Hava Durumu

#Gbb Sağlık Ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Gbb Sağlık Ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gbb Sağlık Ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gaziantep’te kanser bilgilendirmesi Haber

Gaziantep’te kanser bilgilendirmesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde kurulan Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezi (KETEM) bugüne kadar, yaklaşık 200 bin kişiye bilgilendirme eğitimi verdi. GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde 8 yıl önce hizmet vermeye başlayan KETEM, ‘Erken tanı hayat kurtarır’ anlayışından hareket ederek, vatandaşlara gerek merkezden gerekse de Mobil Mamografi Tarama Aracı ile ücretsiz muayene imkanı olma fırsatı tanırken, ‘kanserde erken tanı’ eğitimleriyle de farkındalık oluşturuyor. Eğitimlerle kanser hakkında bilgilendirme yapılıyor Vatandaşların aile hekimlerinin yönlendirmesiyle randevusuz şekilde KETEM’e geldiklerini belirten Dr. Rukiye Durgun, “Meme kanseri için mamografi çekimi yapıyoruz, rahim ağzı kanseri için HPV testi. Hastalardan örnek alıyoruz. Kolon kanser için de gaita da gizli kan testi hastalarımıza veriyoruz. Evde yapıp bize bilgisini veriyorlar. Eğer hastalarda sevk edilecek bir durum çıkarsa erken teşhis merkezinde bu hastalarımızı hastanelere ilgili bölümlere yönlendiriyoruz. Eğitimlerde bu kanserlerin risk faktörlerini, nelerin kansere yol açtığını anlatıyoruz. Kanserlerin ne olduğu hakkında bilgi veriyoruz. Ayrıca bir de meme kanseri için her kadının ayda bir yapması gereken meme muayenesini detaylı olarak anlatıyoruz.” Diyetisyen Haydar Yücetaş, danışanlara kanserden korunmak için düzenli ve dengeli beslenmenin önemi hakkında bilgiler verdiklerini belirterek, “Öncesinde buraya başvurmadan daha sağlıklı olması için kan tahlili istiyoruz. Belediyenin evlilik okullarında eğitimler verdik. Çölyak, diyabet üzerine eğitimler veriyoruz. Emniyet ile protokollerimiz oluyor. Oradaki çalışan arkadaşlarımızın ölçümlerini yapıyoruz” diye konuştu.

Bu hizmet, engelli ve yaşlıları mutlu ediyor Haber

Bu hizmet, engelli ve yaşlıları mutlu ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala kent genelindeki engelli ve yaşlıların evlerinde hem bayram temizliği hem de kişisel bakımları yapılıyor. GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlı Destek Programı (YADES) ortaklığında 2021 Ocak’ta hayata geçirdiği “Evim Dünyalara Bedel” projesiyle kent genelindeki engelli ve yaşlı bireylerin yüzlerini gülümsetiyor.  Büyükşehir her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi bireylerin Ramazan Bayramı öncesi gerek ev temizliği gerekse de kişisel bakımları için kapı kapı gezdi. Büyükşehir ekiplerinin yürüttüğü bu hizmet dolayısıyla aile fertleri ve mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirdi. ENGELLİ VE YAŞLI BİREYLER, HİZMETTEN MEMNUN Yalnız yaşayan Hatice Asna, bir kızı olduğunu ama onun da her zaman ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sağ olsun gelip temizliğimizi yapıyor. Bize yardım ediyor, tansiyonumuzu ölçüyor. Bize yönelik kişisel ihtiyaçlarımız keza bakım konusunda da karşılanıyor. Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Görme engelli eşiyle yaşadığını ifade eden Nazlı Korkmaz, “Büyükşehir Belediyesi, tamirat ve tadilat işlerimizi yapıyor. Kişisel bakımımızı yapıyorlar, eşimin saçını ve sakalını kesiyorlar. Allah razı olsun büyükşehir ekibinden” dedi. Ahmet Özdemir, eşiyle yalnız yaşadığını anlatarak, “Evim Dünyalara Bedel ekibi, evimize gelip ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Bu ay yine bayram temizliği için geldiler. Temizlik işlerini yapıyorlar. Burada emeği geçenler başta olmak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi’nden gelen ekibin görevlerini layıkıyla yaptığının altını çizen Mehmet Korkmaz ise “Evim temizleniyor. Çalışanlar, saç tıraşımı ve kişisel bakımımı yapıyor. Kurumun hizmetinden çok memnunum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.