Hava Durumu

Muhalefet Nerede?

1 Mart tarihinde yapılacak Yerel Seçimlere 52 gün kala Gaziantep’te Cumhur İttifakı, seçim öncesi adaylarını belirleyerek sahaya inerken, muhalefette ise rehavet hâkim. CHP’de Büyükşehir ve merkez ilçe adayları geçtiğimiz hafta belli olurken, İYİ Parti’de aday arayışı sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Muhalefet Nerede?

Yerel Seçimlere 2 aydan az bir süre kala kentte ortaya çıkan manzara, ‘’Muhalefet, 1-0 yenik başladı’’ yorumlarına neden oldu.

Yerel Seçimlere 2 aydan az bir süre kala Gaziantep’te siyasi hareketlilik devam ediyor. AK Parti ve MHP, ocak ayı sonu itibariyle adaylarını tanıtarak saha çalışmalarına hız verirken, muhalefette ise aday belirsizliği ve saha çalışmalarında eksiklik hâkim. Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli Belediye Başkan Adaylarını geçen hafta belirleyen CHP’nin seçim startı vermesi beklenirken, İYİ Parti’de ise aday arayışları sürüyor. Gelecek, Saadet ve Yeniden Refah Partilerinin adayları henüz netleşmezken, adaylarını en hızlı açıklayan parti ise DEVA Partisi oldu.

İki İlçede Değişim
Ocak ayı sonu itibariyle adaylarını belirleyen AK Parti’de değişim sınırlı kaldı. 14 Mayıs Seçimlerinde uygulanan 3.dönem kurallının işletilmemesi sonrası Gaziantep’te Nizip ve Nurdağı dışında kalan isimlerde değişim olmadı. Büyükşehir’de Fatma Şahin, Şahinbey’de Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil’de ise Rıdvan Fadıloğlu ile yola devam kararı alındı. İslâhiye ve Yavuzeli’nde de değişime gitmeyen AK Parti, Nurdağı’nda Belediye eski Başkanı Mehmet Yıldırır ve Nizip’te de Belediye eski Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ı aday gösterdi. Araban, Karkamış ve Oğuzeli ise MHP’ye bırakıldı.

AK Parti Önde Başladı
Mevcut isimlerin aday gösterilmesi ile AK Parti, Gaziantep’te hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Toplumun tanıdığı ve yıllardır Belediye Başkanlığı yapan isimlerin tercih edilmesi, AK Parti’nin Gaziantep’te seçimlere 1-0 önde başlamasını sağladı. 

Cumhur’da Kriz Aşıldı
Cumhur İttifakı Ortağı MHP’de, aday belirleme konusunda sorun yaşamayan parti oldu. Oğuzeli’nde mevcut Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’ın aday gösterilmesi ile eli güçlenen MHP, Karkamış’ta Bülent Tiryaki, Araban’da ise Belediye eski Başkanı Mehmet Özdemir’i aday gösterdi. Araban’da yaşanan kriz ise AK Partili İlçe Başkanı Kâmil Murat Kasney’in istifası ile tatlıya bağlandı.

CHP’de Süreç Sancılı
Ana Muhalefet Partisi CHP’de aday belirleme sürecinde geç kalındı. Uzun bir süre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı arayan CHP’de en sonunda ibre Uzm. Dr. Muzaffer Ertürk’e döndü. Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerde adaylığa ikna edilen Ertürk, Parti Meclisinde CHP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak duyuruldu. Ertürk, çevresi tarafından dürüst ve donanımlı bir isim olarak biliniyor. Ertürk’ün yanı sıra Şahinbey Belediye Başkan adayı Arkın Bereketoğlu, Şehitkamil Belediye Başkan adayı ise Umut Yılmaz oldu. Oğuzeli’nde ise aday olarak Ahmet Bozgeyik gösterildi. Bozgeyik’in adaylığının duyurulmasının ardından Oğuzeli İlçe Örgütü istifa etti.

İYİ Parti’de Aday Aranıyor
Gaziantep’te sık sık krizlerle anılan İYİ Parti’de de durum iç açıcı değil. Gaziantep’te bir türlü istenen başarıyı yakalayamayan İYİ Parti, aday belirleme sürecinde yaşanan görevden alma ve istifalar nedeniyle sürece geriden başladı.  İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını belirlemek büyük gayret gösteren İl Başkanı Şerif Başkülekçi’nin çalışmaları parti içinde takdir topluyor. Şehitkâmil Belediye Başkan adaylığı için bir iş adamı ile görüşmeler yapıldığı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili ise İl Başkanı Şerif Başkülekçi ve Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban’ın ismi de masada.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.