Hava Durumu

#Gaziantep Valisi Davut Gül

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Gaziantep Valisi Davut Gül haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaziantep Valisi Davut Gül haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gaziantep’te Millet Bahçesi çalışmaları hız kazandı Haber

Gaziantep’te Millet Bahçesi çalışmaları hız kazandı

Gaziantep’te 42 yıl hizmet veren ve 2018 yılında yıkımı gerçekleştirilen Kamil Ocak Şehir stadyumunun yerine yapımına başlanan Millet Bahçesi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Gaziantep'te dönemin spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Kamil Ocak tarafından 1974 yılında hizmete açılan 19 bin 981 kişi kapasiteli Kamil Ocak Stadyumu, yerine ise Yukarıbeyler Mahallesi'nde 35 bin 574 koltuk kapasiteli Gaziantep Stadyumu yapılmıştı. Atıl duruma düşen Kamil Ocak stadı, 2018 yılında yıkılırken, yerine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Millet Bahçesi yapımına başlandı. Gaziantepspor'un Süper Lig'teki 529, TFF 1. Lig'deki 289, 2. Lig'deki 51 maçına, 10 kez ise Avrupa Kupası maçına ev sahipliği yapan Kamil Ocak Stadyumu yaklaşık 3 ay içerisinde yıkılırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 7 Şubat 2020 tarihinde çalışmalara başlandı. Yaklaşık 2 yıl da tamamlanması hedeflenen proje, öngörülemeyen pandemi ve artan maliyetler gibi nedenlerden etkilendi. Zaman zaman yavaşlayan çalışmalar, son dönemlerde hız kazandı. Gaziantep Valisi Davut Gül, beraberindeki teknik heyet ile birlikte proje alanını gezerek, incelemeler yaptı. Vali Gül, içerisinde 2 bin kişilik cami yapımını da öngören Millet Bahçesinin yapımı ile ilgili son durumu hakkında bilgi aldı. Proje detayları Gaziantep’te kültür ve sanatın yaşatıldığı, insanların iç içe olduğu, üretkenliği ve tasarımıyla ön plana çıkacak olan Millet Bahçesi 136 bin 200 metrekare inşaat alanı bulunuyor. Kent gastronomisini en iyi şekilde yansıtan cafeler ve Gaziantep’in el sanatlarından ve ürünlerinden oluşa mağazaların olduğu bedestenler yer alacak. İnsanların rahatlıkla ibadet edecekleri cami, vatandaşların zaman geçirebilecekleri millet kıraathanesi, 15 bin 966 adet ağaç dikerek sağlıklı yaşam için yürüyüş yapacakları yeşil alanlar ve 150 metrelik gölgelik alanlarla vatandaşların daha sağlıklı ve verimli vakit geçirebilmesi hedeflenirken, millet bahçesinde araçların park edebileceği otopark ve bahçeler yer alacak.  

Deprem konutlarının 29 Ekim'de teslim edilmesi hedefleniyor Haber

Deprem konutlarının 29 Ekim'de teslim edilmesi hedefleniyor

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül: "Gerçekten birinci sınıf malzeme kullanılmış her yönüyle çok kaliteli ve güvenli bir konut inşasını yerinde görmekten büyük mutluluk duyuyorum" Gül, beraberinde Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile TOKİ'nin, İslahiye'deki deprem konutlarında tamamlanan örnek dairesinde incelemelerde bulundu. Gül, gazetecilere, deprem konutlarında inşa çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti. Örnek daireyi beğendiklerini dile getiren Gül, şunları kaydetti: "Gerçekten birinci sınıf malzeme kullanılmış her yönüyle çok kaliteli ve güvenli bir konut inşasını yerinde görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Konutlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetişecek. Burada 402 konutumuz, inşallah belirlenen sürenin de öncesinde de teslim edilecek. Cumhurbaşkanımız 'Vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde kendi evlerine yerleştireceğiz.' diye paylaşmıştı. Bugün bunun neticelerini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız 11 ildeki çalışmaların her aşamasını takip ediyor." İş yerlerindeki inşaat da sürüyor Protokol üyeleri, daha sonra İslahiye'de yapımı süren kalıcı iş yerleri projesini de inceledi. Burada açıklamada bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Esnafın yanında olduklarını aktaran Gül, şöyle devam etti: "İslahiye'de toplamda 160 dükkanın yeri belli oldu ve şu an bunların ilk etabı tamamlandı. İnşallah pazartesi günü kuraları çekilecek ve esnaf da dükkanına kavuşmuş olacak. Tamamı ise 1 ay içerisinde teslim edilmiş olacak. Bu dükkanların dışında ayrıca küçük sanayi sitesi var. Orada da 200 dükkan yapılıyor. Bu dükkanlar tamamlandığında depremde iş yeri zarar gören herkes dükkanına kavuşmuş olacak. İslahiye ve Nurdağı'nda yapılan dükkanlar geçici değil, çelikten yapılan kalıcı dükkanlardır." Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de depremlerin ardından hızla iyileşme sürecinin başladığını söyledi. Devletin hızlı şekilde yaraları sardığını anlatan Şahin, "En büyük örneği burada yapılan çalışmalardır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak da bu ekibin lojistik bir parçasıyız. Milletin emrinde ve hizmetindeyiz. Hem altyapıyı hem de çevre düzenlemesini sağlıyoruz." diye konuştu.  

Oğullarının adını okulda yaşatacaklar Haber

Oğullarının adını okulda yaşatacaklar

Valilik Fuaye Salonunda düzenlenen Protokol Gaziantep Valiliği ile hayırsever firma sahipleri Güler Özmen, Levent Özmen ve Mehmet Özmen arasında yapıldı. Düzenlenen Protokole; Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, hayırseverler Güler Özmen, Levent Özmen ve Mehmet Özmen katıldı. Protokolde konuşan Vali Davut Gül; “Biz protokol imzalarken keyiflenirdik. Ama bugün hüzünlüyüz. Hayırseverlerimiz Güler Özmen’ in torunu, Mehmet Özmen’in yeğeni ve Levent Özmen’ in oğlu merhum Avukat Emre Özmen’ in adını yaşatacak bir okul bağışladılar. Özmen ailesine bu anlamlı bağışları için teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki bu okulda yetişecek yavrularımız onun hayal ettiği dünyaya katkı sunacaklar. Allah’ tan rahmet, ailesine de baş sağlığı diliyoruz.” dedi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe; “Bugün Şehirgösteren Mahallesinde yapılacak olan 8 derslikli Anaokulu yapımı için Özmen ailesi ile protokol imzalayacağız. Burada eğitim görecek çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi. Hayırsever Özmen ailesi üyeleri konuşmalarında; “Bu hayırlı işi yapmamızda yardımcı olan başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah hayırlı olur.” sözlerini kaydettiler. Protokol, atılan imzalar ve çekilen fotoğrafların ardından son buldu ve hayırsever aileye Vali Gül tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.  

“Gaziantep’te uyuşturucunun kökünü kurutacağız” Haber

“Gaziantep’te uyuşturucunun kökünü kurutacağız”

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte son bir buçuk yılda yapılan narkotik operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Vali Gül, yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 4 bin 5 şahıstan 2 bin 313’ünün tutuklandığını söyledi. Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi çerçevesinde kentte son bir buçuk yılda yapılan narkotik operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte, polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıklayan Vali Davut Gül, bu operasyonlarda gözaltına alınan 4 bin 5 şahıstan 2 bin 313’ünün tutuklandığını söyledi. “4 bin 5 şahıs yakalandı, 2 bin 313 şahıs tutuklandı” Gaziantep’te son bir buçuk yıllık süreçte yapılan narkotik operasyonlarının bilançosunu açıklayan Vali Davut Gül, “Son bir buçuk yılda emniyet ve jandarmamız 110 büyük operasyona yaptı. İl jandarma ve emniyet teşkilatımız Türkiye genelindeki uyuşturucu operasyonlarında çoğu alanda birinci sırada. Bazı alanlarda da ikinci sırada. Yani yapılan operasyonlar ya birinci yada ikinci sıradayız ama genellikle birinci sıradayız. Bu da polisin ve jandarmanın görevini yaptığını gösteriyor. Bu operasyonlarda uyuşturucu madde ticaretini yapan toplam 4 bin 5 şahıs ele geçirilerek yakalandı. Ele geçirilen şahıslardan 2 bin 313’ü tutuklandı” dedi. “Gaziantep’te uyuşturucunun kökünü kurutacağız” Kentteki operasyonların aralıksız devam edeceğini de belirten Vali Davut Gül, “Yapılan yasal düzenlemelerle birlikte uyuşturucu ticaretinin ve uyuşturucu kullanmanın alt cezaları yükseltildi. Dolayısıyla şimdi tutuklanmalar daha çok artıyor ve artık suç işleyenin yanına kar kalmıyor. Polis ve jandarmanın mücadelesi alanda karşılık bulmuş oluyor. Hem polisiye hem de koruyucu-önleyici tedbir anlamında Gaziantep’te uyuşturucunun kökünü kurutacağız. Bu bir devlet politikası ve bu konuda yapılanlar ile aldığımız mesafe çok önemli. Bu yılın ikinci yarısı ve 2024 yılında bu biraz daha minimize edeceğiz” ifadelerini kullandı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ da Gaziantep emniyeti narkotik biriminin yaptığı başarılı operasyonel ve eğitim çalışmalarda Türkiye birinci olduğunu açıklayarak kentte son yıllarda ele geçirilen uyuşturucu madde miktarı ve yakalanan şüpheli şahıslarla ilgili rakamsal verileri paylaştı. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan ise jandarma bölgesindeki uyuşturucu operasyonlarına ilişkin uyuşturucu madde miktarı ve yakalanan şüpheli şahıslarla ilgili rakamsal verileri açıkladı.

İslahiye ve Nurdağı çiftçisine can suyu! Haber

İslahiye ve Nurdağı çiftçisine can suyu!

Bakan Kirişci, depremden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki ilçe tarım müdürlüğü binasını ziyaret edip, personele geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Kılavuzlu Sulama Projesi'nin ilçede bulunan 4. kısmındaki inşaat alanında incelemede bulundu. İncelemde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz eşlik etti.  İnceleme sonrası bakanlık olarak su konusunda çok hassas davrandıklarını anlatan Kirişci, "Su bizim her şeyimiz, su varsa toprakta bereket, bereketin karşılığı olarak bizim üretim artışımız, istihdamımız, ihracatımız ve bize bağlı olarak yine ülkenin refahı ve mutluluğu söz konusu" diye konuştu. ANA KANALIN YAKLAŞIK 30 KM’LİK KISMI NURDAĞI VE İSLAHİYE’DEN GEÇİYOR Projenin Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illerinni kapsadığını 86 kilometrelik sulama kanalının 2020 yılında tamamlandığını aktaran Kirişci, şöyle devam etti: "Proje hizmet verecek aşamaya geldi. Ana kanalın yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Gaziantep Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden geçmekte. 156,5 bin dekar sulama alanının şebeke inşaatı tamamlandı. Toplam proje bedeli 23 milyar lira olup tesislere şimdiye kadar yüzde 37'lik kısmına tekabül eden 8,5 milyar liralık bir harcama yapıldı. Proje tamamlandığında 1 milyon dekardan fazla bir alan sulamaya açılarak 5,5 milyar liralık net zirai gelir artışı inşallah sağlanmış ve 120 binden fazla kardeşimize de istihdam imkanı sunulmuş olacak." Gaziantep'te gerçekleştirilecek projelerden bahseden Bakan Kirişci, "Ana ünitelerin tamamlandığını ve her harcanan paranın faydaya dönüşüm aşamasına gelindiğini özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü baraj yapıldı, kanal yapıldı ve bundan sonra bu etaplar birer birer tamamlanarak, sulama sistemleri döşendiğinde bu sulama sistemlerinden yararlanan üreticilerimizi görmüş olacağız." ifadelerini kullandı.  

Zincirli Bedesten esnafına destek eli Haber

Zincirli Bedesten esnafına destek eli

Buna göre, tarihi yapıda bulunan 72 esnaf, geçici süreliğine 25 Aralık Kahramanlık ve Panoraması Müzesi yanındaki otoparkta ticari hayatını sürdürecek. Asıl adı Hüseyin Paşa Bedesteni olan Zincirli Bedesten, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası büyük zarar gördü. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce birinci derece anıtsal eser niteliği taşıyan yapının güçlendirilme çalışması nedeniyle dükkanları boşaltan esnaflara, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin destek eli uzattı. Bu kapsamda Başkan Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül, Zincirli Bedesten esnafıyla bir araya gelerek önerileri dinledi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yetkililerin de katıldığı toplantıda minimum 1 yıl Zincirli Bedesten esnafının dükkanlarından uzak kalacağını öğrenen Başkan Fatma Şahin, esnafın ticari hayatını sürdürebilmesi için 25 Aralık Kahramanlık ve Panoraması Müzesi’nin yanındaki otoparkını kullanıma açacaklarını müjdeledi. Müze yanındaki otoparka kurulacak yeni ticari alanın Zincirli Bedesten Meydanı olarak adlandırılacağını ifade eden Başkan Fatma Şahin, bedesten esnafıyla yaptığı görüşmede, kurulacak stantların tedarikini de yine Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını belirtti. Öte yandan esnafa yönelik “Sizin hakkınız, bizim hakkımız” diyen Şahin, Zincirli Bedesten’deki hak sahiplerinin mağdur olmadan restorasyon sürecinin hemen arkasından iş yerlerine döneceğinin güvencesini de verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.