Hava Durumu

#Türkiye Futbol Federasyonu (Tff)

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gaziantep FK yine PDFK’lık oldu! Haber

Gaziantep FK yine PDFK’lık oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği'nce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takımları açıkladı. Buna göre; Gaziantep Futbol Kulübü, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ile usulsüz seyirci alınması nedeniyle sevk edildiği bildirildi. 10 Süper Lig Kulübüne Ceza Gaziantep FK ile birlikte hukuk kurulunun verdiği karar şöyle; Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları" ve "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle PFDK'ya gönderildi. Beşiktaş Kulübü de hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar ile sportmenliğe aykırı hareket gerekçeleriyle kurula yollandı. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Adana Demirspor, 'çirkin ve kötü tezahürat', Galatasaray ve MKE Ankaragücü ise çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ile merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gerekçeleriyle disipline sevk edildi. Çaykur Rizespor, saha olayları, Başakşehir, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları, Gaziantep Futbol Kulübü, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ile usulsüz seyirci alınması, Hatayspor da talimatlara aykırı hareket ve 6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçeleriyle PDFK'ya gönderildi. Başakşehir Futbol Kulübü idarecisi Murat Yaman da 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle disipline verildi.

TFF- Denizbank iş birliği 3 yıl daha uzadı Haber

TFF- Denizbank iş birliği 3 yıl daha uzadı

Yenilenen sponsorluk anlaşması DenizBank Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende imzalandı. İmza töreninde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Federasyon olarak Türk futbolunu kalıcı ve sürdürülebilir başarılara taşıma, marka değerini artırma çalışmalarını sürdürürken; bu hedeflere ulaşabilme yolunda doğru ve güçlü iş birliklerinin büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Şanlı Cumhuriyetimizin ve Federasyonumuzun 100. kuruluş yıldönümünde futbolumuzu daha ileriye taşıyacak adımları atmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda kıymetli destekleri ve yol arkadaşlıkları ile her zaman Türk futbolunun yanında yer alan ve destekleyen DenizBank ile sponsorluk anlaşmamızı 3 yıllığına yenileyerek iş birliğimizi daha da güçlendiriyoruz. Bugün imzalayacağımız yeni anlaşma ile DenizBank, Erkek Milli Takımlarımız ve Kadın Milli Takımlarımızın yanı sıra eMilli Takımımızın da ana sponsoru oluyor.” dedi. Sponsorluk anlaşması için DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “DenizBank ile yapacağımız bu yol arkadaşlığı; Erkek A Milli Takımımızın 2024 Avrupa Şampiyonası Avrupa Elemeleri’nde grubundan çıkarak Almanya’da yapılacak finallere katılmaya hakkı kazanmasında, Ekim ayından bu yana aldığı sonuçlarla dünya sıralamasında en fazla puan toplayan takım olmayı başararak 3 basamak birden yükselen Kadın A Milli Futbol Takımımızın bu başarısını artırarak sürdürmesinde itici güç olacaktır. Ayrıca eMilli Takımlarımızın da dünyada hızla gelişen ve ülkemizde de büyük ilgi ile takip edilen eFutbolu ileriye taşımak açısından çok kıymetli bir alan olduğuna inanıyoruz.  FIFA’nın düzenlediği ve eMilli Takımımızın da yer aldığı Dünya Kupası Elemeleri’nde Denizbank’ın desteğini alarak ülkemizi gururlandıracak sonuçlar alacağımızı ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, sporun gelişimi ve kitlelere ulaşmasını milli görev olarak sahiplendiklerini, Türk sporunun çınarı ve lokomotifi olan dört büyükler başta olmak üzere futbol endüstrisinin bütününe desteklerini kesintisiz sürdürdüklerini altını çizerek, “Bundan 3 yıl önce Erkek ve Kadın Milli Takımlarımıza destek ile başladığımız Türkiye Futbol Federasyonu iş birliğimizin kapsamını, dijitalleşen dünyada sporun geleceği olan eFutbola desteğimizle genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Şimdi gözümüzü 2024 Avrupa Şampiyonası ve 2026 Dünya Kupası’na çevirdik" dedi.  

Kalyon Stadı Avrupa Şampiyonası için listede Haber

Kalyon Stadı Avrupa Şampiyonası için listede

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) UEFA’ya 2028 ve 2032 UEFA Avrupa Şampiyonası adaylığına istinaden iki ayrı nihai dosyasını sundu. Türkiye 8 il ve 10 stadyum ile başvuruda bulundu. Önceki yıllarda yapılan başvurularda hayal kırıklığına uğrayan Türkiye 2028 ve 2032 Avrupa Şampiyonası organizasyonlarından birine ev sahipliği yapması bekleniyor. İzmir Atatürk Stadı, şehrin UEFA’nın istediği tren ulaşımı, havalimanı, konaklama olanakları gibi tüm koşulları fazlasıyla karşılamasına karşı TFF tarafından listeye alınmadı. Aday Rakipler Türkiye EURO 2028 adaylık yarışında rakipleri İngiltere, İskoçya, Galler, K.İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti ortak adaylığı, 2032’deki adaylık başvurusunda rakibi stadyumlarının tamamını yenilemesi gereken İtalya ile yarışacak. İşte Türkiye’nin UEFA’ya bildirdiği statlar Minimum 60.000 net oturma kapasiteli 1 stat İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı 74.753 Minimum 50.000 net oturma kapasiteli 1 tercihen 2 stat - İstanbul NEF Stadı 52.223 Minimum 40.000 net oturma kapasiteli 4 stat -İstanbul Ülker Stadı 47.834 -Ankara Yeni 19 Mayıs 42.000 - Medaş Konya Büyükşehir 42.000 - Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu 43.361 - Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi 40.782 - Minimum 30.000 net oturma kapasiteli 3 stat - Antalya Corendon Airlines Park 32.537 - Eskişehir Atatürk Stadı 32.500 - Gaziantep Kalyon Stadı 33.500

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.