Hava Durumu

Belediye Meclislerinde Büyük Değişim

Yerel Seçimlere 40 günden az bir süre Gaziantep’te siyasi partiler, meclis üyesi aday listelerini İlçe Seçim Kurullarına teslim etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Belediye Meclislerinde Büyük Değişim

YSK’ya tesliminin ardından Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclis Adaylarında büyük değişim yaşandığı görüldü.
45 kişilik Şahinbey Meclisinde 30, Şehitkamil Belediye Meclisinde ise 45 isimden 23’ü değişecek.

Aslettin Yıldız ve Güzelbey Listede Yok
AK Parti’de listeye giremeyen isimler Aslettin Yıldız, Adnan Erdoğan, Abdullah Bedirhanoğlu, Ahmet İnal, Ali Koçarslan, Bekir Aslan, Fetullah Genç, Hamit Kiraz, Hanifi Kızılbağ, Hilmi Öztürk, Hüseyin Kılıç, İbrahim Ceylan, İbrahim Halil Yayla, Hüseyin Deveci, Lokman Kavak, Mehmet Cevat Ensari, Mehmet Yaşar Göktürk, Mustafa Kaplan, Muzaffer Çolak, Salih Bük, Sait Şahin, Şıh Mehmet Öztürk, Yusuf Erdem Güzelbey listede yer almayan isimler oldu. Yine MHP’li Meclis üyeleri Alpaslan yıldırım, Halil Beyazay, Memik Since ve Nazir Aslan yeni dönemde Meclis Listelerinde yer almayan isimler oldu.

Bu İsimler Değişmedi
Geçen AK Parti ve MHP Listelerinden Meclis Üyesi seçim 12 isim ise değişmedi. AK Parti Listesinde değişmeyen Osman Toprak, Halil Uğur, Bedia Darıcılar, Cuma Güzel, Gamze Gül Günsoy, Mustafa Kemal Töremişoğlu, Mehmet Akıncıoğlu, İsrafil Yeşiltaş, Müslüm Yüksel, Ali Bayram Özkardemli, Emine Ayaz olurken MHP’de ise daha önce milletvekili adaylığı için istifa eden Abdullah Şaşuşağı yeniden aday gösterildi.

İşte Listeye Yeni Giren İsimler
Listeye yeni giren isimler ise Said Şahin, Mustafa Durmuş, Abdulkadir Sökücü, Cuma Kaymakçı, Uğur Şahan, Şevki Özkaya, Zehra Ünal, Ömer Faruk Eryılmaz, Hacı Mehmet Bozgeyik, Şükran yılmaz, Müslüm Erdoğan, Murat Aslan, Mustafa Tahir Özkara, Murat Darıcıoğlu, Çetin Okuyucu, Arif Görgün, Mahmut Kalkan, Furkan Özdemir, Fatih Tanrıöver, İlker Karakoç, Mehmet Mustafa Polat, İrfan Bakır, Kenan Benan Dölek, Mehmet Emin Toroman, Salih Mehtap, Selahattin Deniz, Ahmet Kaya, Ali Tonbak ve Hüseyin Güzel oldu.

CHP Meclis Üyeleri De Değişecek…
CHP’de ise aday adaylık başvurusunda bulunmayan Yılmaz Kireç ve Uğur Kalkan listede yer almadı. Bu isimlerin yanında Şahinbey Meclis üyesi Hurşit Besle’ye de listede yer verilmedi. 4 Şubat’ta yapılan ön seçimde birinci olan Hasan Şencan CHP’nin Meclis Üyesi Aday Listesinde ilk sırada yer aldı. Yine CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Demirel listede 4.sırada, Mahmut Öztürk 12 ve Uğur Kalkan’ın istifasıyla meclis üyesi olan Mehmet Dokbay ise 15.sırada yer aldı. Şahinbey Meclisinde 6 üyesi bulunan CHP’de meclis üyelerinin Hasan Şencan ve Mahmut Demirel dışında kalan 4 ismin değişeceği öngörülüyor

23 İsim Değişti

Seçim heyecanı yaşanırken, geçtiğimiz gün Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Aday Listeleri, İlçe Seçim Kuruluna teslim edildi. Mecliste üyesi bulunan AK Parti, MHP ve CHP’li isimlerde değişim yaşandığı görüldü. AK Parti ile ortak listede buluşan MHP’de mevcut meclis üyelerinden 2’si, AK Parti meclis üyelerinden 17 isim ve CHP’li meclis üyesi 5 isim yeni dönemde olmayacak… 

Şehitkamil’de 17 İsim Listeye Giremedi
Şehitkamil Belediyesi listesine giremeyen isimler, Aslıhan Tanrıöver, Ayşe Gül Oku, Enes Özkarslı, Esma Özkara Önol, Eyyup Üstünbostancı, Fatih Yıldız, Hasan Güzelcan, İdris Yaşar, İsmail Çalışkan, Mehmet Arıkan, Mehmet Berk, Mehmet Okyay, Mehmet Zeki Yardımcı, Memduh Sapçı, Necmettin Esen, Özgür Özdağlı, Özlem Olgunus oldu. Hali hazırda meclis üyesi olan isimlerin listede yer almadığı, 17 ismin değiştiği görüldü. 

MHP’de Liste Başı Memik Yılmaz…
AK Parti Listesi’nden seçimlere giren MHP’li isimler de belli oldu. MHP’de liste başı olan isim Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz oldu. Yılmaz, AK Parti Listesinde 6.sırada yer aldı. 

MHP Adayları Da Değişti

Bozbeyli Eşme, Mutlu Orhan ve Rıdvan Küççük 2019 seçimlerinde MHP’de Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmişti. Söz konusu isimlerden yalnızca Bozbeyli Eşme’nin listeye girdiği görüldü.

Atar ve Sucu Liste Başı
CHP Şehitkamil Listesi’nde de değişim yaşandığı görüldü. 2019 Yerel Seçimlerinde Beyhan Külekçi, Mehmet Sucu, Seydi Vakkas Tuncer, Adnan Erol, Hasan Nesanır, Ersin Atar, Remzi Büyüknacar ve Ali Güdücü, meclis üyesi seçilmişti. Geçtiğimiz gün YSK’ya teslim edilen listede değişim yaşandı. Meclis Üyesi Beyhan Külekçi ve Hasan Nesanır yeniden aday olmadığı listede ilk sırada Ersin Atar yer aldı. Atar’ı Mehmet Sucu, Ural Yıldırım, Uğur Acıoğlu, Ceren Benli, Süleyman Türkmen, Sait Yalçın ve Ali Güdücü takip etti.

CHP Listesi De Değişti
Listede mevcut meclis üyelerinden Seydi Vakkas Tuncer yer almazken, Ersin Atar, Mehmet Sucu ve Ali Güdücü listede yer buldu. Ural Yıldırım, Uğur Acıoğlu, Ceren Benli, Süleyman Türkmen ve Sait Yalçın ise seçilecek noktada listeye giren isimler oldu. Bu yönüyle CHP’nin Şehitkamil Belediye Meclis Üyelerinde de önemli bir değişim yaşandığı görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.