Hava Durumu

#Şehitkamil Belediye Spor Kulübü

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Şehitkamil Belediye Spor Kulübü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Fadıloğlu: “Hedef Türkiye Şampiyonası” Haber

Fadıloğlu: “Hedef Türkiye Şampiyonası”

3 kategoride zirvenin adı Şehitkamil Yeşil-siyahlı kulübün futbol altyapısına yaptığı yatırımlar ve sporcu yetiştirme konusundaki hummalı çalışmalarının yansıması U14, U16 ve U18 kategorilerinde elde edilen şampiyonluklarla bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya çıktı. Uzun yıllardır altyapı faaliyetlerinde elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, sezon boyunca sahaya yansıttığı güzel oyunla da bir kez daha futbolseverlerin takdirini kazandı. Yeşil-siyahlı kramponlar, kazandıkları şampiyonlukları Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na armağan ederek, katılacakları Türkiye Şampiyonasından da başarıyla döneceklerinin sözünü verdiler. Kazanma ve kazandırma misyonu devam edecek Futbol branşında U14, U16 ve U18 kategorilerinde ele edilen şampiyonlukların ardından değerlendirmede bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, spor tutkunu, futbol sevdalısı gençleri önce kazanma, sonrasında ise profesyonel sisteme kazandırma misyonlarının devam edeceğini belirtti. Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediye Spor Kulübünde forma giyen genç yeteneklerin başarıya odaklı çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Elde edilen şampiyonlukların ardından Gaziantep'i Türkiye Şampiyonalarında temsil etme hakkı kazanan takımlarımıza, bu önemli platformda başarılar diliyorum. Gösterecekleri performansla bir üst tura çıkmalarını temenni ediyorum. Futbol Akademilerimizde yetişen başarılı sporcularımızı önce kazanma ve sonrasında ise profesyonel futbol kulüplerinin altyapılarına kazandırma misyonumuz devam edecek. Gaziantep'in adını Türkiye’de daha da güçlü bir şekilde duyurmanın haklı gururunu yaşatan tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi bir kez daha yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Takımlar Değişiyor, Başarı Klasiği Değişmiyor Haber

Takımlar Değişiyor, Başarı Klasiği Değişmiyor

Fadıloğlu: “Hedeflerine emin adımlarla yürüyorlar” Takımlar değişiyor, başarı klasiği değişmiyor Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen yerel altyapı liglerinde U14 kızlar ve erkekler kategorisi ile Büyük Erkekler Basketbol Ligi’nde A ve B takımlarıyla dörtlü finallere katılma başarısı gösteren Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, parke üzerinde son 10 günde 5 kupa kazanarak başarı defterine yeni notlar ekledi. Potanın şampiyonları, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen törende ödüllerini Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Rahmi Açıkkol’un ellerinden aldılar. 2023-2024 sezonunda farklı yaş gruplarında mücadele eden müsabık takımların, sahaya yansıttığı performansla büyük mutluluk yaşayan yeşil-siyahlı teknik ekibin bir diğer hedefi ise geçmiş sezonlarda olduğu gibi profesyonel liglerde mücadele eden kulüplerinin altyapılarına sporcu kazandırmak. "Parke üzerinde elde edilen başarıları memnuniyetle takip ediyoruz" Sezonu şampiyonluk ipini göğüsleyerek tamamlayan U14 Erkek Basketbol Takımı sporcularıyla bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tamamlanan sezonlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve tamamlanan liglerde takımlarımızın elde etmiş olduğu başarıları memnuniyetle takip ediyoruz. Potada güçlü bir altyapıya sahibiz. Bazı yaş gruplarında 3 farklı takımla müsabık olarak yerimizi aldık. Takımların sezonu şampiyon olarak ve dereceye girerek tamamlamaları başarının tesadüf olmadığını gösteriyor. Sporcularımızın, bundan sonraki hedefleri Bölge ve Anadolu Şampiyonaları. Bu platformlarda da tüm dev adamlarımıza ve potanın perilerine başarılar diliyorum. Bu özel başarıların elde edilmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Bölge Şampiyonası’na Katılma Hakkı Elde Ettiler Haber

Bölge Şampiyonası’na Katılma Hakkı Elde Ettiler

Ulusal platformda düzenlenen sutopu branşı müsabakalarında Gaziantep’i başarıyla temsil eden Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Gaziantep Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen U15 Kadınlar Türkiye Şampiyonası C Grubu Eleme Turu 1. Devre Müsabakalarında, Bölge Şampiyonası vizesi aldı. 6 takımdan 90 sporcunun mücadele ettiği organizasyon, havuzda heyecan dolu anlara sahne oldu. Takım kimliğinin oluşması çok emekli ve bir o kadar önemli Organizasyon sonrasında değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü ve Şehitkamil Belediyesi Sutopu Takımları Direktörü Cengiz Bingül, sutopu branşında takım kimliğinin oluşmasının büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Bingül, “Yüzme ve sualtı sporları disiplininde yer alan branşlara nazaran sutopu branşı, havuzda büyük bir takım ruhu ve senkronize gerektiren bir branş. Sutopu branşında sadece takım kimliğini oluşturmak bile aslında büyük ve özel bir başarı. Su sporları branşları ile ilgili hiçbir tecrübesi olmayan kursiyerimize önce yüzme öğretiyor sonrasında uzun ve hummalı emekler neticesinde taktik ve strateji gerektiren bir branşta müsabık olmalarını sağlıyoruz. Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Şampiyonası C Grubu Eleme Turu 1. Devre Müsabakalarında, yeşil-siyahlı takımımızın başarısından oldukça mutluyuz. Kazanılan ivmenin devam edeceğinden şüphemiz yok. Teknik sorumlumuz Yakup Aslan hocamız başta olmak üzere tüm sporcularımızı kutluyor, desteklerini esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Altyapıda 13 Farklı Takıma Dev Yatırım Haber

Altyapıda 13 Farklı Takıma Dev Yatırım

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği altyapı liglerinde, en üst yaş grubundan en küçük yaş gruplarına kadar 13 farkı takımla parke üzerinde yerini alan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, spor akademilerinde yetişen yıldızlara, takım kadrolarında geniş yer veriyor. Gaziantep’in basketbol üssü olarak ifade edilen tesislerde, yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında parke üzerinde yerini alan potanın dev adamları ve potanın perileri, özel okullardan aldıkları sporcu burslarıyla bir yandan akademik yaşamlarını sürdürürken bir diğer yandan da profesyonel liglerde yarışmacı olmaya hayalleri için önemi bir adım atıyorlar. Potada ihtisaslaşma hamlesi başarıyı getirdi Şehitkamil Belediyesi Basketbol Akademileri faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, potada ihtisaslaşma hamlesinin başarıyı beraberinde getirdiğini belirtti. Başkan Fadıloğlu, “Atatürk Kültür ve Spor Merkezimiz ve İbrahimli Spor Merkezimiz basketbol adına adeta bir fabrika gibi faaliyet gösteriyor. Müsabakalar, sabahın erken saatlerinde başlayıp, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor. Yarışmacı takımlar, basketbol akademisi faaliyetleri, şenlikler ile potada mesai neredeyse hiç bitmiyor. Bu çalışmalar ve büyük emekler bir yandan sportif başarıları beraberinde getirirken bir diğer yandan gençlerimizin hayallerine koşmasına da imkan sağlıyor. İhtisaslaşma hamlemiz ile gelen başarılara her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu konuda kıymetli emekleri olan tüm teknik ekibimize ve idari arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeşil-Siyahlılar, Kayıpsız Devam Ediyor Haber

Yeşil-Siyahlılar, Kayıpsız Devam Ediyor

9 Puanı şık gollerle süslediler Ligin ilk 3 maçında hanesine 9 puan yazdıran yeşil-siyahlı takımın ilk hedefi, ilk devreyi kayıpsız tamamlamak. Türkiye Futbol Federasyonu Gaziantep Süper Amatör Lig’de 2023-2024 sezonuna galibiyet serisi ile başlayan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nde yüzler gülüyor. Şehitkamilli usta ayaklar, elde ettikleri puanları, birbirinden şık gollerle süsleyerek tribünleri dolduran futbol tutkunlarına keyif dolu anlar yaşatıyorlar. Rumkale Yavuzeli Spor Kulübü, Şanlıder Spor Kulübü ve Düztepe Spor Kulübü karşılaşmalarının ardından ligin zirvesine yerleşen tecrübeli teknik adam Taner Özaykut’un öğrencilerinin ilk hedefi, ligin ilk devresini puan kaybetmeden tamamlamak. "Zorlu bir viraj aldık" Düztepe Spor Kulübü karşılaşması sonrasında değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Futbol Direktörü Taner Özaykut, zorlu bir viraj aldıklarını belirtti. Özaykut, “Yeni sezona tam anlamıyla hazır olabilmek adına birkaç haftaya ihtiyacımız vardı. Bu süreyi gerek saha içinde gerek saha dışında uyum çalışmalarıyla geçirdik. 3. haftayı bizim için olabilecek en iyi sonuçla tamamlamaktan mutluyuz. Sezon başları, takımların en çok zorlandıkları dönemlerdir. Zorlu bir viraj aldık. Bu konuda büyük özveride bulunan başta teknik ekipte görev yapan arkadaşlarımız olmak üzere futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum. Kısa bir dinlenmenin ardından vakit kaybetmeden ligin kalan müsabakaları için hazırlıklarımıza devam edeceğiz. Yeşil sahada yerimizi aldığımız her 90 dakikayı hedef maç olarak görüyoruz. Seriyi devam ettirmek öncelikli hedefimiz olacak. Futbolu her yönüyle güzelleştirmek adına çabamız devam edecek” diye konuştu. 

Satranç Avrupa Şampiyonasında Büyük Başarı Haber

Satranç Avrupa Şampiyonasında Büyük Başarı

Şampiyon, Gümüş Madalya İle Dönüyor Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda büyük bir başarı daha elde etti. Kulüp sporcuları Dila Baloğlu ve Beren Kalyoncu, uluslararası arenada Türkiye’yi temsil ederek satranç tahtasındaki performanslarıyla büyük dikkat çektiler. 4-15 Eylül 2023 tarihleri arasında Romanya’nın Mamaia kentinde düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’na 46 ülkeden 936 sporcu katıldı. Organizasyon, satranç dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olarak kabul edildi. Türk Millî Takımı, bu organizasyona 36 usta sporcusuyla katıldı. Yeşil-siyahlı kulübün Millî sporcusu Dila Baloğlu, 16 Yaş Kızlar Kategorisi’nde gösterdiği üstün performansla Avrupa İkincisi unvanını elde etti. Baloğlu’nun bu başarısı, Türk Millî Takımı içinde büyük bir gurur kaynağı oldu. Aynı zamanda, Beren Kalyoncu da 12 Yaş Kızlar Kategorisi’nde yaş grubunun en iyi Türk sporcusu olarak ön plana çıktı. Başkan Fadıloğlu: “Başarılar İlham Kaynağı Oluyor” Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Satranç Avrupa Şampiyonası sonrasında yaptığı değerlendirmede, Millî sporcuların elde ettiği başarının çok özel ve değerli olduğunu belirtti. Başkan Fadıloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Satranç Avrupa Şampiyonası’nda elde edilen büyük başarı bizim için son derece özel ve kıymetli. Satranç branşına yaptığımız yatırımlar, uluslararası arenada kalıcı başarıları beraberinde getirdi. Bu madalya, büyük emekleri, kararlılığı ve fedakarlıkları temsil ediyor. Millî sporcularımızın başarıları, alt yaş gruplarında eğitim gören sporcularımız için de ilham kaynağı oluyor. Dila ve Beren’i yürekten tebrik ediyorum. Türkiye Satranç Federasyonu’nu ve Millî Takımımızı kutluyorum.”

Yeşil Sahada Yeni Yetenekler Belirlendi Haber

Yeşil Sahada Yeni Yetenekler Belirlendi

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, futbol branşında gerçekleştirdiği yetenek taramalarıyla geleceğin futbol yıldızlarını keşfetme yolunda önemli bir adım daha attı. Rekor katılımla gerçekleşen ve branşa özgü testlerden geçen genç yetenekler, geleceğin yıldız futbolcusu olmak için ter döktü. Yeni sezonda Şehitkamil Belediye Spor Kulübü alt yapısında faaliyet gösterecek takımların kadroları için, yeni yıldızlar belirlendi. Genç kramponların dijital ortamda başvuru yaptığı ve 4-6 Eylül 2023 tarihleri arasında Gazikent Stadyumu'nda gerçekleştirilen yetenek taramaları sonucunda, 1.etap çalışmaları için vize alan isimler vakit kaybetmeden top başı yapacaklar. Genç futbolcuların çift kale maçlarda sergiledikleri etkileyici performans dikkat çekerken, kulübün teknik ekibi, genç oyuncuların oynadıkları mevkilere göre titiz bir değerlendirme yaptı. Altyapıdaki Potansiyeli Değerlendirdik Yetenek taramalarını, Gaziantep'in futbol altyapısındaki potansiyelini ortaya çıkartmak ve genç yeteneklere Futbol Akademileri’nin kapılarını açmak amacıyla düzenlendiklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Futbol Branşı Direktörü Taner Özaykut, gerçekleştirilen testlerin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Şehitkamil Belediyemiz ve yeşil-siyahlı kulübümüz, işin mutfağı olan alt yapı faaliyetleri adına özelde futbolun ve sporun merkezi durumunda. Genç yeteneklerin keşfi ve gelişimi, kulüp olarak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu taramalarla birlikte, gelecekte kulübümüzü gururla temsil edecek yeni nesil futbolcuları, altyapılarımıza kazandırma konusunda önemli bir çalışmaya daha imza attık. Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun bizlere vermiş olduğu direktifler doğrultusunda, genç futbolcuların çok yönlü gelişmelerine destek olmaya devam edecek. Bu taramalar, Gaziantep futboluna katkı sağlama vizyonunu sürdüren oluşumun önemli bir adımıdır. Gaziantep’te futbol altyapısındaki zengin potansiyeli bir kez daha değerlendirme fırsatı elde ettik. Bu sayede futbol tutkunu gençlerimize, Futbol Akademilerimizin kapılarını açtık. Şimdi güçlü bir ekip çalışmasıyla onları geleceğe hazırlayacağız. Yetenek taramalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Santrançta bir başarı daha Haber

Santrançta bir başarı daha

Tarihi Başarılara Yenisi Eklendi Spor yaşamında uluslararası organizasyonlarda elde ettiği başarılarla ELO puanlarını arttıran Şehitkamil Belediye Spor Kulübü’nün ay-yıldızlı sporcusu Dila Baloğlu, 7-24 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan Paraçin’de düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası’nda WGM ünvanını aldı. Gaziantepli tek ünvanlı sporcu olma özelliğini taşıyan Baloğlu, Avrupa ve Dünya Şampiyonası hazırlıklarına ara vermeden başladı. Şampiyonla Bir Kez Daha Gurur Duyduk Akıllı hamlelerin ardı ardına yapıldığı ve farklı ülkelerden yüzlerce sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın ardından değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, organizasyondan büyük bir başarı ile ayrılan yeşil-siyahlı sporcuları kutladı. Başkan Fadıloğlu, şu sözleri kaydetti: “Hamleni Yap projemizle satranç branşında on binleri satranç tahtasının başında buluştururken, kulüpleşme hamlesiyle elimizdeki lisanslı sporcu havuzunun genişlemesine de büyük katkı sağladık. Bu çalışmalarımızla Millî Takım kadrolarımıza kazandırdığımız sporcularımızın sayısı, her geçen gün artış gösterdi. Özellikle son dönemde Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonası organizasyonlarında gelen başarılar, bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Son olarak Sırbistan’da düzenlenen turnuvada Millî Takım sporcularımız Dila Baloğlu, Kutay Sakmak ve Beren Kalyoncu ülkemizi temsil ettiler. Zorlu geçen müsabakalar devam ederken Dila’nın bugüne kadar biriktirdiği ELO puanları ve elde ettiği şampiyonluklarla WGM ünvanını aldığı öğrendik. Bu başarı, büyük mutluluğumuzu ve gururumuzu taçlandırdı. Kıymetli sporcumuzu, değerli antrenörlerimizi ve sporcumuzun aile fertlerini yürekten tebrik ediyorum. İnşallah uluslararası arenada bu başarılar devam edecek. Katkı ve desteklerinden dolayı ise Türkiye Satranç Federasyonu’na özel bir teşekkür ediyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.