Hava Durumu

#Genç Seçmenler

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Genç Seçmenler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Genç Seçmenler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Erdoğan açıkladığı'ın Genç kart nedir ve ne işe yarar? Haber

Erdoğan açıkladığı'ın Genç kart nedir ve ne işe yarar?

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada Gençlik Şartı'nın uygulanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 18 yaşını doldurmuş kişilere verilen gençlik kartının nasıl alınacağı merak konusu. Gençlik kartı nedir, ne işe yarar ve nasıl alınır? Detaylar burada... Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarının karşısına çıktı ve alınan kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında milyonlarca gence ulaşan yeni uygulamaya değindi. Erdoğan, uzun süredir beklenen ücretsiz telefon ve bilişim desteğinin ardından Genç Kart'ın da duyurusunu yaptı.Peki gençlik kartı nedir? Genç kartını kim alır ve nasıl alabilirim? Sorularınızın yanıtlarını burada bulabilirsiniz...  GENÇ KART  NEDİR? Gençlik Kart, 18 yaş ve üzeri tüm gençlerin kullanabileceği, birçok alanda ücretsiz veya indirimli hizmetlerden yararlanabilen bir kart modelidir. numaralı gençlik kartı ne için kullanılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı gençlik kartını 18 yaşını dolduran tüm gençler bir yıl süreyle kullanabilecek. Genç Kart ile müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal mekanlardan indirimli veya ücretsiz yararlanabilirsiniz.  GENÇ KARTI NEREDEN ALABİLİRSİNİZ?  Zamanla Gençlik Kartı 'nin kapsamı genişletilecektir. Gençlik kartı başvurusunun iletilmesine ilişkin ayrıntılar önümüzdeki birkaç gün içinde açıklanacak.  ERDOĞAN'DAN GENÇ KARTI AÇIKLAMASI  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "18 yaşını dolduran gençlerimize bir yıl geçerli gençlik kartlarını vereceğiz" dedi. Kültürel ve sanatsal etkinliklere indirimli fiyatla katılabilirsiniz.Olanakları daha da genişleteceğiz. dedi.

Genç Seçmenin Kararı Net… Haber

Genç Seçmenin Kararı Net…

Artık 14 Mayıs seçimleri daha fazla konuşulmaya başlarken, bu konuda en kararlı kesim olarak genç seçmenler görünüyor. Genç seçmen, kararını verdiğini dile getirirken, bu kararı dile getirmekten de çekinmiyor. Seçim süreci hızla devam ederken, adaylar, vaatler, ittifaklar gündemden düşmüyor. Vatandaş artık daha fazla seçimi konuşmaya başladı. Çarşıda, pazarda, kahvehanelerde adaylar üzerine konuşmalar arttı. Ancak seçim konusunda ilk defa oy kullanacak genç seçmenin daha heyecanlı olduğu görünüyor. Tüm Türkiye'nin tek sohbet konusu olmuşken vatandaşa adaylarını sorduk. Özellikle gençler, net bir şekilde kararlarını açıkladılar. "NEDEN YAPILMADI" Vaatler açıklandıktan sonra seçmenler adaylarını belirlemeye başladı. Fakat hala bir çok seçmen Görüşünü aldığımız bir genç seçmen, kararını verdiğini dile getirirken, " Şimdi seçim beyannamelerini açıklıyorlar. Sözlü mülakatı kaldırmak iki ittifakında vaatleri arasında yer alıyor. Mevcut iktidar madem kaldırmayı düşünüyordu, 20 yıldır neden yapılmadı? Neden her seçim aynı vaatlerle çıkıp hiçbirini yapmıyorlar. Benim bu konuda tavrım net." dedi.  Bir diğer, genç seçmen mevcut düzenin değişmesi gerektiğini söylerken " Cumhur ittifakının vaatlerini konuşmaya gerek bile yok. Zaten aynısını Millet ittifakı çok önceden söyledi." diye konuştu. GENÇ SEÇMENE TEPKİ GÖSTERDİ Bir başka genç seçmenle yapılan röportaj esnasında Kılıçdaroğlu’na destek söylemine, o noktadan geçen AKP’li seçmen tepki gösterdi. İkili arasında tartışmaya sebep oldu.  Genç seçmen oyunu Kemal Kılıçdaroğluna vereceğini söyledikten sonra AKP li seçmen sinirlenerek tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ismini duyan vatandaş" Kılıçdaroğluymuş kılıcı boynuna vurulsun" diyerek genci susturmaya çalıştı.  Genç seçmen de vatandaşa dönerek "Kılıçdaroğlu ile daha aydınlık bir gelecek" şeklinde cevap verdi. İki seçmen arasında hararetli bir tartışma başladı.  Vatandaş, genç seçmene "Terörist misin sen?” diye tepki gösterdi. Tartışmaya canlı şahit olan çevredeki insanlar iki tarafa da tepki gösterdi. (M.TÜRKMEN)  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.