Hava Durumu

Projeler, başlıyor, bitmiyor…

Gaziantep, projeleri ile adından söz ettirirken, son dönemde bitirilemeyen projeleri ile de gündeme geliyor. Yapımı yıllar süren Olimpik Yüzme Havuzu’ndan sonra şimdi de Şehir Hastanesi’nin yapımı yılan hikayesine döndü. Havuzun yapımı 7 yıl sürerken, Şehir Hastanesi’nin ne zaman bitirilebileceği belirsizliğini koruyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2022 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2022 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Projeler, başlıyor, bitmiyor…

Maliyetlerdeki aşırı yükselişin ardından, ihaleyi alan müteahhitlerin çıkmaza girdiği Millet Bahçesi, Güneyşehir ve Kuzeyşehir’de projelerin akıbeti de merak ediliyor.

Kira ve konut fiyatlarının katlandığı kentte, kamunun yaptığı projelerin tamamında maliyet unsuru ciddi sıkıntı yaratıyor. Sözü verilen ve yapımına başlanan konut projelerin yarım kalması vatandaşın tepkisini çekiyor.

ŞEHİR HASTANESİ DE ŞEHİR EFSANESİ OLDU

Temeli 2013 yılı sonunda atılan ve 3 yılda tamamlanacağı açıklanan Gaziantep Şehir Hastanesi, aradan 9 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamadı. ‘Ortadoğu'nun Sağlık Üssü ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi' özelliğini taşıyacağı ilan edilen Gaziantep Şehir Hastanesi'nin temeli, 26 Aralık 2013'te dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atılmıştı.

2019’da yaptığı açıklamalarda Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaat seviyesinin yüzde 35’inin tamamlandığını söylenmişti. Ak Partili vekillerin 2022 Ankara ziyaretinde 2020’de bitirilmesi hedeflenen Şehir Hastanesi’nin yapımı için yeniden bir yol haritası çizileceği söylendi.

KONUT PROJELERİ DE ASKIDA

Kuzeyşehir’de 2015 yılında 50 bin konut olarak planlanan projede yalnızca 10 bin konut tamamlandı. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen planlanan konut sayısına ulaşılamadı. Yine Güneykent’te 14 bin konut sözü verilmesine karşılık 2 bin konut için ihale yapıldı. İki etapta proje durduruldu.

Çoğu kamu projesinde maliyet artışlarından dolayı inşaatlar tamamlanamazken yeni sözler verilmesine ise vatandaş tepkili.

MİLLET BAHÇESİ DE BİR TÜRLÜ BİTMİYOR

Artan maliyetler, 72 milyon TL bedel ile ihalesi yapılan Millet Bahçesi Projesi’ni etkiledi. 22 Şubat 2022’de tamamlanması öngörülen projede hala çalışmalar devam ediyor.

Gaziantep'te 2018 yılında yıkımına başlanan 16 bin 981 kişi kapasiteli Kamil Ocak Stadı alanına inşa edilen Millet Bahçesi’nde çalışmalar tarihler 2022 yılını gösterirken de devam ediyor.

Gaziantep hedeflediği büyük projelerin yapımında yıllar devrilirken vatandaşlar, projelerin bir an önce tamamlanması için ciddi girişimlerde bulunulmasını bekliyor.

M. TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.