Hava Durumu

Uzatıcı, Dolgunlaştırıcı, Su Geçirmez Maskaralar Arasındaki Farklar

Göz makyajı, makyaj yaparken kesinlikle atlanılmaması gereken bir adımdır. Makyajın diğer elementleri, göz makyajı sayesinde tamamlanmış gözükür. Bir makyaj görünümü, göz makyajı olmadan eksik gözükecektir. Ruj, allık, kontür ve diğer makyaj unsurları, göz makyajı sayesinde etkili bir görünüme kavuşur. Note Maskara

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Uzatıcı, Dolgunlaştırıcı, Su Geçirmez Maskaralar Arasındaki Farklar

Göz makyajı yaparken birçok farklı makyaj malzemesi kullanılabilir. Göz makyajı bazı, kapatıcı, far, göz kalemi, eyeliner ve kaş kalemi, bu malzemelerden birkaçıdır. Maskara da göz makyajının oldukça önemli bir parçasıdır. Bu makyaj malzemesi 'rimel' olarak da bilinir.

Rimeller çeşitli özelliklere göre sınıflandırılabilir. Örneğin bazı rimel ürünleri, kirpikleri daha kıvrık bir hale getirmeyi hedefler. Bunun yanı sıra uzatıcı, dolgunlaştırıcı ve su geçirmez rimel çeşitleri de bulunur. Bu üç ürün birbirine çok benzese de kullanım amacı açısından birtakım farklılıklara sahiptirler.

Uzatıcı rimeller, kısa kirpikleri daha uzun bir hale getiren ürünlerdir. Bu ürünler, kısa kirpiklere sahip kişiler tarafından tercih edilebilir. Dolgunlaştırıcı rimeller ise kirpiklerin volümünü artırmayı hedefler. Hacimsiz kirpik probleminin çözümü, dolgunlaştırıcı rimellerdir.

Su geçirmez rimellerin öne çıkan özelliği ise bu ürünlerin suda çözünemiyor olmasıdır. Spesifik olarak 'su geçirmez' veya 'water-proof' ibaresine sahip olmayan rimel ürünleri, suda çözünebilir. Özellikle yaz aylarında rimelin terden akmaması için bu tür ürünler tercih edilebilir.

Maskara ve Doğal Makyaj: Hafif ve Doğal Görünüm

Maskara, koyu ve iddialı makyajlarda son ve tamamlayıcı dokunuşu yapmak için idealdir. Fakat günlük hayatımızda her zaman ağır makyajlar tercih etmek istemeyebiliriz. Bazı durumlarda ilgi çekici makyajlar yerine yalnızca bizi daha özenli ve toplu gösterecek makyajlara yönelmek isteyebiliriz. Rimel, bu tür makyajlarda da mutlaka yer alması gereken olmazsa olmaz ürünlerden bir tanesidir.

İş yeri, okul, aile buluşmaları veya daha günlük aktiviteler için doğal makyaj oldukça uygun olabilir. Doğal makyajın amacı yüzü birçok farklı ürün ile yormak değil, belirli ürünler ile en temiz görünümü elde etmektir. Yüzü canlı ve sağlıklı göstermeyi ve sadeliği hedefleyen bu makyaj türüne 'no makeup makeup' veya 'yok gibi makyaj' isimleri de verilir.

Rimelin yok gibi makyajlardaki rolü oldukça büyüktür. Hafif ve doğal makyajlarda yüzün yalnızca sorunlu bölgelerine odaklanmak daha doğru olacaktır. Örneğin, fondöteni tüm yüzünüze sürmek yerine yalnızca renk eşitsizliği bulunan bölgelere sürebilirsiniz. Ya da ağır bir kapatıcı uygulaması yapmak yerine, sadece göz altları ve burun kenarları gibi kısımları kapatmayı tercih edebilirsiniz.

Doğal makyajlarda rimel uygulaması yaparken de aynı mantıkla ilerleyebilirsiniz. Neredeyse takma kirpik görünümü oluşturacak kadar fazla ürün uygulamak, doğal makyajlar için uygun değildir. Bunun yerine yalnızca bir kat rimel sürmeniz fazlasıyla yeterli olacaktır. Makyajınızın doğallığını bozmadan rimel görünümünü desteklemek isterseniz, üst göz kapağınızın iç kısmına hafif bir siyah göz kalemi uygulaması yapabilirsiniz.

Maskara ve Lens Kullanımı: Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Lens kullanımında gerekli hijyen düzeyini sağlamak göz sağlığı için hayati bir önem taşır. Örneğin, lenslerin kullanım süresini aşılmaması ve ürün göze yerleştirilmeden önce ellerin yıkanması hijyen açısından oldukça önemlidir. Bu noktada, maskaranın lens kullanan kişilerde göz sağlığı açısından herhangi bir sorun oluşturup oluşturmadığı merak konusu olabilir.

Lens kullanan kişilerin maskara sürmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Fakat gerekli noktalara dikkat edilmediğinde, maskara ve lensin aynı anda kullanılması çeşitli sorunlara yol açabilir.

Lenslerin makyaj yapıldıktan sonra takılması sık sık yapılan hatalardan birdir. Lensler, yüze nemlendirici de dahil herhangi bir ürün uygulanmadan önce takılmalıdır. Fakat kullanılan lens türüne göre makyaj ve lens takma sırası değişebilir. Konuyla ilgili en sağlıklı bilgiyi edinmek için doktorunuza danışmalısınız.

Lens takarken, hangi tür maskara kullandığınız da önemlidir. Kolayca akabilen rimeller, lens kullanan kişilerin tercih etmemesi gereken ürünlerdir. Çünkü bu ürünler göz içine akıp lense veya gözünüze zarar verebilir. Eğer lens kullanıyorsanız, su geçirmez maskara tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Böylece ürünün göze akması veya bulaşması zorlaşır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da maskaranızı temizlemeden önce lenslerinizi çıkarmanızdır. Lensi çıkarmadan rimelinizi silmeye çalışmanız irritasyona yol açabilir.

Maskara Renk Seçimi ve Doğru Uygulama Teknikleri

En sık tercih edilen maskara renginin siyah olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz. Çünkü siyah, uğraşsanız da kötü sonuç almanızın oldukça zor olduğu bir rimel rengidir. Siyah rimel, her göz rengi için rahatlıkla tercih edilebilir. Fakat bazı rimel renkleri de, belirli göz renklerine oldukça yakışabilir. Örneğin, kahverengi veya ela gözlü kişilerde yeşil rimel gözleri makyajda ön plana çıkarır. Mavi ve yeşil gözler için de mor rimel iyi bir alternatiftir.

Rimelin nasıl uygulandığı da son görünümü etkileyen faktörlerdendir. Rimel hiçbir zaman makyajın başında uygulanmamalıdır. Diğer tüm göz makyajı ürünlerinden sonra rimel sürülmelidir. Rimel, kirpik diplerinden yukarı doğru uygulanmalıdır. Bir veya iki kat rimel, ulaşmak istediğiniz hacimli kirpik görüntüsü için yeterlidir. Çok kez uygulama yapmak kirpiklerin yapışık gözükmesine yol açabilir.

Rimel uygulaması yaparken sık sık yapılan yanlışlardan biri fırçayı çok fazla kez tüpe sokup çıkarmaktır. Maskara fırçasını ürün tüpüne çok sık sokup çıkarmanız daha fazla ürün almanızı sağlamayacaktır. Bu yanlış, maskaranızın kısa sürede kuruması ile sonuçlanabilir.

Note Shop Maskara Çeşitleri

Eğer kirpiklerinizi ön plana çıkaracak bir maskara arıyorsanız, Note Shop maskara çeşitlerine göz atabilirsiniz. Kirpiklerinizi daha uzun ve belirgin gösterecek maskara seçeneklerine Note Shop online mağazasında ulaşabilirsiniz.

Rimelinizin kirpiklerinizde daha iyi durmasını sağlamak için maskara bazı ürünümüzü inceleyebilirsiniz. Kıvırma etkili, kirpikleri tek tek ayırma etkili ve daha birçok rimel ürününe Note Shop aracılığı ile erişim sağlayabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.