Hava Durumu

Etiketlerin Hızına Yetişemiyoruz

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, yerel seçim çalışmaları kapsamında çalışmalar yürüttüğü sahada esnaf ve vatandaşla buluşuyor. Ekonomik krizin oluşturduğu olumsuz atmosferin vatandaş kadar esnafı da mağdur ettiğini belirten Meriç, "Bu kadar hızlı değişen ürün fiyatları görülmemiş bir durum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Etiketlerin Hızına Yetişemiyoruz

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, saha çalışmaları kapsamında talep ve şikayetleri dinliyor. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun vatandaşı ve esnafı zor duruma düşürdüğünün altını çizen Meriç, yüksek enflasyon nedeniyle esnafın elinin kolunun bağlandığını vurguladı.

Esnaf Sattığı Fiyata Ürün Alamıyor 

Meriç, fiyatların anlık değişmesine dikkat çekerek, ‘’Anlık değişen fiyatlar nedeniyle esnaf sattığı ücretten tekrar ürün alamaz hale geldi. Kriz, ekonomik daralmalar izah edilebilir. Ancak bu kadar hızlı değişen ürün fiyatları görülmemiş bir durum. Ziyaret ettiğimiz esnaflarda ortak sorun aynı. Örneğin bir şişe suyu 5 TL’ye satan esnaf tekrar toptancıya gittiğinde aynı fiyata alamıyor. Süt, peynir, zeytin ve diğer tüm temel gıda maddelerinde aynı sorun yaşanıyor" dedi. 

Vatandaş Da Mağdur Esnaf Da...

Değişken fiyatlar nedeniyle halkın alım gücünün de düştüğünü ifade eden Meriç, "Sebze ve meyve fiyatlarında da aynı çelişki var. Manav bugün 10 TL’ye sattığı ürünü halde aynı fiyata alamıyor. Piyasa adeta kilitlenmiş. Bu sürdürülebilir bir durum değil. 31 Mart sonrası büyük zamlar kapımızı çalacak. Emekli, işçi ve memura verilen zamlar daha cüzdana girmeden eriyip gitti" ifadelerine yer verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.