Hava Durumu

Gaziantep’te Yeni Dönem Başlıyor

31 Mart Yerel Seçimlerinde Gaziantep’te ciddi bir değişim yaşanırken, görev değişimlerinin ardından Gaziantep’te yeni bir dönemin başlaması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep’te Yeni Dönem Başlıyor

AK Parti yıllar sonra ilk kez Gaziantep’te büyük oranda oy kaybı yaşarken, Oğuzeli, Yavuzeli, Nizip ve Şehitkamil’i muhalefet partilerine kaptırdı. Seçimlerde Oğuzeli, Yavuzeli, Nizip, Şehitkamil, Nurdağı, Nizip ve Araban’da Belediye başkanları da değişti. Seçimlerden muhalefet güç kazanarak çıkarken, bu durum belediye meclislerine de yansıdı. 

Ülke genelinde olduğu gibi kentte de Cumhur İttifakı büyük bir oy kaybı yaşarken, CHP ve Yeniden Refah Partisi’nin oyları yükseldi.

Cumhur İttifakı’nın Belediye Sayısı 5’e Düştü

Kentte daha önce Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçe belediyesini elinde bulunduran Cumhur İttifakı, oy oranlarındaki düşüş ile birlikte Büyükşehir ve 4 ilçe belediyesini kazanabildi. Oğuzeli ve Yavuzeli’nde seçimleri Yeniden Refah Partisi kazanırken Nizip ve Şehitkamil’de ise ipi göğüsleyen parti CHP oldu. MHP ile CHP adayının yarıştığı Karkamış’ta ise seçmen tercihini bir kez daha CHP’den yana kullandı.

Belediye Başkanlıklarında yaşanan değişim meclis üyeliklerine de yansıdı. Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclislerinde büyük değişim yaşandı. 

Şahinbey’de Muhalefetin Sandalye Sayısı Değişti

Şahinbey Belediyesi’nde 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti 35 meclis üyesi, CHP 6, MHP ise 4 meclis üyesi çıkarmıştı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Meclis aritmetiği değişti. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti ve MHP’nin 39 olan meclis üyesi sayısı 32’ye düştü. Bu üyeler içerisinde MHP’li isimlerin sayısı 4, AK Partili Meclis Üyesi sayısı ise 28 oldu. CHP’nin daha önce 6 olan meclis üyesi sayısı artarak 11’e yükseldi. Yeniden Refah Partisi ise ilk kez girdiği seçimlerde Şahinbey Meclisinde 2 sandalyenin sahibi oldu.

Şehitkamil’de önemli değişim…

Gaziantep’in en büyük ikinci ilçesi olan Şehitkamil’de de seçim sonuçlar şaşırttı. CHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Umut Yılmaz, 3 dönemdir Şehitkamil Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Rıdvan Fadıloğlu’nu büyük farkla mağlup etti. Yeniden Refah Partisi Adayı Kamil Yavuzer’in üçüncü sırada tamamladığı seçim sonrası Şehitkamil Belediye Meclisinde de büyük değişim yaşandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP, Şehitkamil Belediye Meclisinde daha önce 8 olan sandalye sayısını 27’ye yükseltti. MHP’nin 3 olan meclis üyesi sayısı 2’ye gerilerken, daha önce 34 meclis üyesiyle çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’nin üyesi sayısı yüzde 55 oranında azalarak 15’e düştü.  Belediye Meclislerinde yaşanan bu değişim Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde de üye sayısının AK Parti aleyhine değişeceğinin göstergesi olarak yorumladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.