Hava Durumu

CHP’de Dikkat Çeken İsimler

CHP’de Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi adaylarının belirlenmesi için delegeler hafta sonu sandığa gitti.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP’de Dikkat Çeken İsimler

Örgüt denetiminde basit usulle gidilen seçimde, 1300 delege Belediye Meclis Üyesi Adaylarını belirlemek için oy kullandı. Yapılan seçimde delegenin oyları ise mevcut meclis üyelerinden yana oldu. Şahinbey’de Hasan Şencan, Şehitkamil’de ise Ersin Atar en çok oyu alan isimler oldu.

CHP Gaziantep’te geçtiğimiz hafta sonu Ön Seçim heyecanı yaşandı. CHP İl ve İlçe Teşkilatları, Genel Başkan Özgür Özel’den aldıkları ön seçim sözünün ardından kolları sıvamıştı. Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Adaylarının belirlenmesi için geçtiğimiz hafta sonu 1300 delege sandık başına gitti.

36 Aday Adayı İçin Oy Kullanıldı
Gaziantep’in en büyük ilçesi olan Şahinbey’de de meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için delegeler sandığa gitti. 650 delegenin bulunduğu CHP Şahinbey’de yüzlerce delege oy kullandı. Şahinbey Belediye Meclis Üyeliği için başvuru yapan 36 aday adayı delegeler karşısında ter döktü. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği seçim 09.00’da başladı saat 17.00’de sona erdi.

Şehitkamil’de 52 Aday Adayı Vitrine Çıktı
CHP’de ilk olarak Şehitkamil İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Ön Seçim başladı. 650 delegenin sandık başına gittiği CHP Şehitkamil’de, Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı için başvuru yapan 52 isim ter döktü. Saat 08.30’da başlayan oy verme işlemi saat 16.30’da sona erdi.

Mevcut Üyeler Öne Çıktı

Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Adaylarının belirlenmesi için yapılan seçimde mevcut meclis üyeleri öne çıktı. 

Şahinbey’de Şencan Öne Çıktı

Şahinbey’de 350 delegenin oyunu alan CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hasan Şencan, ön seçimde en çok oyu alan isim oldu. Şencan'ı 345 oyla Yılmaz Güler, 314 oyla Mahmut Demirel, 312 oyla Hüseyin Buğur, 276 oyla Ali Şimşek takip etti.

Şehitkamil’de Atar ve Sucu Lider

Şehitkamil’de de sonuç değişmedi. 52 meclis üyesi aday adayının yarıştığı seçimde en fazla oyu alan isim Ersin Atar oldu. 388 delegenin oyunu alan Atar'ı 376 oyla Mehmet Sucu, 336 oyla Ural Yıldırım, 308 oyla Sait Yalçın ve 295 oyla Resul Öksüz takip etti. 
Genel Merkeze gönderilen ön seçim sonuçlarının ardında gözler kesin aday listelerinin asıl şekilleneceğine çevrildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.