Hava Durumu

“CHP, Gaziantep’te artık kazanmalı!”

Bir zamanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olan Gaziantep’te, yıllardır başarılı sonuç elde edilemiyor. 2022 yılında olası bir erken seçim ihtimaline karşı hazırlıklı olunması ve parti içerisinde birlik ve beraberliğin sağlanması için partililer tarafından CHP Gaziantep Birlik ve Dayanışma Grubu kuruldu. Bir manifesto yayımlayan CHP Gaziantep Birlik ve Dayanışma Grubu, Gaziantep’te yerel iktidarın sağlanması için parti içerisinde ekipçilik ve şahsi iktidar yerine partinin Gaziantep’te iktidarı konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2021 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2021 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“CHP, Gaziantep’te artık kazanmalı!”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gaziantep’te uzun yıllardan bu yana istediği başarıya ulaşamıyor. İYİ Parti ile Yerel Seçimler için yapılan ittifak sonrası ancak iki ilçede başarıya yakalayan CHP’de Araban Belediye Başkanının AK Parti’ye geçmesi sonrası elinde kalan belediye sayısı 1’e düştü. Yıllardır başarıya aç olan Gaziantep İl ve İlçe Örgütlerinde yaşanan gerilim, kişisel çıkarların partinin önüne nedeniyle ortaya çıkan başarısız tablo tartışmalara neden oldu.

CHP GAZİANTEP BİRLİK VE DAYANIŞMA GRUBU, KURULDU

Koronavirüs pandemisi, yaşanan ekonomik buhran sonrası 2022 yılında yapılması beklenen olası erken seçim öncesi CHP Gaziantep’te partililer tarafından CHP Gaziantep Birlik ve Dayanışma Grubu kuruldu. Bir manifesto yayımlayan CHP Gaziantep Birlik ve Dayanışma Grubu, parti içerisindeki kavgaların, kişisel çıkar ve menfaatlerin yerini partinin iktidarının alması için bir takım önerilerde bulundu.

“PARTİNİ İKTİDARINA ODAKLANMALIYIZ”

CHP Gaziantep Birlik ve Dayanışma Grubu Manifestosunda, “Yıllardır özlemini çektiğimiz “Yerel İktidara” kavuşmak zor değil! Seçim kazanma özlemimize “Dostlarımızla” beraber ulaşabiliriz.  Kendi içimizdeki ekipçiliğe, gruplaşmalara verdiğimiz zamanı ve enerjiyi artık yerel sorunları gündeme getiren, fikir üreten ve çözüm sunan bir yaklaşımla mahallelere, köylere yaymanın tam zamanı.  Bizi yiyip bitiren “kişisel iktidar” kavgalarından uzak birleştirici, yapıcı, uyarıcı bir dille eleştiri ve özeleştiri çerçevesinde birbirimizi anlamaya, dinlemeye ve kendi içimizdeki sorunları çözerek partimizin iktidarına odaklanmalıyız. Bütün küçük hesapları boşa düşürerek “ayak oyunlarına” son verip ittifaktaki dostlarımızla birlikte iktidar yolumuzu açacak yürüyüşümüzü başlatmalıyız. Peki ne yapmalıyız!

“BÜTÜNLÜK SAĞLANMALI”

“Biz Gaziantep’te CHP’ye gönül vermiş, yüreğini ortaya koymuş üyeler olarak önümüze konulacak bir “erken seçim” faktörüne karşı hazırlıklı olmalıyız. Geçmişte yapılmış olan, bundan sonra yapılmaması gereken yanlışlarımızı sıralayıp, ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız da yerel seçim kazanmalıyız sorularına cevap aramalıyız. Gelin bu cevabı hep birlikte arayalım:

Kendi içimizde farklılıklarımıza dayanan siyaset yapma anlayışımızı değiştirmeliyiz. Farklılıklarımızı, etnisite, mezhep ve inanç şeklimize göre değil, sorunlara bakış açımız ve çözüm önerilerimize göre belirlemeliyiz. Bu yaklaşım partimizin politikalarını hayata geçirmek konusunda bize zenginlik kazandırır, birbirimize güven inşa ettirir. “Kimliklerimiz”, “aidiyetlerimiz” bilginin, birikimin, deneyimin yerini aldı. Gaziantep’te kazanmak istiyorsak parti içinde yoldaşlık hukukunu, parti dışında dostluk hukukunu geliştirmeli kolektivizmi ve dayanışmayı arttırmalıyız. Farklılıklarımızı ve önceliklerimizi bir tarafa bırakarak cumhuriyetimizi bekleyen tehlikeye karşı parti içi bütünlüğü ön plana çıkarmalıyız.”

“KİŞİSEL ÇIKARLAR YERİNE PARTİNİN ÇIKARLARI ÖN PLANDA OLMALI”

“Kendi küçük iktidar kazanımlarımız için hem yerel iktidarı hem de genel iktidarı kaybediyoruz. Küçük ekipleri, grupları karşı karşıya değil yan yana getirecek olan parti disiplini ve tüzüğü olduğu kadar, vicdani ve ahlaki sorumluluklarımızdır da! Sorunlarımızı eleştiri, özeleştiri disiplininde çözmeli yolumuza devam etmeliyiz. Hiçbir “kişisel kariyer planımız” partinin başarısının önünü tıkamamalıdır. “Ayak oyunları” ve “kasaba politikası” yöntemlerini birbirimize yapmaktan kaçınmalı; Liyakat, saygı, sevgi, deneyim kavramlarını hayata geçirecek yöntemler geliştirmeliyiz. Bilmeliyiz ki başarı, bizi biz yapan değerleri hem birbirimize karşı hem de dışarıya karşı gösterdiğimizde gelir.”

“DAYANIŞMALIY ARTIRMALIYIZ”

“Gerek Kentimizin sorunlarını gerekse ülkemizin sorunlarını sadece söylemekle değil çözüm önerileri sunarak, o çözümün bir parçası olma istekliliğimizi göstererek yol alabiliriz. Bu minvalde bilimsel temellere dayalı toplumsal analizlerimizi ve ürettiğimiz çözüm önerileri ile halkın yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Her yerde olmalıyız, sokakta, fabrikada, tarlada sorunları yaşayanların yanı başında, yan yana olduğumuzu göstererek. Toplumsal hayat sadece işten ve evden ibaret değil. Sanatta, sporda, kültürel hayatta gençlerle ve kadınlarımızla birlikte yürüyerek, hayatın yüklerini omuzlarından almalıyız. Hayat yolculuğunda ideallerimizin gerçekleşmesi için mücadelemizi ve dayanışmamızı arttırmalıyız.”

“ARTIK YETER”

“Son olarak Gaziantep Kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz ki, geçmişin yanlışlarından yeni bir anlayış ortaya koymaya çalışıyoruz. Geleceğimizi, Şehrimizi ve ülkemizi ranta, talana teslim etmeyeceğiz. Artık yeter diyoruz!

Kentimizin geleceğinde söz sahibi olmak için partililerimizi ve dostlarımızı omuz omuza çalışmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.