Hava Durumu

#Türkiye İhracatçılar Meclisi (Ti̇m)

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Türkiye İhracatçılar Meclisi (Ti̇m) haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye İhracatçılar Meclisi (Ti̇m) haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Toparlanma Ağustos ayında da devam etti Haber

Toparlanma Ağustos ayında da devam etti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Temmuz ayındaki başarılı ihracat performansımızı sürdürerek ağustos ayında da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 artışla da 927 milyon 832 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Ağustos ayında ulaştığımız bu ihracat rakamıyla birlikte en fazla ihracat gerçekleştiren 5. il olduk, 2023 Ocak-Ağustos döneminde ise 6,5 milyar dolar bandını aştık. Deprem felaketi başta olmak üzere pek çok zorluğa rağmen şehrimiz ve ülkemiz için değer oluşturan, azimle çalışan tüm ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum” dedi. "Küresel ekonomideki gelişmeleri dikkatle okumalıyız" Yükseliş trendine giren Gaziantep ihracatının devam ettirilebilmesi için yurt içindeki gelişmeler kadar küresel ekonomideki gelişmelerin de dikkatle okunması gerektiğini vurgulayan Başkan Yıldırım, “Avrupa ve Kuzey Amerika başta olmak üzere birçok ihracat pazarında artan yavaşlama sinyalleri var Bu da dış talebin devamlılığı açısından risk taşıyor. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in ihracatı düşüş eğiliminde Analistlere göre hiçbir yavaşlama işaretinin görülmediği tek bölge Orta Doğu Bölge dünyanın diğer bölgelerinin hız kaybettiği bir dönemde önemli bir talep kaynağı olmaya devam ediyor. Öte yandan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS birliği, genişleme kararı aldı Ve dolara alternatif ortak para birimi oluşturmayı münazara ediyor. BRICS birliği önemli çünkü Batı'ya karşı yeni bir jeopolitik ve ekonomik güç olmaya hazırlanıyor. Dünya nüfusunun yüzde 41’i birlik ülkelerinde yaşıyor. Dünya ekonomisinin yüzde 31,5'ini oluşturuyor. Ülke olarak da şehir olarak da hem bulunduğumuz coğrafi konum hem de ihracat temelli bir ekonomiye sahip olduğumuzdan küresel gelişmelerden çok etkileniyoruz Dolayısıyla Gaziantep ve ülke olarak gelecek stratejilerimizi küresel gelişmelerden bağımsız oluşturamayız. Biz de bu noktada Gaziantep Ticaret Odası olarak ihracatçılarımıza, üyelerimize projelerimiz ve hizmetlerimizle destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (İHA)

772 Milyon 431 Bin Dolarlık İhracat Haber

772 Milyon 431 Bin Dolarlık İhracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan haziran ayı ihracat rakamlarına göre, Gaziantep'in 2023 yılı Haziran ayı ihracatı, 772 milyon 431 bin dolar olarak gerçekleşti. 2023 yılı Ocak-Haziran döneminde ise Gaziantep’ten toplam 4 milyar 634 milyon 295 bin dolar ihracat yapıldı. Gaziantep, bu verilerle hem aylık hem de dönemlik ihracatta ülkemiz genelinde 6. sırada yer aldı. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi yaptığı değerlendirmede, “Gazi şehrimizin 2023 yılı Haziran ayı ihracatı, Kurban Bayramı tatilinin yol açtığı eksik iş gününe rağmen 772 milyon 431 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. 2023 yılı Ocak-Haziran döneminde ise Gaziantep’ten toplam 4 milyar 634 milyon 295 bin dolar ihracat yapılmıştır. Şehrimiz, bu verilerle hem aylık hem de dönemlik ihracatta ülkemiz genelinde 6. sırada yer almıştır. Tüm zorluklara rağmen üreten, ihracat yapan ve istihdam sağlayan sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  2023 yılı Haziran ayında Gaziantep’ten yapılan ihracat geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 16,2 oranında düşüş yaşayarak 772 milyon 431 bin dolar olarak gerçekleştiğini dile getiren Ünverdi şunları kaydetti.: “Haziran 2022 İhracatı 921 milyon 250 bin dolardı. 2023 yılı Ocak-Haziran döneminde ise Gaziantep’in ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 oranında düşüşle 4 milyar 634 milyon 295 bin dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran 2022 ihracatımız 5 milyar 156 milyon 795 bin dolar olarak gerçekleşmişti”  

Gaziantep İhracatı Toparlanıyor Haber

Gaziantep İhracatı Toparlanıyor

YILDIRIM: Rakamlar umut verici İhracat başarısıyla ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden biri olan Gaziantep’in deprem felaketi sonrası düşüş eğilimine giren ihracatı mayıs ayı ile birlikte toparlanmaya başladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren ve rakamların umut verici olduğunu söyleyen Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Deprem felaketi ardından düşüş eğiliminde olan ihracatımızın toparlanıyor oluşu şehrimiz ve ülkemiz adına umut verici. Tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta duran, memleketi ve ülkesi için üretmeye devam eden, yüzlerimizi güldüren tüm ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve emektar çalışanlarımızı canıgönülden tebrik ediyorum.” dedi. Ocak-Mayıs dönemini değerlendirdiklerinde depremin etkisinin hala net bir şekilde hissedildiğini vurgulayan Başkan Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti: “2022 yılı Ocak-Mayıs döneminde 4,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise 3,87 milyar dolar ihracatımız var… %8,6’lık bir düşüş söz konusu. Mayıs ayında ulaştığımız ihracat rakamıyla birlikte toparlanma sinyalini görüyoruz ancak dönemsel olarak baktığımızda deprem felaketinin kent ihracatını ne denli etkilediğinin de farkındayız. İhracatçı üyelerimiz, iş insanlarımız ve emektar çalışanları şehrimiz ve ülkemiz için dimdik ayakta durmaya çalışırken bizler de attığımız her adımla onların yanında olmaya, sesi olmaya çalışıyoruz. Gaziantep özelinde tüm bölgenin yeniden toparlanabilmesi ve ihracattaki yükselişini sürdürebilmesi için devletimizin yürürlüğe sokacağı yeni destek mekanizmalarına ihtiyacımız var.” Yıldırım: 2. bir Marmara olabiliriz Seçimlerin de tamamlanmasıyla birlikte ekonominin ana gündem maddesi olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Büyük bir demokrasi örneğinin sergilendiği seçimleri de geride bıraktığımıza göre artık ana gündem maddesi ekonomi, kentimize, bölgemize yapılacak yatırımlar ve destekler olmalıdır. Deprem felaketi bizlere bir kez daha gösterdi ki Marmara bölgesine alternatif şart… Muhtemel İstanbul depremi de göz önünde bulundurularak ülke ekonomisinin geleceği için ‘Marmara Sanayi Havzası’ yedeklenmeli. Dijital verilerimizi bulut sistemleri ile yedekler gibi üretim gücümüzü de yedeklemeliyiz. Kentimiz ve bölgemizin 2. bir Marmara olmasının önünde hiçbir engel yok. Aksine ülkemiz için çok kritik bir konudur bu. Devletimizin vereceği desteklerle bunu başarabilecek potansiyele fazlasıyla sahibiz. Burada güçlü, nitelikli ürün üreten, yeşil dostu bir sanayi havzası oluşturulmalı.” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.