Hava Durumu

Büyükşehir’de Dengeler Değişti

31 Mart Yerel Seçimleri Gaziantep’te büyük değişimleri de beraberinde getirdi. Yerel Seçimlerde başta Şehitkamil Belediyesi olmak üzere Nizip, Yavuzeli ve Oğuzeli Belediyelerini CHP ve Yeniden Refah Partisi kazandı. 

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Büyükşehir’de Dengeler Değişti

31 Mart Yerel Seçimlerin ardından gözler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne çevrildi. GBB Başkanı Fatma Şahin’in yeni dönemde A Takımında yer alacak isimler merak konusu olurken, Başkan Yardımcılıkları ve Üst Düzey İdari kadroda büyük değişim yaşanacağı, bazı isimlerin ise görevlerinden ayrılmak için Şahin’den izin istediği öğrenildi.

Büyükşehir Meclisinde Dengeler Değişti

Önceki yıllarda yalnızca AK Parti ve CHP’nin grup kurduğu   Büyükşehir Belediye Meclisinde yeni dönemde grubu bulunan parti sayısı 4’e yükseldi. Yeniden Refah ve MHP, yeni dönemde Büyükşehir’de grup kuran partiler oldu. Daha önce mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’nin ise meclis üyesi sayısı 22’ye düştü. Yeni dönemde CHP 16, MHP 7 ve YRP 8 meclis üyesi ile mecliste temsil edilecek.

A Takımında Kimler Olacak?

Büyükşehir Belediye Meclisinde durum böyle olurken en çok merak edilen konu ise, ‘’Fatma Şahin’in A Takımı ve Üst Düzey Kadroda kimler olacak?’’ sorusu oldu.  AK Parti kulislerinden edinilen bilgiler yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi’nde önemli değişimlerin yaşanacağına işaret ediyor.

Fatma Şahin’den Kimler İzin İstedi?

Edinilen bilgilere göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Belediye Başkan Yardımcıları ve Üst Düzey Yönetimlerde değişim yaşanacak. Yeni dönemde meclis üyelikleri için aday olmayan Mehmet Berk ve Erdem Güzelbey’in yanı sıra üst düzey yöneticilerden de değişimler olacağı öğrenildi. Bazı sürpriz isimlerin ise yeni dönemde görevden ayrılmak için GBB Başkanı Fatma Şahin’den izin istedikleri gelen bilgiler arasında.. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Nisan ayı Meclis Toplantısı ve sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Yardımcılıkları başta olmak üzere üst düzey yönetimlere yeni isimlerin geleceği konuşuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.