Hava Durumu

#Gaün Mühendislik Fakültesi

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Gaün Mühendislik Fakültesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaün Mühendislik Fakültesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

GAÜN Mühendislik Fakültesine Avrupa Yeterlilik Logusu Haber

GAÜN Mühendislik Fakültesine Avrupa Yeterlilik Logusu

GAÜN Tekstil, Gıda ile Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunları, diplomalarında artık yer alacak olan TYÇ ve AYÇ logolarıyla beraber yurt dışı ve yurt içinde dışında daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkanı artırarak yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlanacak. GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, alınan belgelerin önemli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Mühendislik uluslararası bir meslektir. Mühendisler dünyanın her hangi bir yerindeki fabrikada, laboratuvarda veya şantiyede çalışır. Uluslararası bir şirketin mühendisi olarak dünyanın farklı bir yerindeki projede de çalışabilir. Bu sebeple mühendislik diplomalarının ve programlarının uluslararası olması çok kıymetlidir. Hem mühendis için hem de şirketler için büyük kolaylık be ayrıcalık sağlar. Aynı şekilde öğrencilik için de bu önemlidir. İyi bir eğitim almak için bu TYÇ ve AYÇ ler öğrencilere ulusal ve uluslararası alanda hareketlilik sağlar. Bu konuda mühendislik öğretiminde büyük bir yarış vardır. Bu yarışta bölümlerimiz büyük bir avantaj yakalamıştır.” Tyç İle Ayç Logolu Diplomalar Ne Tür İmtiyazlar Elde Edecek? Türkiye'deki 129 diploma programı mezunları, yükseköğretim ve üst ortaöğretim ile staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin kazanımlarının karşılıklı olarak otomatik tanınmasını sağlayacak. AB'de mesleki yeterliliklerin tanınmasına ilişkin direktif gereği, profesyonellerin sınır ötesi hareketini mümkün kılarak yurt dışında mesleklerini icra etmelerini ya da istihdam olmalarını sağlayacak. Lizbon antlaşması gereği akademik yeterliliklerin Avrupa'da ve Avrupa dışında tanınmasına imkan sağlayacak. Ayç'ye Hangi Ülkeler Dahil? Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ise, her tür yeterlilik için farklı ulusal yeterlilik çerçeveleri arasında bir tür çeviri aracı işlevi gören, sekiz seviyeli ve öğrenme kazanımlarına dayalı bir çerçeve olarak tanımlanıyor. Bu çerçeve, kişilerin diploma ve sertifikalarının şeffaflığını, karşılaştırılabilirliğini ve taşınabilirliğini arttırmaya yardımcı oluyor ve farklı ülke ve kurumların yeterliliklerinin karşılaştırılabilmesini sağlıyor. AB üye devletlerinin yanı sıra, İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç (Avrupa Ekonomik Alanı ülkeleri), Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye (aday ülkeler), Bosna Hersek, Kosova (potansiyel adaylar) ve İsviçre olmak üzere 11 ülke AYÇ'nin uygulanmasına yönelik olarak çalışıyor.

GAÜN Mühendislik Fakültesi yükseliyor Haber

GAÜN Mühendislik Fakültesi yükseliyor

183 ülkeden 14 bin 131 üniversiteyi değerlendiren EduRank, 44 milyon 909 bin 300 bilimsel yayını ve 1 milyar 237 milyon 541 bin 960 atıfı inceledi. Değerlendirme sonucunda 246 araştırma alanında üniversiteleri sıraladı. Akademi dışında bilinirlik ve mezunların popülerliği de sıralamaya etki eden unsurlar arasında yer aldı. Alan bazında yapılan sıralamada GAÜN Gıda Mühendisliği bölümü dünyada 273 Türkiye’de 7’nci, Endüstri Mühendisliği dünyada 540 Türkiye’de 8’inci, İnşaat Mühendisliği ise dünyada 497 Türkiye’de 12’nci sırada yer aldı.  GAÜN SON İKİ YILDA LABORATUVARLARA 11 MİLYON HARCADI Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, dünyada mühendislik eğitimi veren üniversiteler genel olarak öğrenci eğitimi kadar Ar-Ge faaliyetlerine de önem verdiğini söyleyerek Türkiye’de de üniversitelerin önceliklerinden biri öğrenci eğitimi olmasına rağmen üniversitelerde Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülmesi de son zamanlarda önem kazandığın ifade etti. Prof. Dr. Bayram, “Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, yapılan bilimsel araştırmalarla dünyada üst sıralarda yer almaya başlamıştır. Şu anda İnşaat Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği bölümlerimiz dünyada ilk 500 arasındadır. Akademisyenlerimizin daha verimli bir şekilde çalışması için laboratuvar altyapılarında yenileme ve modernleşme çalışmaları yapılmaktadır. Son iki yılda 11 milyon TL’nin üzerinde destekle beş laboratuvar oluşturulmuş ve yenilenmiştir. Akademik atanma kriterlerinde yeni yapılan düzenlemelerle bu başarının sürekliliği de sağlanmış oldu. Ümit ederim ki hem altyapı güçlendirilmeleri hem de yetişmiş insan kaynağı sayesinde ilerleyen zamanlarda ilk 500 arasına girecek bölüm sayılarımız artacaktır. Böylece şu anda dünyadaki mühendislik fakülteleri arasında 1181. sırada olan fakültemiz ilk 1000 arasına girecektir” şeklinde konuştu.   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.