Hava Durumu

CHP, Gaziantep’te coşkuyu yakalayamadı

CHP’nin Seçim Koordinasyon Merkezi açılış töreni, beklenen ilgiyi görmedi

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2023 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2023 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

14 Mayıs  Genel Seçimleri için partilerde hareketlilik iyice arttı. MHP, Ak Parti ve HDP,  aday tanıtım toplantıları ile parti üyelerini seçim atmosferine sokarken, CHP ve İyi Parti’de ise henüz sessizlik hakim. CHP’nin 15 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen seçim koordinasyon merkezi açılışı ise “CHP, Gaziantep’te yine bildiğiniz gibi.” dedirtti.

9 Nisan’da aday listelerinin açıklanmasının ardından partiler sahaya indi. İlk bir haftalık çalışmalara bakıldığında MHP, Ak Parti ve HDP’nin çalışmalar için daha organize olduğu, CHP ve İyi Parti’nin ise henüz hareketlenmediği görülüyor.


CHP’DE ORGANİZASYON SIKINTILI
CHP’nin 15 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirdiği Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı ise, partili coşkusundan öte, organizasyon bozuklukları ile dikkat çekti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katıldığı açılış töreni, organizasyon bozuklukları nedeniyle beklenen coşkuyu yaratamadı. 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sandalye üzerinde konuşturulduğu, partiliyi seçim atmosferine sokacak hiçbir organizasyonun yapılmadığı açılış töreni, “CHP, Gaziantep’te yine bildiğiniz gibi.” dedirtti. 


KARALAR’DAN GAZİANTEP’ ÖVGÜ
Uzun yıllar Gaziantep’te görev yaptığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “ Ben de yarı Antepli sayılırım. Onun için bugün burada olduğum için çok heyecanlıyım. Eski dostlarımla buluşma imkanı buldum.”dedi.
Evliya Çelebi’nin Gaziantep ile ilgili yazısını hatırlatan Karalar, “Evliya Çelebi’yi bile şaşırtmışsınız. Evliya Çelebi buraya geldiğinde hayranlık içinde kalmış. Demiş ki ‘Bu Antep’i anlatmaya ne yazı yeter ne başka bir şey yeter. O zamandan beri Antep’in önemi çok yüksektir. Bunu da hakkediyorsunuz. Biliyorsunuz Şahin Bey görevli olmamasına rağmen birçok Trablusgarp’ta Yemen’de gibi birçok yerde savaşmış ve Teğmen rütbesini almıştır. Kurtuluş Savaşı’nda destanlar yazmıştır. Ne yazık ki kanla kurulmuş bu cumhuriyet, binlerce atamızı verdiğimiz bu cumhuriyet tehlike altında. Ama cumhuriyeti korumak için yapacağımız tek şey var; bir oy vermek, bir oy verdikmek.”dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar açılış  konuşmasının ardından kurdeleyi keserek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.