Hava Durumu

Gaziantep'te 5'inci Parti Olmayı Başardık

Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, geride kalan 31 Mart Yerel Seçimlerin’de tüm zorluklar ve engellemelere rağmen büyük çaba harcayarak Gaziantep'te 5'inci parti olmayı başardıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep'te 5'inci Parti Olmayı Başardık

Seçim sonrası değerlendirmelerde bulunan Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, "Her anlamda çok zorlu bir seçim süreci yaşadık. Bir yandan devletin tüm imkanlarını kullanan AKP, diğer yandan da devlet yardımı dahil bir çok kaynaktan beslenen 'sarı muhalefet' partileri ile yarıştık. 
Seçim çalışmalarımız boyunca afişlerimiz, pankartlarımız çalındı. Açık hava ilan-reklam alanlarında bizlere ücret karşılığı dahi yer verilmedi. Ama her yer Fatma Şahin'in reklamları ile dolduruldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adını, Fatma Şahin'in seçim çalışmaları için kılıf olarak kullandı. Zaman zaman engellemelerle karşılaştık. Ama yılmadık ve halkın umudu Zafer Partisi olarak sahada gür sesimizle yer aldık" dedi.
Gaziantep'te kısmen stratejik, kısmen partizanlık, kısmen de gönüllük esasına dayalı bir oy kullanma süreci yaşandığını ifade eden Pamuk, şunları söyledi: 
"Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Adayı olarak ben 25 bin 656 oy aldım.  Diğer ilçe adayları ile partimiz 41 bin 204 oy aldı. Zafer Partisi, Türkiye geneli 81 il içinde 7'nci, 20 bin üzeri oy alan İller içinde ise 4'üncü sıraya yerleşti. Zafer Partisi Türkiye genelinde yüzde 1.70 oranında oy alırken, Gaziantep'te yüzde 2,56 oy alarak Türkiye ortalamasından yaklaşık 1 puan kadar yukarıda başarı sağlamıştır.  
Sonuç olarak Gaziantep içerisinde, CHP, AKP, YRP ve DEM’den sonra Zafer Partisi olarak 5'inci parti olarak İYİ, SAADET ve HÜDA PAR gibi 24 partiyi geride bırakmayı başardık. 23 bin 686 oy ile 29 aday içerisinde, gerimizde kalan 20 partinin aldığı oyu Mehmet Pamuk olarak tek başıma aldım."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.