Hava Durumu

#Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Karaca, işçi ailesini ziyaret etti Haber

Karaca, işçi ailesini ziyaret etti

Pandemi boyunca her gün binlerce insanın kovide yakalandığı Gaziantep, aynı zamanda en çok işçi ölümlerinin yaşandığı kentlerden biri olmuştu. Özellikle üretimin durdurulmadığı Başpınar Organize Sanayi bölgesi adeta salgının kentteki merkez üssü haline gelmiş, pek çok işçi yaşamını yitirmişti. Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Sevda Karaca, salgına rağmen işten atma tehdidiyle çalıştırıldığı için yaşamını kaybeden bir işçinin ailesinin evine konuk oldu. Ziyaret sonrası açıklama yapan Sevda Karaca şöyle konuştu: 14 Mayıs’a günler kaldı. Tüm bu seçim süreci boyunca pek çok işçinin evine konuk olduk; bizi en güzel şekilde ağırladılar, sağ olsunlar var olsunlar. Size bugün bize kapılarını açan bir işçi ailesinden bahsetmek istiyorum. Antep’teki yüzbinlerce işçi gibi pandemine ölümüne çalıştırılan, patronların kâr hırsı uğruna üretime ara verilmediği için hayatını kaybeden bir işçinin ailesiyleydik. İşçiler, patron nezdinde belki bir makine dişlisi kadar bile değerli değil. Ama onlar birer eş, anne, baba, kardeş. Onlar hayatını kaybettiğinde patronlara hiçbir şey olmuyor, ama aileler yıkılıyor, ocaklar sönüyor. Buradan bir kez daha söylemek istiyoruz. Fabrikalarınızla, mülki idarenizle, özel hastanelerinizle kurduğunuz kâr şebekesinin sanmayın ki farkında değiliz. Kovidli işçilere “Gelmezseniz işten çıkarırız” tehditlerinizi biliyoruz. Salgın pik noktasına ulaşmışken “Üretime ara vermeye gerek yok” diyen mülki amirlerinizi biliyoruz. Özel hastanelerinizin işçilere test sonuçlarını bildirmediğini biliyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın üretim bölümlerine girmeden patron odalarına uğrayıp gitti sözde denetimlerinizi biliyoruz. Şimdi karşımızdasınız; Cumhur ve Millet İttifakı’nın listelerindesiniz. Emekçilerin çalışırken ölmeye devam ettiği bu kara düzeninizi sürdürmek istiyorsunuz. Tüm bunları çok iyi bildiğimiz için buradayız. Sizin karanlık ittifaklarınıza karşı emekçilerin ittifakını, Emek ve Özgürlük İttifakı’nı büyütmek için buradayız. Bu kâr şebekesini dağıtmak için, emekçilerin çalışırken ölmediği bir düzen için, insana yakışır bir hayat sürmesi için buradayız. Bu karanlık düzeninizi değiştireceğiz. Biz kazanacağız, emekçiler kazanacak!

Karaca, Şehir Hastanesi inşaat işçilerine seslendi Haber

Karaca, Şehir Hastanesi inşaat işçilerine seslendi

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Sevda Karaca, Abdullah Gözen, Edhem Ünal Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan işçilerle bir araya geldi. Vardiya çıkışında Emek Partisi, HDP ve Yeşil Sol Parti üyeleri tarafından işçilere bildiri dağıtımı yapıldı. Bildiri dağıtımına Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Sevda Karaca, Abdullah Gözen, Edhem Ünal ve Emek Partisi GYK üyesi Levent Tüzel de katıldı. İşçiler ıslıklarla, alkışlarla destek verdi. BÜYÜK TÜRKİYE HİKAYESİ YAZANLAR İŞ CİNAYETLERİNİ SAKLADILAR Mesai çıkışında işçilere seslenen Karaca,  “Bu ülkenin dört bir tarafında inşaatların yükselmesiyle övündüler. O inşaatların betonlarının işçi kanıyla karıldığını anlatmadılar. O inşaatların sizin alın terinizle yükseldiğini anlatmadılar. Büyük Türkiye hikayesi yazdılar. Ama inşaat işçilerinin o inşaatlarda canından olduğunu, her gün iş kazaları, iş cinayeti yaşandığını anlatmadılar, sakladılar” dedi. İnşaat işçilerinin ülkenin dört bir tarafında büyük adalet sarayları, büyük cezaevleri inşa ettiğini söyleyen Karaca, “Ama biz ne adalet bulabildik ne de bu adaletin sağlanması için işçilere hukuk tanındı, adalet tanındı. Ve cezaevlerinde bizim siyasi iradelerimizi hapsettiler” diye konuştu. İnşaat işçilerinin çalışma koşullarına da vurgu yapan Karaca “Biz inşaat işçilerinin bu ülkenin dört bir tarafında kurtlu yemeklere, kurtlu yataklara mahkum edildiğini biliyoruz.  Biz bu ülkede banyosu, tuvaleti olmayan inşaat şantiyelerinde ölesiye çalıştırıldığınızı biliyoruz” dedi. İnşaat işçilerinin doğduğu topraklardan uzakta çalışmaya mahkum edildiğine dikkat çeken Karaca, “Doğduğumuz topraklardan doymak için buralara geldik. Şimdi doğduğumuz yerlere, oylarımızın olduğu yerlere geri döneceğiz. Artık ölmemek için kurtlu yemeklere mahkum kalmamak için, taşeronun elinde sürüm sürüm sürülmemek için” dedi. İŞÇİLERİN OY KULLANABİLMESİ İÇİN SEFERBER OLDUK İşçilere 14 Mayıs’ta oy kullanma çağrısı yapan Karaca, “Bir gün işe gitmesek ücretimizi kesenler aylardır alın teri döktüğümüz ücretlerimizi vermiyorlar. Özellikle 14 Mayıs öncesinde işçiler gidip oylarını kullanmasın diye izin vermiyor. Pek çok açıdan engellerle karşılaştığınızı biliyoruz. Her şeyimizde bizi ekmeğimizle tehdit etseler de gideriz. Biz barış isteyenler, biz ana dilinde konuşmak isteyenler, biz doğduğu yerde doymak isteyenler olarak gideceğiz, oy kullanacağız. Emek ve Özgürlük İttifakı, Yeşil Sol Parti işçilerin oylarını kullanabilmesi için bütün olanaklarını seferber etmiş durumda. Eğer oy kullanmanızın önüne herhangi bir engel varsa o engeli birlikte kaldıracağız, tek adamın işçilerin önüne diktiği bütün engelleri kaldıracağımız gibi” dedi. Karaca son olarak şunları kaydetti: “14 Mayıs'ta artık yeni bir ülkeyi; işçilerin, emekçilerin, Kürtlerin, gençlerin, kadınların haklarını hep birlikte elde etme mücadelesinin kanallarını açtığımız bir ülkeyi birlikte kuracağız.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.