Hava Durumu

#Yeşil Sol Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Sevda Karaca

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Yeşil Sol Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Sevda Karaca haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yeşil Sol Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Sevda Karaca haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karaca’dan kadınlara mektup Haber

Karaca’dan kadınlara mektup

 Karaca, “Bu seçim kadınların seçimi olacak. Şiddetsiz, eşit, özgür bir yaşamı birlikte kazanacağız. Kadınlar kazanacak” dedi.  Emek ve Özgürlük İttifakının çatı partisi Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca, kadınlara seslendiği bir mektup yazdı.  Karaca mektupta, “Sevgili kız kardeşim,14 Mayıs’a çok az bir süre kaldı. Bu seçimde sadece bir cumhurbaşkanı ya da meclis seçmeyeceğiz. Bu seçimde nasıl bir ülkede yaşamak istediğimizi oylayacağız. Senden bu son 21 yılı bir gözden geçirmeni istiyorum. Biz kadınlar bu 21 yılda neler duyduk, neler yaşadık, birlikte hatırlayalım mı? Bize kadın dediğin kahkaha atmaz dediler. Bize kadınlar çalıştığı için erkekler iş bulamıyor dediler. Hamile kadın sokağa çıkmasın, dediler. Kadın saldırıya uğradığında bağırmıyorsa rızası vardır dediler. İstenmeyen gebeliklerde neden çocuk ölüyor, anası ölsün, dediler. Kadın erkek eşitliğine inanmıyoruz, fıtrata ters, dediler. Sanki milyonlarca çocuk aç değilmiş gibi, her ağızlarını açtıklarında “En az 3 çocuk” buyurdular. Bir gece yarısı tek bir adamın imzasıyla İstanbul Sözleşmesini feshedip 6284’ü seçim pazarlığına malzeme ettiler” dedi.  “ARTIK YETER DEMENİN ZAMANI GELMEDİ Mİ?” Yalanlardan yorulduklarını, haksızlıklardan usandıklarını ifade eden Karaca, “Artık yeter demenin zamanı gelmedi mi? Sevgili kız kardeşim, biliyorum, sen de benim gibi karşımızda duran karanlığın farkındasın. Antep’te patron çocuklarının aramızdan aldığı Duygu Delen’i, Ezgi Alya Yiğit’i hâlâ unutmadık. İktidara sırtını yaslayıp Feray Şahin’i elimizden alan özel harekatçıları unutmadık. Bu adaletsizlik düzeni her gün aramızdan bir kız kardeşimizi daha alanların sırtını sıvazlıyor. İşte şimdi karşımızdaki listelerde bu adaletsizlik düzeninin sabık bakanı var. Karşımızda Başpınar ve Ünaldı patronları var. Her suçu işleyip ceza almadan yırtabileceğine emin olan para babaları var. Karşımızda din istismarcısı çeteler var. Kadınları hor görenler, kadınlara ikinci sınıf yurttaş muamelesi yapanlar var. Sınırları kevgire çevirip Antep’i silahlı cihatçı çetelerle dolduranlar, bu kenti kadınlar için güvensiz bir kent haline getirenler var. Karşımızda ceberut ittifaklar var.” diye konuştu.  “ŞİDDETSİZ, EŞİT, ÖZGÜR BİR YAŞAMI BİRLİKTE KAZANACAĞIZ” Kadınların tüm bunlara karşı seçeneksiz olmadığını belirten Karaca, “Çünkü tüm bu karanlığın karşısında özgürlük ve eşitlik isteyen kadınların ittifakı, Emek ve Özgürlük İttifakı var. Gel, sarayında milyonların üzerine oturup bizim adımıza karar verenlerin saltanatına birlikte son verelim. 14 Mayıs’a kadar hep birlikte çalışalım. 14 Mayıs günü sandıkta Tek Adamı devirip kadınların sesini meclise taşıyalım. Hiç şüphen olmasın. Bu seçim kadınların seçimi olacak. Şiddetsiz, eşit, özgür bir yaşamı birlikte kazanacağız. Kadınlar kazanacak” dedi.

'Medyamız yok, ama halkımız var' Haber

'Medyamız yok, ama halkımız var'

Yeşil Sol Parti (YSP) Milletvekili Adayı Sevda Karaca, kadınların, gençlerin ve çocukların özgürlüğü için mücadele ettiklerini belirtirken,” Bizim saraylardan akan milyonlarımız yok, bizim satın alınmış medyamız yok ama bizim onlardan daha güçlü olan halkımız var.” Şeklinde konuştu. Yeşil Sol Parti (YSP) 14 Mayıs seçim çalışmalarına devam ediyor. Mahalle ziyaretlerini gerçekleştiren milletvekili adayları, halkın sorunlarına değiniyor. Yeşil Sol Parti (YSP) Milletvekili Adayı Sevda Karaca, “Sokaklarda, mahallelerde, ilçelerde devletin bütün imkanlarını kullanarak, halkımızın verdiği vergilerle seçim çalışması yapıyorlar. Bu ülkede inanç özgürlüğünü hiç yaşamamış olanlar varken, inanç özgürlüğü ad altında bu şehrin her sokağında katliam yapmış çeteleri besliyorlar. Bu çeteleri listelerini alıyorlar. Yardımlaşma, eğitim derneği adı altında mahallelerimizin içine kadar sokuyorlar” dedi.  Gaziantep’i  bu çetelere sığınak haline getirdiklerini ifade eden Karaca, “Çocukların okula gittiği, kadınların pazara gittiği bu sokaklarda kol gezmelerine izin vermemek için buradayız” diye sözlerine devam etti. Kadınların, gençlerin ve çocukların özgürlüğü için mücadele ettiklerini ifade eden Karaca, “Bizim saraylardan akan milyonlarımız yok, bizim satın alınmış medyamız yok ama bizim onlardan daha güçlü olan halkımız var. Biz sırtımızı bu güce dayayarak emekçilerimizin özgürlüğü için mücadele edeceğiz” dedi. Yeşil Sol Parti (YSP)’in her bir adayının tek tek her vatandaşa ulaşmak için uğraştığını belirtti. Karaca, “Bizim, bizi bilmeyenlere ve halka korku salmaya çalışanlara karşı sokak sokak, ev ev gezip anlatmamız gerekiyor” söyledi. Yeşil Sol Parti (YSP) Milletvekili Adayı Mahmut Toğrul, “Zulme karşı ortak noktamız var. Zulüm nerden gelirse gelsin, birlikte zulme karşı direnmemiz gerekiyor” dedi.  

'İşçiler, mecliste seçeneksiz değil' Haber

'İşçiler, mecliste seçeneksiz değil'

 Karaca,  depremden sonra yaşanan hak ihlallerine patronların baskılarına  dikkat çekerek, “İşçiler ve aileleri can derdine düşmüşken kendi kârının derdine düşen patronlar Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın aday listelerinde boy gösteriyor. İşte biz tam da bu yüzden buradayız. İşçi sınıfı mecliste seçeneksiz değil” dedi.  Yeşil Sol Parti listesinden 1.sıra Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Antep’in en kalabalık işçi duraklarından biri Cengiz Topel’den vatandaşlara seslendi. Karaca, konuşmasında depremden sonra işçilerin üzerindeki patron baskısını anlatarak “Ölümle burun buruna gelmiş işçiler ve aileleri, günlerce soğukta beklediler. Ve daha depremin ikinci günüydü ki bazı işyerlerinde çalışan işçilerin telefonlarına mesajlar gelmeye başladı. Mesajlarda patronlar diyordu ki ‘Herkes kendi vardiyasına gelecek.’ Çoluğunun çocuğunun derdine düşmüş işçiler tepki gösterdi; vardiyalar işe gitmedi. Depremin üzerinden bir hafta geçti. Hasarlı binalara girmek istemeyen işçi ailelerinin önemli bir bölümü hâlâ karda kışta dışarıdaydı. Gıdaya erişim sıkıntılıydı. Kimse ailesini sokakta yalnız bırakmak istemezken işçilerin telefonlarına yeniden mesajlar yağdı: Pazartesi günü herkes iş başına. ‘İşe gelene 2000 lira deprem yardımı, gelmeyen kapı dışarı.’ Bu insanlık yoksunu patron tutumu karşısında işçiler biraz vicdan, biraz merhamet bekledi” dedi.  Halı üretmenin çok mu acil olduğunu soran dokuma işçilerinin haklı tepkisini dile getiren Karaca, “Acil ihtiyaç olan halı değildi elbet, patron için acil olan kendi kârıydı. Kâr, binlerce işçinin canından da ailesinden de kıymetliydi. Nitekim 20 Şubat Hatay depremine on binlerce işçi fabrikalarında yakalandı. Bölgede yetkili tekstil sendikaları duruma sessiz kalırken Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEKSEN) işe gitmeme çağrısı yaptı. İşçilere ücretli izin, kira yardımı yapılmasını talep etti” diye konuştu.  “BİZ VARIZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ” Karaca işçi sınıfının seçeneksiz olmadığını belirterek, “Burası Cengiz Topel işçi durağı. Deprem sonrasında pek çok işçi bu duraktan fabrikalara aktı. İşçiler ve aileleri can derdine düşmüşken kendi kârının derdine düşen patronlar Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın aday listelerinde boy gösteriyor şimdi. İşte biz tam da bu yüzden buradayız. İşçi sınıfı mecliste seçeneksiz değil. Biz varız, birlikte başaracağız” dedi. (M.TÜRKMEN)  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.