Hava Durumu

#Gaziantep Üniversitesinin (Gaün)

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Gaziantep Üniversitesinin (Gaün) haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaziantep Üniversitesinin (Gaün) haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

GAÜN TEKNOFEST İzmir’e Hazır Haber

GAÜN TEKNOFEST İzmir’e Hazır

Türkiye’nin milli ve yerli teknoloji gelişimine katkı sağlayan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalinde stand açacak olan GAÜN, öğrencilerinin geliştirdikleri projeleri ziyaretçilerle paylaşılacak. GAÜN’ün İzmir’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2023’ e hazır olduklarını ifade eden GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, ziyaretçileri GAÜN standına davet etti. TEKNOFEST yarışmalarına hazırlanan takımların başarı elde etmeleri için ciddi emekler harcadıklarını belirten Prof. Dr. Yumrutaş, GAÜN öğrencilerinin depreme rağmen yoğun bir çalışma yaparak, başarılarıyla bizleri gururlandıklarını söyledi. Prof. Dr. Yumrutaş, “TEKNOFEST 2023 yarışmalarına 335 öğrenci toplamda 62 takımla katılım sağladık. 27 takımımız finale kaldı. Şuana kadar açıklanan sonuçlara göre 2 birincilik ve 2 ikincilik olmak üzere toplam 10 ödül aldık. Birinci olan Çağdaş Roket Takımımız ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoağan’ın elinden aldı. Bu ödüllerin arkasında büyük bir emek ve caba yatıyor. Bu vesileyle tüm öğrencilerimizi, danışman hocalarımızı ve idari personelimizi gönülden kutluyorum” diye konuştu. Milli teknoloji hamlesi vizyonuna uygun olarak ‘Sen Geleceksin Diye’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı’nda 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak.

GAÜN Din Eğitimi Ve Hizmetleri Akademik Sertifika Programı Haber

GAÜN Din Eğitimi Ve Hizmetleri Akademik Sertifika Programı

72 saat teorik, 12 saat uygulamalı olmak üzere toplam 84 saatten oluşan program, 6 haftada uygulanacak olan programda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek. Pazartesi ve Salı günleri uygulanacak programda İslami İlimlerin yanı sıra eğitim, psikoloji, sosyoloji ve sağlık gibi konularını içeriyor. GAÜN Azez İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ünverdi yaptığı konuşmadan bölge halkına akademik bilgiyi sunma amaçladıklarını söyleyerek, üniversite toplum işbirliğinin öneminde değindi. Din görevlilerinin bilgiyle yoğrulması ve düşünceden uzaklaşmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ünverdi, kürsü, mihrap ve minberin sahih bilgiyi insanların gönül dünyasına sunmadaki rolüne ve sorumluluğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Ünverdi, “Dünyada yaşanan ahlak krizinden ve Müslümanların bu krizi aşması için kavramları yeniden tanımlaması ve kavramlar arası ilişkiyi daha güçlü şekilde inşa etmesi gerekiyor. Emeği geçen öğretim elemanlarına ve din görevlilerine teşekkür ediyorum. Eğitim programına katılanlara başarılar diliyorum” dedi. Sertifika Töreni’nin açılışında konuşan Kilis Müftüsü Alettin Bozkurt ise din görevlilerine yapılan programın Gaziantep Üniversitesinin toplumsal duyarlılığının göstergesi olduğunu belirterek, programı düzenleyenlere teşekkür etti. Programa; GAÜN Azez İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ünverdi, Kilis İl Müftüsü Alaettin Bozkurt, Diyanet İşleri Başkanlığı Suriye Din Hizmetleri Koordinatörü ve Gaziantep Müftü Yardımcısı Aziz Aktan ile Diyanet İşleri Başkanlığı Azez Din Hizmetleri Sorumlusu ve Kilis Müftü Yardımcısı Cemal Demir ve çeşitli sivil toplum temsilcileri katıldı.

Sürdülebilir Lojistik Sektörü İçin Önerilerini Sundu Haber

Sürdülebilir Lojistik Sektörü İçin Önerilerini Sundu

Eğitiminde sürdürülebilir, yeşil ve dijital yeteneklerin geliştirilmesini sağlayacak bir müfredatın oluşturulması ve lojistik sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda endüstri ve lojistik 4.0’ın gereksinimlerini de dikkate alan eğitim modüllerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Projenin ilk ulusötesi toplantısı, Polonya, İtalya, Slovenya, Portekiz, Avusturya ve Türkiye’den akademisyenlerin katılımıyla Maribor Üniversitesi ev sahipliğinde Slovenya’da gerçekleştirildi. Toplantıda, proje kapsamında tamamlanan iş paketleri ve ileriye dönük yapılacak aktiviteler üzerinde fikir alışverişinde bulunarak projenin planlaması yapıldı. 400 Bin Euro bütçe desteğiyle Avrupa Birliği tarafından desteklenen projenin, özellikle Yeşil Mutabakat kapsamında ihtiyaç duyulan gerekli lojistik personelinin planlanması hususunda önemli bir çalışma olması bekleniyor. Projenin tamamlanan iş paketinde hem lojistik eğitiminin hem de lojistik sektörünün paydaşları tespit edilmiş olup partner ülkeler bazında bu paydaşların görüşleri alınarak, beklentiler ve ihtiyaçlar belirlendi. Toplantıya GAÜN adına katılım sağlayan Doç. Dr. Eren Özceylan, sonraki iş paketinde bu ihtiyaçlar doğrultusunda öğrenciler için sürdürülebilirlik, yeşil ve dijital yetenekleri geliştirebilecekleri lojistik temalı derslerin standartlarının ve içeriklerinin belirleneceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.