Hava Durumu

CHP’de kriz bitmiyor

19 Ağustos'ta yapılan Şahinbey İlçe Kongresi'nde meclis üyeliğine seçilen 18 isimden 9'u şok karar nedeniyle istifa etti. Yönetimde istifaların etkisi devam ederken, ilçe yedek listesindeki 11 ismin daha istifaya hazır olduğu iddia edildi...

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2023 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP’de kriz bitmiyor

İl kurultayının hemen ardından CHP Şahinbey ilçe teşkilatı içinde çıkan kriz kafa karışıklığına neden oldu.

CHP Şahinbey İlçe Kongresi 19 Ağustos'ta yapıldı. Seçimlere tek kongre listesiyle katılan Mehmet Aydın Şahin, yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güvenini tazeledi.

İL KONGRESİ FİTİLİ ATEŞLEDİ İDDİASI

Edinilen bilgilere göre Şahin ile yöneticiler arasında fikir ayrılıkları olduğu, bu ayrılıkların da İl Kongresi sürecinde iyiden iyiye hissedildiği yönünde oldu.

37 GÜN SÜREN YÖNETİM

CHP Şahinbey İlçe Yönetiminden istifa depremi yaşandı. Salı günü 9 ilçe yöneticisinin noter kanalı ile istifasını sunması CHP Şahinbey’de yönetim krizine neden oldu. İlçe Yönetiminin kongrenin üzerinden 37 gün geçmişken istifası parti içinde de yankı uyandırdı.

YÖNETİM DÜŞMEDİ

Parti tüzüğüne göre İlçe Yönetiminde salt çoğunluğun bir fazlasının istifası durumunda yönetim düşüyor. 18 kişilik yönetimden 9 kişinin istifası sonrasında Mehmet Aydın Şahin’in yönetimi devam ediyor.

NOTER KANALI İLE İLETTİLER

18 kişilik yönetim listesinden 9 kişi ilçe yönetiminden istifa etti. Edinilen bilgiye göre Umut Ağcabay, Dede Demir, İnan Çolak, Reşat Gökalp, Oktay Kellecioğlu, Okan Karlıdağ, Belgin Göksu, Ozan Güneş ve Zeynel Ata Türk, istifalarını noter kanalı ile iletti.

YEDEK LİSTEDEN ATAMA OLACAK

İstifaların İlçe Yönetimine ulaşmasının ardından Mehmet Aydın Şahin’in yedek listeden yöneticileri yönetime alması ve İlçe yönetimini toplaması bekleniyor.

YEDEK YÖNETİM DE İSTİFAYA HAZIRLANIYOR İDDİASI

İlçe yönetimine yedek listeden yapılacak atama beklenirken, bir başka iddia ise yedek listede bulunan 11 ismin de istifaya hazırlandığı yönünde oldu. İddialar doğru ise CHP Şahinbey İlçe Yönetiminin kısa ömürlü olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.