Hava Durumu

#Seçim2023

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Seçim2023 haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Seçim2023 haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Eski Adalet Bakanı Gül oyunu Gaziantep'te kullandı Haber

Eski Adalet Bakanı Gül oyunu Gaziantep'te kullandı

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için bugün sandık başına gidiyor. Saat 08.00 itibarıyla başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek ve oy sayım işlemine geçilecek. Kritik seçim için Türkiye siyasetinin önde gelen isimleri de oylarını kullanıyor. Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Abdulhamit Gül de oyunu memleketi Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde kullandı. Gül, babası Cemil Gül ile birlikte Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu'na gelerek, 1250 nolu sandıkta oy kullandı. "Bugün artık söz de, yetki de, karar da milletimizindir" Abdulhamit Gül, oyunu kullandıktan sonra seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bugün artık söz de, yetki de, karar da milletimizindir. Bizler milletimize anlattık, herkes seçim çalışmalarını tamamladı. Artık milletimizin karar verme anı. Sandık demokrasinin namusudur. En doğru sözü milletimiz söyleyecektir. Milletimiz hakemliğini en güzel şekilde yapacaktır. Sonuç demokrasinin kazanımı şeklinde olacaktır. Bugün ülkemizin ve Türkiye Yüzyılı'nın doğum günü olmasını temenni ediyoruz. Huzur içinde güzel bir seçim günü olmasını temenni ediyorum. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve bilgi gelmedi. Temennimiz de çok güzel birlik ve beraberlik içerisinde seçim atmosferinin geçmesi. Milletimizin verdiği karar başımızın üstünedir. Umarız ülkemiz için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nı kuracağımız bir netice olur" diye konuştu.  

Yeşil Sol Parti vites yükseltti Haber

Yeşil Sol Parti vites yükseltti

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kalırken seçim çalışmalarında tempo yükseldi. 14 Mayıs Pazar günü yapılacak tarihi seçimde dikkatlerin üzerinde olduğu kentlerden bir tanesi de Gaziantep. Önemli aktörlerden biri olan Yeşil Sol Parti de Gaziantep’te çıtayı yükseltmiş durumda. Özellikle kadın ve genç milletvekili adaylarıyla dikkat çeken Yeşil Sol Parti dört bir koldan çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Edhem Ünal, Yılmaz Açan ile il-ilçe yöneticileri Oto Galericiler sitesi ziyaretinde sektörün sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunurken Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul, Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Songül Koçdağ ve beraberindeki il-ilçe yöneticileri Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası’nı ziyaret ettiler. Toğrul, Yeşil Sol Parti’nin yerel sorunların çözümünü merkeze alacağını belirtirken Güneykent Mahalle muhtarlığında kadın muhtarlarla bir araya gelen Yeşil Sol Parti milletvekili Antep adayı Sevda Karaca ve beraberindekiler Gaziantep’te kadınların yaşadıkları sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundular. “TÜİK, İktidarın Yalan Makinası” Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları Elif Yalçın, Murat Sarısaç, Abdullah Gözen ve il-ilçe yöneticileri ise Şahinbey Belediyesi Yeşilvadi Kapalı Pazar Yeri esnafıyla bir araya geldiler. Pazar yeri esnafının sorunlarını dinleyen Sarısaç, sebze – meyvenin pahalılığından yakınan yurttaşlarla da sohbet etti. “TÜİK, İktidarın yalan makinasına döndü.” diyen Sarısaç, “Gelsinler enflasyon sepetini burada doldurup öyle rakam açıklasınlar. TÜİK’in açıkladığı %43,6’lık oran bile korkunç bir rakam. Ama biliyoruz ki en az iki katı. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmelerine izin vermeyeceğiz. Çünkü Antepli her aile mutfağında bunu hissediyor. Dolayısıyla Antep’te AKP sebep, enflasyon sonuç.” dedi. “Herkesin kazandığı bir Gaziantep” Gaziantep’te ciddi geçim sıkıntısı yaşayan yurttaşların olduğunu belirten Sarısaç şöyle konuştu: “Gaziantep’te refahın her bölgeye yayılması lazım, herkes üretimden kazanmalı. Yeşil Sol Parti olarak sorunları yerinde takip ederek çözüm önerilerimizi yerel dinamiklerle de paylaşacağız. Çünkü Gaziantep’in her köşesinde insanların mutlu olmasını istiyoruz. Binevler’den Çıksorut’a, İbrahimli’den Düztepe’ye bölgesel eşitsizliklerin asgari düzeye indirildiği, istihdam ve üretimden herkesin kazandığı bir Gaziantep’i birlikte kurmalıyız. Bunun için kendimize güveniyoruz, Gaziantep halkı da bize inanıyor. Çünkü Yeşil Sol Parti, halkların ortak konsensüsüdür. Birlikte değiştirip birlikte kazanacağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.