Hava Durumu

"Güçlü Türk Diasporasını Parçalamayı Hiç Kimse Başaramayacaktır"

Kurtulmuş, Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna yapılan saldırıyı kınadı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
"Güçlü Türk Diasporasını Parçalamayı Hiç Kimse Başaramayacaktır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu binasına yaptığı saldırıyı kınayarak, "Avrupa toplumlarıyla uyumlu hem de milli kimliğini koruyarak ayakta kalmış olan güçlü Türk diasporasını parçalamayı hiç kimse başaramayacaktır" dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, X hesabından yaptığı paylaşımda Avrupa'da yaşayan Türklere yönelik yapılan saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunarak, şu ifadeleri kullandı:
"Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik provokasyonlara bir yenisi eklenmiş ve Hannover Başkonsolosluğumuza saldırıda bulunulmuştur. Bu alçakça eylemi gerçekleştirenleri telin ediyor, vatandaşlarımıza ve başkonsolosluk mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizde milletimizi birbirine düşürmeye çabalayan terör örgütünün yurt dışı uzantılarının hadsiz ve mütecaviz tavırlarını Avrupa ülkelerindeki yöneticilerin engellemeleri gerektiğini ve Türk toplumunun can ve mal emniyetini sağlamak zorunda olduklarını bir kez daha hatırlatıyoruz. On yıllar boyunca hem Avrupa toplumlarıyla uyumlu hem de millî kimliğini koruyarak ayakta kalmış olan güçlü Türk diasporasını parçalamayı hiç kimse başaramayacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.