Hava Durumu

#Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

“Ekonomiye Odaklanmamız Gerekiyor” Haber

“Ekonomiye Odaklanmamız Gerekiyor”

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunluk içerisinde gerçekleştiğini kaydeden GTB Başkanları, millet iradesinin sandıkta tecelli ettiği seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundular. Sandık başına giderek oylarını kullanan; Türkiye’nin geleceğine ve demokrasisine sahip çıkan tüm seçmenlere teşekkür ederek, seçilen kent yöneticilerine görevlerinde başarı dileyen GTB Başkanları, Türkiye’nin artık zaman kaybetmeden gerçek gündemi olan ekonomiye yönelmesi gerektiğini vurguladılar. Yerel seçimlerin artık geride kaldığına işaret eden GTB Başkanları, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: “2023 yılında yapılan genel seçimlerin ardından 2024 mahalli idareler seçimleri de dün itibariyle artık geride kaldı. Türkiye’nin önünde 4 yıl gibi uzun bir seçimsiz süreç var. Seçim atmosferinden uzak bir fırsat dönemi olarak gördüğümüz bu zaman dilimini mutlaka en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ekonomide kat etmemiz gereken çok mesafe ve yapacak çok işimiz var. Bu dönemin gerek yerel yönetimler gerekse de ülkemiz açısından büyük bir titizlikle ele alınması gerekiyor. Bu süreçte enflasyonla mücadelenin yanı sıra kapsayıcı büyüme için yapısal reformların hayata kazandırılması açısından büyük önem taşıyor. Yapısal reformlarda atılacak etkin ve kararlı adımlar üretim ve rekabet gücümüzü koruyarak, sürdürülebilirliğin sağlanmasına dolaysısıyla toplumsal refahın artmasına katkı sunacaktır. Ekonomi yönetimimiz tarafından uygulamaya alınan ve ekonomik dönüşümümüze yön verecek olan Orta Vadeli Programın kararlılıkla sürdürülmesi ise bizleri bu yolculukta hedeflerimize taşıyacaktır. Yeni başarı hikâyeleri yazmak hedefiyle ilk adımlarımızı attığımız Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, millet olarak güç ve akıl birlikteliğiyle aydınlık yarınlarımızı hep birlikte çok daha güçlü adımlarla yürüyeceğimize gönülden inanıyoruz. İş dünyası olarak, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, tüm gücümüzle yatırıma, üretime, ihracata ve istihdama katkı sunmaya var gücümüzle devam edeceğiz.”

Gaziantep’in Asrı Aşan ‘Gazi’lik Gururu Haber

Gaziantep’in Asrı Aşan ‘Gazi’lik Gururu

Gaziantep halkının 103 yıldır Gazi’lik unvanını büyük bir onur ve gururla taşıdığını kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi, “Gaziantep savunması; şanlı tarihimizde ellerinde vatan ve millet sevdalarından başka hiçbir silahı olmayan Antep halkının tarihe altın harflerle nakşettiği bir kahramanlık destanıdır. Birinci dünya savaşı sonrası önce İngilizler, ardından da Fransızlar tarafından işgal edilen Gaziantep, 11 ay süren kuşatma boyunca dünya tarihinin gördüğü en büyük bağımsızlık mücadelelerinden birine sahne olmuştur. Dışarıdan hiçbir destek ve yardım almadan, kendi kısıtlı imkanlarıyla düşman ordularına karşı amansız bir mücadele veren şanlı ecdadımız, inancın ve vatan sevgisinin tüm zorlukların üstesinden geleceğini bu süreçte tüm dünyaya göstermiştir. 11 ay boyunca 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla vatan topraklarını müdafaa eden, bu kutlu yolda 6 bin 317 evladını şehadete uğurlayan yiğit atalarımız, tarihe iz bırakan bu şanlı direnişleriyle kendi yazgısı ile baş başa kalan Anadolu insanımız için de bağımsızlık yolunda ilham kaynağı olmuştur. Bağrından Şahinbey, Şehitkâmil, Karayılan gibi isimsiz nice kahramanlar çıkaran Antep halkının göstermiş olduğu bu taktire şayan direniş, TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde şehre 'Gazi' unvanı verilerek taçlandırılmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben Antepliler ‘in gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar' sözüne de mazhar olan Gaziantepliler, Gazilik onurunu ve şerefini İstiklal Madalyası ile birlikte 103 yıldır ilk günkü heyecanla göğsünde taşımaktadır. Bu onuru bundan sonra da ebediyen taşımaya devam edecektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Gaziantep’e ‘Gazi’ unvanı verilişinin 103. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Antep'i Gaziantep yapan tüm aziz şehit ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

“Üretici ve tüketici korunacak” Haber

“Üretici ve tüketici korunacak”

Gaziantep’te büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı sayısında bir problem olmadığını kaydeden Akıncı, önümüzdeki günlerde fiyatların normal seyrine dönmesini öngördüklerini dile getirdi. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Kurban Bayramı sonrası kamuoyunda kırmızı et fiyatlarında arz azlığı ve girdi maliyetlerine bağlı olarak fiyat artışı yaşanacağı yönündeki iddialara açıklama getirdi. Kurban Bayramı’nda Gaziantep’te canlı hayvan satış fiyatlarında bir dalgalanma yaşandığını anımsatan Akıncı, “Bunun sebebi vatandaşlarımızın kurban kesimlerinde tercihlerini büyükbaş hayvan yerine küçükbaşa kaydırması ve alımlarını da son güne bırakmasından kaynaklandı. Aynı zamanda deprem bölgesinde yaşayan birçok vatandaşımızın da kurban kesimleri için Gaziantep’i tercih etmesi kentte küçükbaş hayvana yoğun talep oluşmasına ve fiyatlarında belli oranda artmasına sebebiyet verdi” dedi. Bayramda talebin beklenilenden daha fazla olmasından dolayı bayram sonrası et fiyatlarında bir artış gözlemlendiğini aktaran Akıncı, “Yaşanan bu durum karşısında et üreticileri ve bağlı bulundukları STK’larla zaman kaybetmeden iletişime geçtik. Tüketicinin uygun fiyatlarda et tüketimi yapabilmesi için gerekli istişarelerde bulunduk. Bu konuda gerek esnafımız gerekse üreticilerimiz büyük duyarlılık gösterdi. Gaziantep’e şu an çevre illerden canlı hayvan girişi olmakta ve fiyatlar bu ayın 4’ünden itibaren düşmeye ve yeniden dengelenmeye başladı. Arzda bir sorun yok ilerleyen günlerde fiyatların hem üretici hem de tüketiciyi koruyan seviyelere geleceğini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Belirsizlik sona erdi” Haber

“Belirsizlik sona erdi”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye’nin demokrasi geleneğine yakışır bir olgunlukla sandık başına giderek Cumhurbaşkanını ve Milletvekillerini belirlediğini kaydeden GTB Başkanları; seçim atmosferinin geride kaldığını ve Türkiye’nin ikinci yüzyılına daha güçlü adımlarla girebilmesi için artık çok daha fazla çalışma zamanı olduğunu ifade ettiler. Seçimlerin sona ermesiyle belirsizliğin ortadan kalktığını, yeni başarı hikayeleri yazmak için yeni bir miladın başladığını belirten GTB Başkanları, yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ülkemiz bir seçim sürecini daha demokratik bir ortamda, huzur ve güven iklimi içerisinde geride bıraktı. Millet iradesinin geniş bir katılımla sandıkta tecelli ettiği seçim sonuçları, ülkemizin ne kadar sağlam ve güçlü bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Milletimiz hür iradesini sandığa yansıtarak kendi yol haritasını ve kendi geleceğini tayin etmiştir. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyor, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve parlamentoya girmeye hak kazanan tüm siyasi partiler ve milletvekillerini tebrik ediyoruz. Seçim maratonunu artık geride bıraktık ve hızlı bir şekilde bu atmosferden çıkarak Türkiye’nin ana gündem maddelerine dönmemiz gerekiyor. Ve bunların başında da ekonomi geliyor. Geleceğin güçlü Türkiye'sinin inşa edileceği yeni bir döneme adımlarımızı atıyoruz ve bu konuda gerek Cumhurbaşkanlığı kabinemize gerek ekonomi yönetimimize ve gerekse de reel sektörümüze çok önemli görevler düşüyor. Türkiye’nin ikinci yüzyılının eşiğinde, geleceğe güvenle bakabilmek ve daha istikrarlı adımlarla yürüyebilmek için iş dünyası olarak her zamankinden çok daha fazla üretmeye, ihracata, istihdam sağlamaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz.”  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.