Hava Durumu

Meriç’ten TÜİK’e Tepki

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Meriç’ten TÜİK’e Tepki

ENAG ile TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına değinen Meriç, vatandaşın açıklanan rakamlara gülüp geçtiğini söyledi. Meriç, ‘’Halk, Pazar ve markete gitmeyi unuttu’’ dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı Enflasyon Rakamlarını açıkladı. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 6,70, yıllık enflasyon ise yüzde 64,86 oldu. TÜİK’in açıkladığı rakamlara CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’ten tepki geldi. Meriç, ‘’ENAG,  Aylık enflasyonu yüzde 9,38,  Yıllık enflasyonu ise yüzde 129,11 açıklarken, Sarayı Üzmeyen İstatistik Kurumu, Aylık enflasyonu yüzde 6.70 Yıllık enflasyonu ise yüzde 64.86 olarak açıkladı’’ dedi.

Vatandaş Gülüp Geçiyor

TÜİK rakamlarının vatandaşlar tarafından ciddiye alınmadığını söyleyen Meriç, ‘’TÜİK uydurma enflasyonla emekli ve memurun maaş zamlarını çalmaya, milleti aldatmaya devam ediyor. Saray'a göre enflasyon açıklayan TÜİK'e göre aylık enflasyon 6, 70 yıllık enflasyon yüzde 64,86 oldu. Ancak aldığı maaş zammı cebine girmeden eriyen emekli, işçi ve memurumuz artık bu enflasyon oyununa gülüp geçiyor. Zira rakamların artık bir önemi yok. Halk çarşı, pazar ve marketlere gitmeyi unuttu’’ ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.