Hava Durumu

“İki eczaneden biri kapanır”

Sorunlarına çözüm bulunmadığını belirten eczaneler, ülke genelinde 1 günlük kapatma eylemi yapmaya hazırlanıyor. Krizin eczaneleri ciddi sıkıntıya soktuğunu belirten Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı Demirci, “ Bu politika devam ederse, her iki eczaneden birisi tamamen kapanabilir.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İki eczaneden biri kapanır”

Sorunlarına çözüm bulunmadığını ve ciddi sıkıntı içerisinde olduklarını belirten eczaneler, seslerini duyurmak için eyleme hazırlanıyor. Türk Eczacılar Birliği, ülke genelinde bir günlük kapatma eylemi yapacağını duyurdu. Eczacıların taleplerine kulak tıkandığını belirten Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, “Daha fazla kazanmak değil, geçmiş yıllardaki koşullarımıza dönmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

TALEPLERİMİZE KARŞILIK BULAMADIK

Bir günlük kapatma eyleminin sorunlarına çözümüne yönelik bir çare arayışı olduğunu belirten Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci,  “ Zaten bu politikanın devam etmesi durumunda eczanelerin ayakta durması çok zor. Ülke iki eczaneden bir tanesi tamamen kapanabilir.

Günü değil, geleceği kurtaracak çözümler getirilmeli. Uzun zamandan beri eczanelerin içinde bulunduğu krizi dillendiriyoruz. Çare arayışlarımız, yani bu kamu tarafından taleplerimiz sürüyor. Fakat şartlarımızın iyileştirilmesiyle ilgili bugüne kadar çok karşılık bulamadık. Türk eczacılar birliği olarak bir eylem planladık. Bir günlük kapatma eylemi ile eczanelerin durumuna bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ DAHA FAZLA KAZANMAK DEĞİL

Eczanelerin kriz ile birlikte çok şey kaybettiğinin altının altını çizen Demirci, “Ekonomik olarak çok şey kaybettiler. İlaç fiyat kararnamesinin sağlıklı bir işleyişi olmamasıyla beraber eczaneler daha az kazanır hale geldiler. Dolayısıyla eczacılar, eczanenin işletmesini, kirasını, elektrik parasını artık karşılayamaz hale geldiler. Kendimize daha iyi şartlar istiyoruz.

İktidar, sürekli kat marjlarını arttırdık şeklinde açıklama yapıyor. Çok küçük iyileştirmeler yaptılar. O da bizi kurtarmıyor. Bizim istediğimiz şey daha fazla kazanmak değil. Geçmiş yıllardaki koşullarımıza geri dönmek istiyoruz. Bu politikanın devam etmesi durumunda iki eczaneden bir tanesi kapanabilir. Eczacılar bu giderlerin altından kalkamaz.’’ açıklamasını yaptı.

C.BOZKURT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.