Hava Durumu

Büşra Pekin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Ünlü oyuncu Büşra Pekin yeni imajıyla bambaşka biri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 21:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2023 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Büşra Pekin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Oyuncu Büşra Pekin, son dönemde rol aldığı projelerin yanı sıra değişimiyle de gündeme geliyor. "Dilber Ay" filmindeki performansıyla beğeni toplayan Büşra Pekin, çekimler sonrası sıkı bir diyete girmiş verdiği kilolar ve imaj değişikliğiyle beğeni toplamıştı.

"Dilber Ay" filmindeki performansıyla beğeni toplayan Büşra Pekin, verdiği kilolar ve imaj değişikliğiyle dikkat çekti. Rolü için 9 kilo alan ve ünlü oyuncu, herkesten gizlediği sır diyetiyle 15 kilo verdi. 

Büşra Pekin, Çok Güzel Hareket Bunlar programıyla adını duyurmuştu. Son dönemle sıkılıkla gündeme gelen ünlü oyuncunun yaşamı merak ediliyor. Peki, Büşra Pekin kimdir, kaç yaşında, nereli? 

30 Haziran 1982 tarihinde babasının işi gereği yerleştiği Suudi Arabistan'da dünyaya gelmiştir.

Annesi Ankaralı, babası ise Selanik göçmeni İstanbullu olan Büşra Pekin, İzmir'de büyümüştür.Yaşar Neng Koleji’nde başladığı lise eğitimini ABD Arkansas Lake Side High School’da tamamladı.Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümünden mezundur.

BÜŞRA PEKİN'İN KARİYERİ...

2002 yılında En Son Babalar Duyar dizisine konuk olması ile kamera önü oyunculuğa ilk adımını attı. 2005 yılında BKM Mutfak oyuncularına katıldı. 2006 yılında yeni nesil Bir Demet Tiyatro ekibinde de yer aldı. 2007 yılında Kutsal Damacana adlı filmde Selen karakteriyle başrolde yer aldı. Birçok dizi projesinde yer aldıktan sonra 2008-2010 yılları arasında Çok Güzel Hareketler Bunlar programında yer aldı ve çeşitli tiplemelerle adından söz ettirdi, aynı zamanda bazı skeçlerin yazarlığını da üstlendi. 2009 yılında vizyona giren Neşeli Hayat filmindeki rolüyle 1 Sadri Alışık ödülü ve Sinema Yazarları Derneğinin düzenlediği ödül töreninde SİYAD En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

BÜŞRA PEKİN'İN OYNADIĞI DİZİLER

En Son Babalar Duyar

Hayat Bilgisi

Bir Demet Tiyatro

 Fırtına

 Sınıf

Çok Güzel Hareketler Bunlar

Geniş Aile

Muhteşem Yüzyıl

Aşağı Yukarı Yemişlililer

Annem Uyurken

İşler Güçler

 Kardeş Payı

Kim O!

2023 - Yıldız De Bana

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.