellikle gençlerin büyük rol oynayacağı Türkiye’nin kader seçiminde milletimiz, AKP hükümetine gerekli cevabı sandıkta verecektir.’’ diyerek iktidarın değişeceğinden emin olduğunu dile getirdi.  (E.KAVCI)  

Geleceğimiz için sorumluluklarımız var Haber

Geleceğimiz için sorumluluklarımız var

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Cindo Bozkaya, “ Geleceğimiz için sorumluluklarımız var. Çocuklarımıza, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke teslim etmeliyiz. Bu düşüncelerle üzerime düşeni yapmak için aday oldum.”dedi.  CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Cindo Bozkaya, “Bugün ülkenin geldiği konjonktür bakımıyla üzerimize düşen bir vazife olduğunu düşündük. Bu anlamda da karar verdik ve milletvekili adaylığına başvurdum”dedi.  Ülkede geleceğe yönelik endişeleri herkesin yaşadığını belirten Bozkaya, “ Daha çok ülkedeki huzursuzluktan kaynaklanıyor. Benim de liseye giden bir çocuğum var. Dönüp baktığınızda Türkiye'de okumak istemiyor, yurt dışına gitmek istiyor. Gençlerin bu ülkeye bakış açısı ister istemez bizleri üzüyor. Böyle bir mantık olduğunda ülkeye katma değeri de bir başka şekilde bir başkalarına bırakıyorsunuz. Mesela en basitine baktığınızda bu pandemi sürecinde Biontek sahiplerinin iki tane Türk'ün Almanya'ya ı milyarlarca Euro bir değer kazandırıyor. Bu insanları, bizim bir şekilde bu ülkemize tutmamız gerekiyor. Yani bu insanların dinleyip, koşullarını daha düzgün bir hale getirip bunları ülkemize tutmamız gerekiyor. Bunun dışında dönüp baktığınızda insanların geçimle ilgili bir sıkıntıların olduğunu, sürekli bir huzursuzluk ortamı olduğunu görüyorsunuz. Sokağa çıkıp dışarıya çıktığınızda insanların mutsuz olduğunu görüyorsunuz. Herkesin dokunsanız patlayacak gibi bir durum söz konusu. Bunların bir şekilde değiştirilmesi gerekiyor. Böyle güzel topraklarda, bir coğrafyada daha huzurlu, insanların mutlu, huzurlu, barış içerisinde yaşaması gerektiğine inanıyorum. O yüzden aday oldum.”dedi. Mecliste de yoğun bir çalışma içerisinde olmak istediğini belirten Bozkaya, “Mecliste öncelikle insanların bir arada, huzurlu bir şekilde fikirlerinden dolayı yargılanmadığı, inançlarından dolayı yargılanmadığı, siyasal düşüncelerinden dolayı yargılanmadığı, özgürlükçü bir yapının oluşması için elimden geldiğince sağlamaya çalışacağım. İkincisi, mesleğimden dolayı çiftçilerin olan zor durumlarını bildiğim için aynı zamanda da çiftçilik yaptığım için tarımın hak ettiği yere gelmesini sağlayacağım. Bu ülkede tarımı hakikaten de yerine getirmemiz gerekiyor.”şeklinde konuştu. (C.BOZKURT)  

“Herkes işine kavuşacak” Haber

“Herkes işine kavuşacak”

14 Mayıs’ta halkın “yeter söz milletin” diyerek CHP’’yi iktidara taşıyacağını belirten CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Vijdan Aktaş,  “KHK ile haklarında hiçbir adli idari soruşturma bile açılmadan işinden, aşından edilerek ihraç edilip adeta sosyal ölü hali getirilen tüm KHK’lılar da bu dönemde haklarıyla birlikte işlerine geri iade edilecek.”dedi. Aktaş, AKP hükümeti’nin 15 Temmuz darbe girişimini “Allah’ın bir lütfu” olarak görüp sivil darbe ile OHAL ilan ederek durumu fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisinin çalışma hakkını herhangi bir yargısal süreç işletmeden, savunma almadan ve somut belge, bilgiye dayanmadan ellerinden aldığını ifade etti.   Haksız yere ihraç edilen kamu emekçilerinin sosyal ölü haline getirilmek istendiğini söyleyen Aktaş, “, Sadece kamuda değil özel işyerlerinde dahi çalışmaları engellendi, sosyal güvenceleri ellerinden alındı, pasaportlarına el konularak seyahat özgürlükleri kısıtlandı. OHAL; “Olağan hukukun tamamen terkedilmesi”, “Uluslararası Sözleşmeler ve Anayasanın kasten ihlal edilmesi” “Anayasa Mahkemesi Denetiminin Geçersizleştirilmesi” “KHK’lar dışında herhangi bir normun geçerli olmaması” şeklinde uygulandı.”dedi.  ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR SON BULACAK Vijdan Aktaş iktidara geldiklerinde bu tür antidemokratik uygulamalar, anayasa denetimden kaçırmanın bir aracı olan KHK’lara son vererek ülkede hukukun üstünlüğünü ve hukuk devletini yeniden işler hale getirerek insanların anayasal ve yasal olarak garanti altına alınan iş güvencelerini yeniden işler hale getireceklerini ifade etti. Aktaş, “İşinden, aşından edilen tek KHK’lı bile kalmayacak herkes işine kavuşacak.” dedi.  Vijdan Aktaş sözlerini şu cümle ile bitirdi; “Emeğe emekçiye, işçiye, emekliye, köylüye esnafa turizmciye de baharı getireceğiz. Yeter ki vicdanınızın sesine ses, gücüne güç katın. Vicdanınıza inanın, vicdanınıza güvenin. Çünkü o sizi asla yanıltmaz. “ (E.KAVCI)  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.